Zašto gosti u apartmanima obožavaju zebra zavese?

Blog / Apartmani

  • Sadržaj
  • Zebra zavese postale su veoma popularne u poslednjih deset godina. Razlog tome nije samo estetika samih zavesa već i njihove brojne funkcionalne mogućnosti. Zebra zavese najpopularnija su vrsta rolo zavesa, drugi naziv po kome su poznate jesu i “dan noć” zavese, a veliki spektar boja, doprineo je tome, da se mnogi koji uređuju svoj stambeni i spolovni prostor opredele baš za njih. Njihova svedenost čini ih najboljim izvorom, ali i mogućnost da sami regulišemo protok svetlosti u svom prostoru, na jednostavan način, jeste ono što na kraju bude presudno prilikom kupovine.

    Ukoliko imate apartman koji izdajete nećete pogrešiti sa zebra zavesama. Osim što zgledaju veoma sofisticirano i neutralno, njihova glavna prednost jeste što će vaši gosti moći da sami regulišu količinu svetlosti, koja im je u prostoriji neophodna, pa i da potpuno zatamne sobu, ukoliko im je potreban totalni mir i opuštanje. Pre nego što uradite uređenje apartmana, možete pročitati koje su to sve prednosti zebra zavesa.

    Zebra zavese savršeno regulišu propuštanje svetlosti

    Činjenica je da vam pored zebra zavesa roletne nisu potrebne. Uz jednostavan mehanizam možete sami podešavati količinu svetla, pa i potpuno zatamniti prostoriju za pravi odmor i miran san. Osim što su veoma neutralnog dizajna, zebra zavese možete uklopiti u svaki prostor. One su savršen izbor za dečije sobe, dnevne sobe, spavaće sobe, poslovni prostor, kancelarije. U ponudi uvek možete izabrati različite boje zebra zavesa, odnosno tamnijih traka, one mogu biti i sa dečijiim dezenima, ali i sa cvetnim, elegantnim motivima, kao i jednobojne koje se uklapaju u sve. Zebra zavese su sačinjene od kvalitetnog mehanizma, i dvoslojnog platna, na kome se smenjuju tamnije i providne trake, pomoću kojih podešavate količinu svetlosti koja će ući u vaš prostor. Gosti prosto obožavaju u tome da imaju takvu mogućnost da sami podese količinu osvetljenja koja im ulazi u prostorije, u skladu sa svojim željama i potrebama.

    Zebra zavese u spavaćoj sobi

    Jednostavno održavanje zebra zavesa doprinosi njihovoj funkcionalnosti

    Mnogo ljudi se plaši komplikovanih mehanizama i održavanja koje je potrebno za određeni element u njihovom enterijeru. Jednostavno održavanje zebra zavesa uz pomoć vlažne krpe je sve što vam je potrebno, kako bi one ostale čiste. Druga važna stvar jeste što zebra zavese ne upijaju dim i mirise od kuvanja, a kako bi bile stvarno čiste dovoljno je da ih prebrišete mekom magičnom krpom sa malo tople vode, bez ikakvih jakih hemijskih sredstava. Ukoliko želite da usisate svu prašinu sa zebra zavesa, morate biti pažljivi i podesiti usisivač na najmanju jačinu, kako se ne bi oštetite, usisavanje nije potrebno raditi često, već samo kod generalnog spremanja kuće ili kancelarije. Ipak, ma koliko pazili dešava se da prospete kafu na zebra zavese ili ih uprskate nekim sredstvom koji ostavlja fleke.

    Ukoliko se to dogodi, nikako ne nosite zebra zavese na hemijsko čišćenje, a nemojte ih stavljati na u veš mašinu. Zbog jake hemije i visoke temperature i rada centrifuge, gotovo je sigurno da će se vaše zebra zavese oštetiti i da ih više ne možete koristiti. Jedino što pomaže u ovom slučaju su paročistači, podešeni na najnižu temperaturu u slučajevima kada na njima ostane fleka od kafe, vina ili soka ili neka druga fleka koja je teška za skidanje.

    Zebra zavese možete podešavati iz fotelje

    Postoje različiti mehanizmi kada je u pitanju montaža zebra zavesa, ručni mehanizmi, kada podešavate uz pomoć niti, rukom i automatski mehanizmi, kada podešavate zebra zavese daljinskim upravljačem. Ovo je posebna prednost jer ne morate da ustajete iz fotelje ili kreveta, dovoljno je da vam je daljinski upravljač pri ruci i možete podesiti zebra zavese, tako da potpuno zamračite sobu, ukoliko želite da se odmorite ili da pustite svetlost u nju, ukoliko vam je potrebno svetlosti za razbuđivanje.

    Dodatne prednosti zebra zavesa

    Postoji toliko prednosti kada su zebra zavese u pitanju. Za razliku od standardnih zavesa koje su sakupljači prašine, zebra zavese su čiste za samo nekoliko minuta, ne upijaju dim, ni mirise od kuvanja a mogu se poručiti posebna platna koja su otporna na vatru, tako da u slučaju požara ne mogu izgoreti. Zebra zavese se rade po meri i po dimenzijama vaši prozora i vrata tako da ne morate tražiti modele koji vam odgovaraju. Ne morate brinuti ni o montaži, jer prodajni saloni obično nude uslugu montaže i uzimanja mera svih pa i zebra zavesa.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.