Tašmajdan - Centar dobre muzike i sportskih događaja

Blog / Koncerti

Stadion Tašmajdan je jedan od najboljih stadiona koje Beograd ima. Pored mnogobrojnih sportskih aktivnosti koje se na njemu odigravaju, takođe je poznat i po velikom broju koncerata. Stadion Tašmajdan je domaćin i Belgrade Calling festivala, o kom smo već pisali. Ovaj stadion je nakon pet godina rekonstrukcije konačno završen i njegovo svečano otvaranje bilo je 22. aprila ove godine.

Deo tašmajdanskog sportsko-rekreativnog centra i kultnog beogradskog mesta, bio je zatvoren od 2004. godine i nakon dugog niza godina sređivanja i rekonstruisanja. Otvaranje je bilo spektakularno kao što je i sam stadion, nastupio je veliki broj popularnih bendova, poput bendova Riblja Čorba, Van Gogh, Električni Orgazam, Piloti, Galija i još mnogi drugi. Ono što je takođe važno spomenuti je činjenica da je sav prihod od prodatih ulaznica bio namenjen Prihvatilištu za decu, za koje je grad Beograd pronašao objekat gde će ono biti smešteno. Stadion Tašmajdan je otvoren davne 1954. godine i bio je prvi objekat u sastavu sportsko-rekreativnog centra. Upravo zahvaljujući njemu, kulturna i sportska ponuda Beograda bila je obogaćena. Već sada je najavljen veliki broj koncerata koje će se u junu održati na stadionu Tašmajdan, kao i neki od veoma važnih, predstojećih sportskih događaja. Postoje pregovori gradske vlade i Teniskog saveza Srbije da se meč Dejvis kupa između Srbije i Velike Britanije u julu odigra na stadionu Tašmajdan. Stadion će takođe biti iznajmljivan i svim rekreativcima, a jedna od najlepših informacija u vezi stadiona Tašmajdan je i ta da će tokom zime na njemu ponovo biti otvoreno klizalište. Na obnovljenom stadionu, čija podloga je multifunkcionalna, moći će da se igraju skoro svi sportski mečevi, osim fudbala. ledena ploča koja se nalazi na ovom stadionu je testirana, a biće sređena i za borilačke sportove.

Stadion ima 5.348 kvadratnih metara zatvorenog i 9.500 kvadratnih metara otvorenog prostora. Broj posetilaca koji će ovaj stadion moći da primi je oko 10.500. Od tog broja, 7.500 posetilaca na tribinama i oko 3.000 na samom terenu. Dimenzije terena iznose 30 sa 60 metara. Kompletno su urađene nove svlačionice, kao i poslovni prostori, a napravljen je i poseban prostor za rad novinara koji budu izveštavali o raznim sportskim događajima upravo odavde. Na stadionu Tašmajdan se nalazi i miocenski sprud, ovo je prirodno dobro koje je zaštićeno na poseban način. Poznato je i da se pored stadiona SRC Tašmajdan nalaze i dva prelepo sređena bazena, kao i savremen i potpuno opremljen rekreativni centar. Ovaj centar je urađen po najvišim standardima, sadrži najmoderniju opremu, teretane, spa centre, ledenu dvoranu i halu "Aleksandar Nikolić".

Upravo na ovom mestu će se 18og juna od 20:30 časova održati koncert čuvenog benda Partibrejkers. Naziv ovog koncerta će biti slogan "Taš je naš" i očekuje se veliki broj posetilaca. Ovim nastupom će bend ujedno predstaviti i najnoviji album pod imenom "Sirotinjsko carstvo". Svi prisutni će biti u prilici da čuju neke od hitova ovog benda, poput "Kreni prema meni", "Hipnotisana gomila", "Mesečeva kći", "Put", "Prsten", "Hiljadu godina" i još mnogo čuvenih pesama Partibrejkersa. Cene ulaznica za koncert će iznositi 1200 dinara za parter, 1300 za tribine i 1400 fan pit.

Ovo je samo jedan od koncerata koji će biti održani na Tašmajdanu, očekuje Vas veliki broj muzičkih ali i sportskih manifestacija koje će bez sumnje biti najposećenije u Beogradu. O svim tim događajima možete čitati na našoj stranici i bićete informisani na vreme. Takođe na našem sajtu možete iznajmiti stan na dan jeftino, pa pogledajte ponudu koju smo vam pripremili.

 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.