Kako ostaviti utisak

Blog / Apartmandžije

  • Sadržaj
  • Utisci gostiju su jedna od najbitnijih stvari koje Vam mogu u velikoj meri unaprediti poslovanje. I sami znate da je najbolja reklama preporuka „od usta do usta“. Više o značaju utisaka gostiju možete pročitati ovde

    Sa druge strane i Vi možete oceniti goste koji su boravili kod Vas i ostaviti utiske o njima. Na ovaj način uspostavljate bolju komunikaciju sa svojim gostima i možete povećati šanse da Vam se vrate.


    Kako utisci gostiju i vlasnika funkcionišu

    Nakon što se gost odjavi iz apartmana potrebno je da i on i vlasnik napišu utiske jedan o drugom. U roku od 24h nakon odjave iz apartmana i gostu i vlasniku stiže email obaveštenje da je potrebno da ostavi utisak.

    Kada Vam stigne email obaveštenje, potrebno je da pritisnete dugme „Napiši Review“. Nakon toga će Vam se otvoriti stranica za ostavljanje utisaka. 

     

    Kada se nađete na ovoj stranici, pre svega je potrebno da popunite polje „Opišite Vaše iskustvo“, ovo je obavezno polje, ukoliko ga ne popunite nećete moći da pošaljete utisak. U ovom polju u nekoliko rečenica opišite svoje iskustvo sa vlasnikom apartmana, odnosno gostom. Obratite pažnju na to da ne ostavljate poverljive informacije koje ne bi trebalo da budu prikazane javno.

    Zatim ocenom od 1 do 5 (tj. brojem zvezdica) ocenite sledeće ponuđene karakteristike: Dolazak i odlazak, Čistoća, Opšti utisak, Komunikacija. Ukoliko to želite, o bilo kojoj od ovih ponuđenih karakteristika možete nešto dodatno napisati u okviru polja „Opišite Vaše iskustvo“.

    I na kraju je potrebno da odgovorite na pitanje „Da li biste preporučili ovog gosta“ tako što ćete označiti jedan od ponuđenih odgovora (Da ili Ne).

    Nakon što popunite sva polja pritisnite dugme „Pošalji“. Nakon što utisak bude odobren stići će Vam email obaveštenje o tome.

    Kada otvorite email prikazaće Vam se sledeća poruka:

     

    Nakon odobrenja Vaš utisak će se pojaviti na stranici apartmana u delu „Utisci“. Imajte na umu da su na stranici apartmana vidljivi samo utisci koje su gosti ostavili o njima.

    Prosečna vrednost svih ostavljenih utisaka predstavlja ukupnu ocenu o apartmanu.


    Na šta treba da obratite pažnju prilikom pisanja utisaka

    Pre svega je potrebno da utisci koje ostavljate budu iskreni. Neiskreni utisci nikome neće koristiti. Utisci utiču na rangiranje stana na dan na sajtu i služe potencijalnim gostima kao pomoć pri donošenju odluke da li će neki apartman rezervisati ili ne. 

    Obratite pažnju na ton i reči koje koristite prilikom pisanja. Nemojte korstiti uvredljive reči, psovke i slično, takvi utisci neće biti odobreni od strane administratora.

    Još jednom da napomenemo, nemojte u polju „Opišite Vaše iskustvo“ ostavljati nikakve poverljive podatke koji se mogu zloupotrebiti.

     

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.