Željko Joksimović u Kombank Areni

Blog / Koncerti

Pre nego što Vam kažemo sve detalje ovog veoma najavljivanog koncerta, uputićemo Vas u neke delove dosadašnje karijere vrhunskog umetnika i muzičara Željka Joksimovića. Iako nema osobe na prostorima naše zemlje, a i regionalnih zemalja koja nije čula za Željka, verujemo da ipak neke od ovih informacija niste znali.

Željko je rođen 20.04.1972. u Beogradu. Odrastao je i školovao se u rodnom Valjevu, a već sa dvanaest godina je u Parizu osvojio prvo mesto na muzičkom takmičenju "Prva harmonika Evrope". Od 1993. do 2000. godine osvojio je mnoge nagrade i priznanja na mnogobrojnim festivalima, kao autor ili kompozitor. Komponovao je muziku za mnoge pozorušne predstave, a od dvehiljadite godine krece mnogo više da radi na samostalnoj pevačkoj karijeri. Te godine izdaje svoj prvi solistički album pop muzike, za produkcijsku kuću "City Records", a nešto kasnije, iste godine, album je proglašen za najprodavanije izdanje ove produkcijske kuće. Znatan napredak u njegovoj karijeri se dešava 2004. godine, kada je osvojio prvo mesto na nacionalnom izboru za predstavnika Srbije i Crne Gore za takmičenje na prestižnoj Evroviziji. Te godine u Istanbulu osvaja drugo mesto na ovom takmičenju sa kompozicijom "Lane Moje". Ovo je njegov prvi veliki korak kojim je istupio na svetsku muzičku scenu, kada je bio poznat svuda u Evropi. Narednih godina je takođe imao učešća u ovom takmičenju, ali kao kompozitor numera za neke druge Evrovizijske izvođače. Osnovao je produkcijsku kuću "Minacord" koja do danas ima svoj status i prestižno mesto u muzičkom svetu na našim prostorima. 2008. godine ponovo učestvuje na Evrosongu, ali kao voditelj programa, zajedno sa voditeljkom Jovanom Janković, jer je Srbija tada bila domaćin ovog takmičenja. 2012. godine je ponovo predstavljao Srbiju s numerom "Nije ljubav stvar" i osvojio je treće mesto.

-1999. godine snimio je svoj prvi album koji se zove Amajlija
-2001. godine snima drugi album pod imenom Vreteno
-2002. godine snima treći album pod nazivom III
-Do 2006. godine izdavao je samo singlove, bez studijskog albuma
-2006. godine snima album pod imenom IV

Posle toga napravio je veliku pauzu u karijeri što se tiče izdavanja albuma. Izbacivao je singlove a njegov peti album je izdat kao "The best of" kompilacije. Ove godine je snimio svoj novi, šesti album, koji zbog toga i nosi ime u njegovom stilu VI.
Poslednji album je doživeo veliki uspeh kod publike i verujemo da ste do sada naučili sve pesme, a ako niste, imate još dve nedelje da utvrdite gradivo. Sa početkom od 20 časova, jedanaestog decembra, počeće jedan od dugo očekivanih koncerata. Pevač će premijerno imati priliku da izvede pesme sa poslednjeg albuma pred publikom. Očekuje se veliki broj posetilaca ovog događaja, zato na vreme nabavite svoju ulaznicu i uživajte u spektaklu. Mi ćemo svakako biti na koncertu, a dobro znate da prisustvujemo samo najboljim događajima.

Ako Vam zatreba apartman u Beogradu jeftino, slobodno nas kontaktirajte i rešite to pitanje - stanovi na Novom Beogradu su idealni za sve koji dolaze na koncert iz nekog drugog grada. Ostalo je još malo vremena, mi sa nestrpljenjem očekujemo ovaj pravi umetnički nastup, jer verujte, biće mnogo iznenađenja koja će se držati u tajnosti do samog koncerta. Budite među prvima koji će otkriti o čemu se radi.

Vidimo se u Kombank Areni, jedanaestog decembra!

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.