Tri vrhunske kafane za vrele noći i hladne dane

Blog / Noćni život

Zimski period je vreme kada su izlasci ograničeni na zatvorene prostore. Ono što su za Beograd tokom leta splavovi, to su tokom zime klubovi i kafane. Kako smo ovih dana svedoci pravih ledenih temperatura, nekima možda nezapamćenih ili najtežih minusa do sada, svako traži mesto na kom će se zagrejati. Kafane su definitivno prava mesta za zagrevanje, naročito u hladnim zimskim noćima kada unutar ovih lokala temperatura dostiže tačku ključanja, ne samo na Celzijusovoj skali, već i skali fenomenalnog provoda.

Beogradske kafane nisu lokali koji rade samo vikendom i to u određenm vremenskom periodu. To su mesta na kojima tokom dana možete probati neka od najboljih i najlepših jela, ali se i zagrejati uz vruću rakiju, kuvano vino ili tople supe i čorbe. Preko dana uživajte u tradicionalnoj srpskoj kuhinji, a tokom noći uživajte u pravom srpskom provodu i lumpovanju do jutarnjih časova. Ukoliko dolazite u Bg da iskusite upravo ovaj noćni život, gledajte da pronađete beogradski smeštaj (privatni jer ćete tako dosta uštedeti) u blizini, kako ne biste morali da razmišljate o prevozu ako fino popijete, a sve što želite pružiće Vam tri vrhunske kafane u Beogradu.

Mala Maca

Kafana Vam garantuje zaista jednu veselu atmosferu koja će upotpuniti utisak Vašeg noćnog izlaska. Mesto gde su svi dobro došli i gde se do zore zvuci dobrih pesama ore. Ova kafana se nalazi u širem centru Beograda, odnosno na Vračaru u ulici Sinđelićeva broj 3. Veoma je lako doći do lokala jer je između Kalenić pijace i Bulevara Kralja Aleksandra, dok se u samu kafanu ulazi iz Niške ulice. Kafana Mala Maca je mesto gde Vas svake srede, četvrtka, petka i subote očekuje živa svirka na kojoj ćete osetiti duh starih beogradskih kafana. Svaki dan je određen za jednu vrstu muzike. Sreda za pop rok svirke i uz to promocije raznih pića. Četvrtkom i petkom su tamburaši, a subota je rezervisana za dve gitare i zvukove najlepših pesama. Kuhinja je na usluzi gostima non-stop, a da utole Vašu žeđ spremna su neka od najboljih vina, piva, rakija i ostalih alkoholnih i bezalkoholnih pića. 

Konoba Akustik

Kafana Konoba Akustik Vam nudi akustičnu i autentičnu atmosferu u gradu. Ovo je ugostiteljski brend poznat širom Srbije, a ako za njih još uvek niste čuli znajte da ste dosta propustili. Ovaj brend ne samo da je poznat širom Srbije, već je popularan i u ostalim regionalnim zemljama, a u svim ćete uživati u zvucima tamburaša, apsolutno svake večeri. Pored prelepe muzike i još lepšeg ambijenta sa unikatnim etno motivima, ovde Vas očekuje i najbolja tradicionalna starosrpska, vojvođanska, crnogorska, bosanska i jednim delom mediteranska kuhinja. Svake večerisu tu zvuci tamburaša i pravi ukusi rakija, najbolje njegoške pršute, beranskog sira, leskovačkog roštilja i najlepših kuvanih jela po receptu naših baka. Za one koji žele više od provoda, za one koji žele da osete duh prave stare kafane i za one koji cene tradiciju, ovo je savršen izbor.

Ispod mosta

Kada Vam provoda nije dosta, tu je pivnica Ispod Mosta. Ukoliko želite nešto potpuno drugačije u Beogradu, znajte da ćete ovde osetiti duh jedne moderne kafane i sasvim drugačijeg ambijenta. Jedinstven prostor, kao i ponuda će Vas opčiniti više nego pivo koje se nalazi u bačvama. Kvalitetan alkohol kog ima u hektolitrima, tradicionalna hrana koje ima u izobilju i živa muzika svake večeri koja samo dodaje čar celokupnoj slici. Kako joj samo ime i kaže, ova kafana se nalazi ispod Brankovog mosta, u sklopu je zgrade iz devetnaestog veka. Kapacitet ljudi je 150, što obezbeđuje sasvim dovoljan broj za odličnu atmosferu. Zadovoljava sve kriterijume zabave sa stilom, neminovno je to da se nećete pokajati nakon prve posete pivnice Ispod Mosta. 

Sve ove kafane možete detaljnije proučiti na našem sajtu u odeljku "Gde izaći", a isto tako pogledati kakvi su apartmani u Beogradu. Booking je nešto najlakše što ćete ikada uraditi, pa obezbedite sebi po povoljnoj ceni super stan na dan Beograd centar. A kada Vam je potrebna topla atmosfera u ovim hladnim danima i vrela noć kada se temperature spuste ispod nule, ove tri vrhunske kafane su tu za Vas! Dajte sebi provod bez povoda!

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.