Svetski festival na Kalemegdanu (Kalemegdan Summer Fest)

Blog / Noćni život

Po ko zna koji put, Kalemegdan je domaćin još jednog festivala. Međutim ovoga puta, žurka se priređuje upravo u njegovu čast. Iako su mnoge tematske žurke i mnogo dobrih događaja predstavljeni baš na Kalemegdanu, cilj ovog festivala je ta da Kalemegdanski park prikaže kao mesto koje će postati simbol vrhunskog provoda i to ne samo jednom godišnje, već tokom cele sezone. Pauze će biti taman tolike da imate dovoljno vremena za odmor i obnovu energije, a onda to ponovo kanališete na Kalemegdanskoj tvrđavi zajedno sa hiljadama posetioca iz svih delova sveta.Poznato je da stranci Beograd doživljavaju kao mesto vrhunske zabave i provoda, stoga će ovo leto biti zaista obećavajuće po naš turizam i prezentaciju grada. Ako dolazie na neki od ovih festivala dnevni najam apartmana u Beogradu je savršena opcija za vas, pogotovo jer imamo stanove u blizini Kalemegdana. 

U sklopu ovog festivala biće održana tri značajna i velika događaja, a to su:

  • Happy life
  • Serbia Wonderland
  • Tropical inn

Zagrevanje počinje 5. juna, kada će ovaj festival otvoriti domaći didžejevi koji su veoma poznati našoj a i regionalnoj publici. Neka od imena su Marko Milosavljević, kao i jedan od naših najpoznatijih ljudi sa tech-house scene, DJ Speedy i kao i mnogi drugi afirmisani i neafirmisani mladi umetnici. 

Glavna žurka koja će i otvoriti festival je žurka pod nazivom Happy life. Održaće se šestog juna na terenima Košarkaškog Kluba Partizana, gde će se zapravo i održati sva tri dela ovog festivala. Muzika koja će te večeri prednjačiti biće tech-house. Ovo je prava prilika za sve ljubitelje ove vrste muzike da dođu i napune teren pozitivnom energijom i do jutarnjih časova šire dobre vibracije. Ime izvođača koji će te večeri nastupati još uvek nije otkriveno, jer organizatori žele da iznenade sve posetioce, kako oni kažu, jednim od najboljih didžejeva elektonske muzike.  

Mesec dana kasnije, počinje drugi deo festivala pod nazivom Serbia Wonderland. Ova već dobro poznata žurka, sa veoma zvučnim muzičkim imenima i najluđom atmosferom koje žurka može da pruži, vam sigurno garantuje nezaboravan provod. Festival Wonderland je zapravo ideja rađena po ugledu na svetski festival house muzike koji se već nekoliko godina održava u Belgiji i nosi naziv Tomorrowland. Ova žurka će se održati 3 i 4. jula, a poznata činjenica je ta da je prošle godine njoj prisustvovalo preko 12000 posetilaca, kako domaćih, tako i stranih. Ovo će biti prava audio-vizuelna senzacija, a oni koji su ranije posećivali ovaj festival znaju dobro šta ih čeka i da će žurka biti organizovana po svetskim standardima. Očekujte dosta specijalnih efekata, fenomenalnih performansa i svega ostalog što ovaj festival čini autentičnim.

Poslednja žurka, koja će ujedno i zatvoriti ovaj festival je žurka koja nosi naziv Tropical inn. Žurka koja takođe obećava dobar provod i odličnu scenografiju sa šarenim tropskim bojama, palmama i bikinijima koji će učiniti da atmosfera te večeri u Beogradu podseća na najvrelije tropske krajeve. Nastupiće DJ dvojac, koji je poznat po deep i tech-house zvuku i čije su melodije veoma poznate, čak i ako ne znate da li ste nešto čuli od ovog umetnika, verujte da jeste. Njegova muzika je rasprostranjena svuda i sigurno ste je negde, makar u prolazu čuli. Žurka će takođe trajati do ranih jutarnjih sati i sigurni smo da će završetak ovog festivala biti podjednako dobar kao i njegov početak.

Karte možete nabaviti za sva tri dela festivala u paketu ili ih možete kupovati pojedinačno samo za određene žurke. Prvi deo ove triologije je zaista blizu i ostalo je još samo malo vremena do njegovog početka. Zato požurite i obezbedite sebi ulaznicu u svet magije i pozitivne energije. Ne dopustite da o ovom festivalu slušate od drugih, već dođite na lice mesta i budite deo mase koja pravi najbolju atmosferu u gradu. Kapije festivala se uskoro otvaraju, a bi odlučite da li prolazite kroz sve tri. U pripremu svakako ulazi i izbor smeštaja, a naši stanovi za izdavanje u Beogradu će vam pružiti sve što vam je potrebno za maksimalno opuštanje nakon celonoćnog partijanja. 

Želimo vam vrhunski provod uz najbolje domaće i svetske didžejeve. 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.