Sportski centri Beograda

Blog / Upoznajte Beograd

Proleće samo što je stiglo i većina vas je verovatno puna elana od kako su ovi sunčani dani u punom jeku. Lepo vreme jako dobro utiče na naše raspoloženje i podstiče nas da se fizički aktiviramo. Oni koje se sportom bave samo rekreativno su možda ražmišljali o tome da ove godine počnu ozbiljnije da treniraju. 

Već se prave planovi za prvi maj, more i sve ostale vidove zabave u prirodi. Nadamo se da se i vi osećate isto i da maksimalno koristite svaki sunčani momenat. Ako vam šetanje i provođenje vremena u parkovima nije dovoljno i želite nešto drugačije, Apartmani Beograd vam prestavljaju neke od sportskih centara grada Beograda, koji imaju raznoliku ponudu kada su sportske aktivnosti u pitanju. U blizini ovih centara imamo i naše apartmane, ukoliko vam je smeštaj potreban ili želite da nas preporučite nekome. 

SPORTSKI CENTAR VRAČAR

Evo šta sportski centar Vračar nudi za sve rekreativce, ali i ozbiljne sportiste. Ovaj centar se nalazi na Crvenom Krstu u ulici Radivoja Koraća i Kneza od Semberije. Otvoren je 1970. godine i do danas se dosta ulagalo u ovaj objeka. Ovaj sportski centar sarađuje sa klubovima i profesionalnim sportistima. U sportskom centru Vračar možete trenirati sledeće sportove: rukomet, odbojku borilačke sportove, plivanje, vaterpolo, sinhrono plivanje, ronjenje i košarku. Veliki je dostupan svima u jutarnjim časovima za biznis plivanje i u popodnevnim časovima za rekreativno plivanje. U ovom objektu se redovno organizuju i razna sportska takmičenja, sportsko rekreativne manifestacije i programske manifestacije namenjene specifičnim ciljnim grupama. U objektu se takođe nalaze i kafići, kozmetički saloni, kao i salon za masažu, tako da možete da se opustite posle napornog treninga. Ukoliko se nalazite u blizini, zašto ne biste iskoristite sve ovo čime SC Vračar raspolaže.

SPORTSKI CENTAR BANJICA

Ovaj sportski centar je otvoren 1973. godine kada je bio domaćin prvog Svetskog prvenstva u vodenim sportovima. A tokom letnje univerzijade Banjica je bila domaćin za takmičenje u vaterpolu. U sklopu ovog centra se nalaze dva zatvorena bazena, jedan je olimpijskih dimenzija i drugi je manji bazen koji je predviđen za one najmlađe i za neplivače. U sklopu centra se takođe nalaze i dva otvorena olimpijska bazena, kao i šest teniskih terena. Od pratećih sadržaja, u okviru postoje i sauna, hidromasaža, medicinski centar, trim sala, stolovi za stoni tenis i kafić. Domaće utakmice u ovom centru igra vaterpolo klub Partizan, a ovde se takođe održavaju i škola plivanja i vaterpola. Ovaj centar je uglavnom predviđen za održavanje sportskih igara na vodi, kao i takmičenja u tenisu.

SPORTSKI CENTAR VOŽDOVAC

Ovaj Sportski centar je otvoren 1974. godine i osnovala ga je opština Voždovac. Sastoji se od velike hale čiji je kapacitet 2.300 mesta i male sale. Ovaj centar je poznat i kao mesto na kom su održane brojne utakmice, turniri i razna prvenstva u sportovima kao što su rukomet, tekvondo, džudo, karate, mačevanje, stoni tenis, odbojka i mnogi drugi. Centar je takođe poznat i kao "rukometni hram" zbog mnogobrojnih rukometnih klubova koji ovde igraju svoje utakmice. Posebno mesto zauzimaju deca, te u ovom sportskom centru trenira i veliki broj mladih polaznika svih sportova. Veliki pažnja je posvećena i osobama sa invaliditetom koje koriste stonoteniski salon i malu salu u okviru centra. Objekat takođe koriste i mnoge škole za svoje potrebe održavanja nastave fizičkog obrazovanja. Sadržaji ovog centra su:

  • Velika sala
  • Mala sala
  • Stoni tenis
  • Teretana i aerobik sala
  • Trim kabinet
  • Otvoreni i zatvoreni teniski tereni
  • Kuglana

Pored ovih sportskih centara u Beogradu se nalaze još i sportski centar Tašmajdan, Pionirski grad, SC Šumice, SC Olimp, KSC Pinki Zemun, SRC Košutnjak i SRC 11. April.

Beograd je grad koji je izneo dosta talenata i koji konstantno ulaže u sport i rekreaciju. To dokazuju i mnogobrojna igrališta u parkovima, sprave za street workout, staze za trčanje i mnogo toga. Kao što već rekosmo, ovo je idealno vreme da počnete da radite na sebi, sa motivacijom da do leta svoje telo dovedete u top formu i da steknete naviku da ga održavate u kondiciji.  

Ako preferirate vožnju rolera ili bicikala, lepo vreme vam svakako ide u prilog, a dobro dođe i da se fizički aktivirate van svih sportskih terena. Boravak u prirodi je svakako dobar po zdravlje, ali i psihu, jer sunčevi zraci utiču na raspoloženje i podstiču vas na kreativnost. Pokrenite i ljude oko sebe, učestvujte u kolektivnom vežbanju, džogiranju, sigurno ćete se osećati lepše. Apartmani Beograd su uvek tu da preporuče samo najbolje, zato nas pratite i odaberite nešto od onoga na šta sugerišemo, sigurno se nećete pokajati. Dočekajte spremni ovo leto i radite na sebi, zdrav život je više od pola obavljenog posla na putu da budete srećniji i ispunjeni. Ukoliko dolazite u Beograd zbog nekog sportskog takmičenja, stan na dan Voždovac je savršeno rešenje za vas. 

Uživajte u lepim danima, Vaši Apartmani u Beogradu.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.