Tradicionalni koncert Ane Bekute u Beogradu

Blog / Koncerti

Ana Bekuta je dobitnica mnogih priznanja i ubedljivo se nalazi u samom vrhu naše narodne muzike, a koncert će održati 18. oktobra 2016. godine u velikoj dvorani Sava centra, sa početkom u 20 časova. Sava centar je postao omiljeno mesto ove pevačice za organizovanje koncerata koja je tokom svoje dugogodišnje karijere je snimila 16 albuma na kojima se nalaze mnogobrojni hitovi.

Ako biste nekoga upitali da li zna ko je Nada Polić, verovatno bi odgovor bio negativan. Malo ko zna da se naša proslavljena pevačica narodne muzike, Ana Bekuta, zapravo zove Nada Polić. Ana je rođena 6. septembra 1959. godine u Priboju, a u ovom mestu je završila gimnaziju. Odrasla je sa dve mlađe sestre i roditeljima u teškim uslovima, ali i pored toga imala je veliku želju da upiše Učiteljski fakultet.

Sa sedamnaest godina ostaje u drugom stanju nakon veoma kratke veze sa anonimnim muškarcem. Godine 1974. je nastupila na takmičenju „Prvi glas Priboja“, gde je osvojila drugo mesto i svoj prvi honorar. Sa dvadeset godina je imala svoj prvi zakazan nastup u hotelu Mileševa u Prijepolju. Narednih pet meseci je nastupala u mnogim hotelima širom Jugoslavije.

Godine 1985. grupa u kojoj se tada nalazila izdaje album pod nazivom „Ana Bekuta“, za čuvenu izdavačku kuću PGP RTS. Sa tog albuma su se izdvojili mnogi hitovi od kojih je veoma poznata pesma „Ja nisam rođena da živim sama“. Ovom pesmom je nastupila na festivalu pod imenom "Hit parada". Nakon toga je odlučila da njeno umetničko ime bude Ana Bekuta. Nakon saradnje sa Marinom Tucaković njena karijera počinje da se kreće uzlaznom putanjom.

Neke od njenih daleko poznatih pesama koje se uvek rado pevaju na svim manjim i većim slavljima su „Ne živim sama“, „Rano moja“, „Bekrija“, „Ostavljena ja“, „Đavole“, Tugo moja crnooka“, „Veseljak“ i mnoge druge. Pored velikih nastupa širom sveta, Ana Bekuta svake godine organizuje, sada već tradicionalni koncert. Ova tradicija je započela 2011. godine i od tada je svaka godina rezervisana za jedan koncert pred Beograđanima.

Publika vrlo rado sluša njene pesme i dolazi na njene nastupe, pa ne sumnjamo da će i ovaj koncert biti vrlo brzo rasprodat. Zato požurite da kupite karte i rezervišete u Beogradu noćenje (ako ovde ne živite). Cena ulaznica će se kretati od 1000,00 do 1500,00 dinara, a super kvalitetan smeštaj u kome ćete sabirati utiske i naspavati se kao čovek, pružiće Vam stanovi za iznajmljivanje na opštini Novi Beograd. Tako nećete morati da razmišljate o prevozu, već ćete prošetati do svog smeštaja i zadržati sjajno raspoloženje nakon odličnog koncerta.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.