Terazije Beograda

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • U Beogradu svako mesto, svako šetalište, drvo i ulica imaju svoju priču. Sve je sa velikim razlogom baš tu gde se nalazi i time daje posebnu notu ovom prelepom gradu. Generalno, naša zemlja ima toliko prelepih predela, ali pošto se ovde govori o prestonici, baziramo se uglavnom na lepote Beograda. Grad koji nikada neće postati dosadan i jednoličan, grad koji obećava i koji je iz dana u dan sve lepši i lepši.

    Večita inspiracija

    Naravno da veliki gradovi sadrže mnogo toga, ali Beograd ima poseban duh i skromnosti i raskoša. Nekad imate utisak kako se Vi prilagođavate gradu, a nekada se čini kao da se on prilagođava Vama. Energija koja ovde protiče 24 časa, inspiriše mnoge pisce, slikare, muzičare, pa čak i reditelje mnogih TV projekata. Mnogi su inspiraciju dobijali upravo na nekim od trgova koji su bili ključno mesto za sastanke onih koji su svoju avanturu u Beogradu odavde nastavljali dalje.

    Verujte da je oduvek bilo tako i da je Beograd kao grad jedno posebno mesto koje će Vam sigurno zauvek biti u lepom sećanju.

    Kao što rekosmo, neke od ulica i trgova koji se nalaze u Beogradu su sada već postali kultna mesta okupljanja. Ona najpopularnija mesta svakako zaslužuju da napišemo po koju reč o njima i posvetimo im pažnju.

    Trg Terazije

    Deo grada koji ima bogatu istoriju, a danas je jedan od najpoznatijih u Beogradu, su svakako Terazije. Beogradski trg Terazije je počeo da se formira još u devetnaestom veku. Značajne promene koje su se odvijale na Terazijama, odvijale su se u periodu od 1911. do 1912. godine. Za to vreme su Terazije preuređene i dobile jedan sasvim drugačiji izgled, pod nadzorom arhitekte Jelisavete Načić. Od tada pa sve do danas su Terazije menjale mnogo toga, ali osnovna obeležja ovog trga i dan danas stoje tu kao svedoci nekih davnih vremena. U tadašnje vreme su najpoznatije kafane, hoteli i trgovinske radnje bile smeštene upravo ovde. Mnogi značajni objekti koji su se tada nalazili na Terazijama, tu se nalaze i dan danas. Trg Terazije obuhvata područje od Sremske ulice, do Ulice Kralja Milana. Ono po čemu su Terazije svakako najviše poznate, je čuvena Terazijska česma. Ova česma se nalazi ispred čuvenog hotela Moskva, a napravljena je u obliku kamenog stuba i visoka je oko 800 metara. Ova česma je podignuta 1860. godine po naređenju kneza Miloša. Iako imaju bogatu istoriju, Terazije su danas mesto gde se sve više radi na razvijanju urbane kulture i noćnih mesta za izlazak. Upravo u hotelu Kasina, koji je odoleo rubu vremena i dan danas stoji na ovoj teritoriji grada, se organizuju nastupi poznatih domaćih i regionalnih zvezda. Sadašnji hotel Kasina je sagrađen davne 1922. godine, a danas ima jedan savremen i moderan način pružanja usluge, naravno u skladu sa vremenom. Hotel koji je takođe tu i posle toliko vremena, tačnije, od 1906. godine, je poznati hotel Moskva. Apartmani Beograd Terazije su jedni od najpopularnijih apartmana u našoj ponudi, a posle svega što smo naveli, ne bi trebalo nikoga da začudi zašto. Stanovi su vrhunski opremljeni i čekaju na nove goste koji su spremni da iskuse duh grada.

    Pozorište na Terazijama

    Pozorište na Terazijama je jedno od čuvenih pozorišta u Beogradu, ovde se odigravaju mnoge popularne predstave i dosta naših poznatih glumaca su upravo svoje prve glumačke korake pustili na ovim pozorišnim daskama. Na Terazijama se nalazi i svima omiljeni restoran brze hrane, čuveni McDonalds. Kada je reč o restoranima, sve popularnije mesto za dobar obrok, je restoran Caruso. Ovaj restoran se nalazi na terasi zgrade i to na osmom spratu, odakle pogled doseže na dobar deo Terazija, a i šire. Sa terase ovog restorana ćete zaista uživati i u kvalitetnoj kuhinji i savršenom pogledu. Beograđanka je još jedan simbol Terazija. Ova zgrada je izgrađena u periodu između 1969. i 1974. godine. Predstavlja jedan od najznačajnijih objekata, jer je u vreme kada je nastala bila najviša zgrada Beograda.

    Terazije su po mnogo čemu posebne i na svakoga ostave drugačiji utisak. Proći ovom trasom grada zaista je doživljaj, posebno u letnje predvečerje. Beograd je veličanstven grad, a u to se najbolje možete uveriti isključivo šetnjom po njegovim ulicama i trgovima. Neki osećaji se jednostavno ne mogu prepričati, zato posetite Beograd i osetite moć njegovih ulica... 

     

     

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.