We play techno žurka na Beogradskom sajmu

Blog / Noćni život

Techno muzika je oblik elektronske muzičke scene koja se razvila u Detroitu sredinom osamdesetih godina. Ovakva muzika je nastala pod uticajem electro i funk muzike, kao i novog talasa koji se brzo proširio među mlađom populacijom. Reč techno je skraćenica od reči tehnologija i njeno pojavljivanje se primenjuje prvi put 1985. godine, kao ime za granu house muzike. Techno muzika se prvi put u Evropi pojavljuje 1987. godine i kasnije se širi na veliki broj podžanrova kao što su Trance, Tech-house, Techno rave, hard core Techno, Techno minimal i tako dalje. Prostorno se ova vrsta muzike proširila na ceo svet, tako su nastali i mnogi festivali techno muzike.

Ekspanzija Techno muzike nastaje početkom devedesetih godina s pojavom velikog broja Techno rave žurki širom Evrope. Nemačka je bila jedna od prvih zemalja u kojima je Techno muzika najbrže zaživela. Tada se u Velikoj Britaniji javio specifičan pokret "Techno rave", kao odgovor na "dosadnu" pop muziku iz osamdesetih. Takođe je nastao i razvio se takozvani "Acid-house", ovo je bila scena koju su zabranjivali krajem osamdesetih godina. Ono što je Velika Britanija uradila je svakako to što je utemeljila zvuk "Rave" muzike sa specifičnim "piano rifovima" sve to ukombinovano s "Techno hard core" elementima. Polovinom devedesetih godina javlja se pravac Techno trance u muzici.

Kako se Techno kao muzički pravac koji ima veliki broj publike razvijao, tako se i broj publike povećavao. Danas gotovo da nema osobe koja nekada nije čula neku techno traku, a da možda ni ne zna o kom se pravcu radi. Broj deejay-eva koji se bave produciranjem i izvođenjem ove muzike je takođe rastao velikom brzinom, ali su se oni najkvalitetniji veoma brzo izdvojili. Jedni od njih su upravo i Julian Jeweli i Barem. Oni će stići pravo na Beogradski sajam 1. jula u okviru We Play Techno žurki koje se održavaju više puta godišnje. Domaću podršku će im pružati Vuk Smiljanić i Concerte DJs.

Neke od karata se mogu nabaviti po ceni od 590,00 dinara, dok će regularne karte iznositi 790,00 i vip karte 1.300,00 dinara. Julian Jewil je DJ koji dolazi iz Francuske, gde je rođen. Za kratko vreme postaje omiljen kod naše publike i poznat po pravljenju odličnih žurki i podizanju atmosfere. Prošla godina je definitivno bila njegova, barem kada je reč o najprodavanijim trakama na Beatportu. Neke od najpoznatijih su "Techno Corner", "Hey You", "Kanji" i još mnogi drugi hitovi. Nakon njegovog prvog gostovanja u Beogradu, reakcije publike su bile neverovatne, a atmosfera nikad bolja. Zbog toga je ovaj nastup i više nego iščekivan.

Barem je deejay čija slava u svetu Techno muzike ide u odličnom smeru, uspeh koji ovaj deejay postiže je više nego evidentan. Barem je Argentinac koji živi u Švajcarskoj i na našu scenu donosi zvuk minimal muzike sa primesama basa. Upravo je to ono što karakteriše ovog producenta i čini ga miljenikom svih ljubitelja odlične muzike širom sveta. Ova žurka je samo nastavak "We play Techno" serijala najboljih žurki u gradu.

Ove godine Beograd nudi mnogo, a na Vama je da uzmete što više možete. Žurke će se održati na Beogradskom sajmu, Bulevar vojvode Mišića 14, Beograd, Srbija. Petak, prvi jul s početkom od 23 časa, očekuje Vas prava ludnica i nezaboravan provod, zato svi vi koji planirate dolazak a niste odavde, možete iznajmiti stan na dan Beograd u blizini Sajma. Tako nećete morati da razmišljate o povratku u smeštaj i prevozu, već ćete moći da se prošetate nekoliko minuta do udobnog kreveta.

 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.