Uređenje i dekoracija apartmana - Top saveti za stvaranje savršene atmosfere

Blog / Apartmani

  • Sadržaj
  • Izdavanje apartmana je jedan od unosnijih poslova današnjice. Budući da ovakav posao donosi dobru zaradu i profit, sve je više onih kojima se javlja želja za izdavanjem neke smeštajne jedinice. Ipak, mnogi nisu svesni da je osim dobre lokacije potrebno i lepo i kvalitetno urediti apartman, kako bi on privukao što više gostiju.

    Mnogi vlasnici se pitaju kako se tačno lepota apartmana povezuje sa posećenošću istog. Međutim, svaki čovek voli da boravi u lepoj prostoriji i da uživa u savršenoj atmosferi apartmana. Stoga je jako važno posebno se posvetiti uređenju i dekoraciji apartmana, kako bi vaše delo ostalo dugo u sećanjima posetilaca. U nastavku teksta nudimo vam nekoliko saveta pomoću kojih ćete moći da stvorite smeštajnu jedinicu iz snova. 

    Obratite pažnju na boju zidova u apartmanu

    Boje za zidove u apartmanu

    Kada se odlučite da uredite apartman za izdavanje, prva stvar na koju bi trebalo da obratite pažnju jeste koje će boje biti smeštajna jedinica. Iako možda deluje kao nevažna stvar, boje za zidove umnogome određuju čitav ambijent i raspoloženje posetilaca. Stoga, za apartmane je najveća preporuka da oni budu obojeni u što svetlije boje, kako bi u njima odisala pozitivnost i jednostavnost. 

    Ukoliko se pitate gde možete pronaći kvalitetne boje, farbara eKolora biće odličan izbor za vas. U njihovoj bogatoj ponudi se nalaze idealne boje za apartmane, koje će uticati ne samo na estetski izgled smeštajne jedinice, već i na celokupno raspoloženje koje ovladava prostorijom. Nijanse različitih boja dozvoliće vam da se igrate i kombinujete različite stilove, čime možete da uvedete u apartman dodatnu dinamiku. 

    Obezbedite gostima kvalitetan i lep nameštaj

    Kvalitetan nameštaj je jedan od najvažnijih delova svakog apartmana, te je posebno bitno da na odabir istog obratite pažnju. Iako ćete nameštaj birati u skladu sa vašim finansijskim mogućnostima, velika prednost će biti ukoliko odaberete nešto unikatno i neuobičajeno. Na taj način ćete uspeti da privučete pažnju turista, kojima ćete definitivno ostati upamćeni kao neko ko se posvetio enterijeru i uređenju smeštaja. 

    Ukrasite kupatilo posebnim elementima

    Iako može da deluje kao manje bitan deo apartmana, kupatilo itekako igra važnu ulogu u uređenju apartmana. Ukoliko u vašem apartmanu češće gosti budu mladi parovi, morate znati da su kvalitetno uređena kupatila odraz romantičnosti. Stoga, dobro bi bilo da u kupatilu postoji đakuzi ili hidromasažna kada, što će gostima opustiti sva čula i omogućiti im kvalitetan odmor i hedonističko uživanje. Osim toga, u kupatilu možete staviti i nekoliko sveća, čiste peškire i bade mantile, koji će dodatno upotpuniti čitav doživljaj. 

    Opremite apartman unikatnim zavesama

    Ukoliko vam se čini da ne znate šta jednom apartmanu daje toliko lepotu i originalnost, odgovor će biti lepe dekorativne zavese. Zavese koje su različitih dezena, boja, veličina i dužina umnogome mogu da utiču na to kako će izgledati vaša apartmanska jedinica. Odabir zavesa najbolje je da izvršite na osnovu veličine sobe. Drugim rečima, ukoliko je apartman manji, ne treba stavljati tamnije zavese budući da će one dodatno suziti prostor, što vam sigurno neće ići u prilog. 

    Uglove u stanu iskoristite na pravi način

    Kada opremate apartman, nikako nemojte zanemariti uglove stana i sva ona zabačena mesta za koja smatrate da na njih niko i neće obratiti pažnju. Uglovi u stanu odlično su mesto za posebne ukrase i dizajne koji će sigurno kvalitetno upotpuniti prostor. Primera radi, u jednom uglu možete staviti lampu ili lejzi beg, dok drugi ugao može poslužiti i kao mesto lejzi begu. Isto tako, vaza sa cvećem uvek predstavlja pravi izbor za zabačene delove apartmana u kojima nema dovoljno prostora za neki komad nameštaja. 

    Zidne police kao obavezan deo apartmana

    Zidne police su definitivno broj jedan u svim apartmanima, budući da one uopšte ne zauzimaju prostor, a predstavljaju idealno mesto za odlaganje različitih stvari. Osim toga, zidne police će na sjajan način predstaviti gostima i različite ukrase, aksesoare i suvenire, koji će dodatno dekorisati stan i učiniti ga lepšim. Takođe, na police možete poređati i nekoliko knjiga koje gosti mogu koristiti i čitati tokom boravka u apartmanu, što je takođe još jedan lep gest svakog domaćina. 

    Iako uređenje i dekoracija apartmana mogu da deluju kao izuzetno težak i naporan posao, u realnosti to ne mora da bude tako. Ovaj deo posla može da bude jedan od kreativnijih, te da u potpunosti otvori vašu maštu i um. Na taj način ćete od svog apartmana stvoriti pravi dom, gde će se gosti zasigurno osećati kao kod kuće, što i jeste poenta kvalitetno i lepo uređenog apartmana. 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.