Splavovi na Savi - Splav na Dan Beograd

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Savski kej predstavlja jedno od najpopularnijih lokacija u Beogradu. Kada krenu prolećne i letnje temperature, Kej je idealno mesto gde se može rashladiti, šetati i sedeti na obali uz mirnu reku. Savski kej se nalazi malo dalje od strogog centra grada, ali dobvoljno blizu kada je pitanju splav na dan Beograd. Zapravo, od strogog centra grada Vam je potrebno svega dvadesetak minuta javnim ili sopstvenim prevozom. Posebnu čar Savskom keju daju brojni splavovi sa kojih se tokom letnjih dana čuje smeh, a tokom večeri muzika i zvuk gitare. Oni koji nemaju sreću da poseduju privatan splav, imaju sreću što mogu da iznajme bilo koji od velikog broja splavova na Savi. 

    Novi Beograd predstavlja privlačnu lokaciju mnogim posetiocima. Pored činjenice da važi za najveći poslovi centar u Beogradu, Novi Beograd je privlačan za odmor i sjajan noćni provod. Splavovi na Savi su najatraktivnija zabava tokom leta, te mnogi posetioci šetnju pored reke iskoriste da se rashlade osvežavajućim napicima na nekom od splavova. Turistima iz Srbije i inostranstva je provod na nekom od splavova veoma interesantan i obavezna stavka kada se nađu u našem glavnom gradu.

    Popularni splavovi na Savi

    Splavovi na Savi su u Beogradu popularno mesto za svakodnevni, ali i noćni izlazak. Tokom letnje sezone splavovi su posećeni kafići, barovi i prvoklasni restorani, a noću postaju centar nezaboravnog provoda. Turistima iz inostranstva je noćni život na Savskom keju posebno interesantan, jer imaju prilike da vide i čuju poznate di-dževe iz Srbije i inostranstva, kao i popularna imena sa naše muzičke scene.

    Splav Aligator

    Svojim odličnim enterijerom, pristupačnim cenama i izborom pića splav “Aligator” nudi jedan kompletan užitak. Možete odabrati da piće popijete u zatvorenom delu splava, napolju pored reke ili na spratu ove drvene kućice na vodie. Odaberite jednu od tri terase koje u letnjem periodu mogu ugostiti i do 100 posetilaca. Vrhunska usluga i veoma pristupačne cene su samo još jedna prednost kada je pitanju kvalitet splava “Aligator”. U svojoj ponudi splav ima i čuveni sladoled koji nosi istoimeni naziv i veoma je tražen tokom prolećne i letnje sezone. Enterijer i atmosfera su na visokom nivou, a što se tiče muzike, takođe je veoma opuštajuća. Splav je ocenjen veoma visokim ocenama posetilaca i pravi je izbor za sve hedoniste.

    Splav na dan

    Ovaj popularan splav nalazi se na svega 15 minuta udaljenosti od centra naše prestonice. Lokacija mu je i više nego odlična, kao i kvadratura. Prostire na 100 m2, tako da je savršen za žurke i druženja. Još jedna prednost ovog popularnog splava jeste njegova okruženost najlepšom i još uvek netaknutom prirodom. Potrebno je naglasiti da je dozvoljeno najviše osmoro osoba na splavu, ali to je svakako dovoljno za odlično druženje i dobru atmosferu. Na raspolaganju je i prostran bračni krevet, kao i odlična kuhinja sa svim potrebnim elemantima. Terasa na kojoj se možete opustiti i uživati u lepom danu je, takođe, svim gostima na raspolaganju uvek. Splav na dan je sjajan izbor za sva porodična okupljanja ili za grupe prijatelja koji žele da se dobro provedu.

    Splav Knjaz

    Ukoliko ste ljubitelj pikada, bilijara ili stonog fudbala, splav “Knjaz” je pravo mesto za Vas. Splav na Savi je poznato mesto gde se prijatelji okupljaju, a vrlo često i steknu novi. Splav, podstiče sportski duh i pravi atmosferu velike igraonice gde nikada ne može biti dosadno. Bilo da se odlučite da ovde samo popijete piće ili da odigrate neku od ponuđenih igara, sigurno ćete uživati. Cene su vrlo prihvatljive, a dobra zabava je ono što sigurno dobijate na ovom splavu. Sve u svemu, “Knjaz” još jedan od posećenijih splavova na Savi. 

    Splav Coco

    Splav Coco je jedno od egzotičnijih mesta na reci Savi. Svojim jedinstvenim enterijerom stvara drugačiju atmosferu od ostalih splavova. Sam pogled sa keja na splav, posebno u večernjim časovima, pokazuje koliko je autentičan i privlači posetioce da popiju makar jedno piće. Preovladava stil dalekog istoka sa dodatim afričkim i južnoameričkim detaljima. Nameštaj je napravljen od ljijana, kore bambusa i banane - jedan zaista originalan splav, koji u svojoj ponudi ima odličan plazma šejk, kao i južnoamerička i južnoafrička vina. Ovde možete osetiti ukuse mnogih stranih piva, kao i aromatičnih koktela. Pogled na reku Savu je prelep i Coco je splav koji morate posetiti i tokom dana i tokom večeri, kako biste u potpunosti doživeli pravu atmosferu splava.

    Splav Srpska Brvnara

    Splav “Srpska Brvnara” je mesto, koje ne možemo izostaviti sa liste popularnih splavova na Savi. “Srpska Brvnara” je autentično mesto prikaza drugačijeg vremena naše zemlje. Splav je kompletno urađen od prelepog drveta i odaje utisak plutajuće kolibe na vodi. Enterijer odiše duhom proteklih godina srpskog načina življenja i pravi je pokazatelj kako su nekadašnji domovi bili uređeni. Pored ukusne tradicionalne kuhinje, služi se i veliki asortiman pića. Ovaj splav-restoran može ugostiti i do 250 osoba u zatvorenom delu, dok na terasi sa koje se pruža prelep pogled taj broj dostiže i do 300. Jedan deo restorana je posvećen isključivo deci kako bi Vaš boravak ovde protekao u potpunom miru. Na splavu se svake večeri može uživati u zvucima tamburaša, dok je vikend rezervisan za nastup nekog od izvođača narodne muzike. Unutar splava se nalazi mnoštvo etno detalja - od starog seoskog bunara, vodenice, fontana, vodopada i mnogih drugih stvari. Usluga je odlična, cene su povoljne, a uživanje je zagarantovano.  

    Splav Korzo

    Splav “Korzo” mnogima je omiljena stanica na Savskom keju. Ukoliko ste imali prilike da posetite “Korzo”, jasno Vam je da splav ima sve što je gostima neophodno. Prostrana terasa sa fantastičnim pogledom, ukusna internacionalna kuhinja i domaće poslastice, veliki izbor koktela i prijatna muzika dovoljan su razlog da “Korzo” postane i Vaš omiljeni kutak na Savskom keju. 

    Splav Godo

    Splav-restoran “Godo” nalazi se na vrhu liste poznatih splavova na Savi. Sa otvorene terase se pruža beskonačan i umirujući pogled na reku, drvorede i šetalište. Na “Godo” su svi dobrodošli - porodice sa decom, prijatelji, parovi i Vaši kućni ljubimci. Deci je prilagođen poseban jelovnik što oni sigurno neće zaboraviti. Bilo da se odlučite za specijalitete internacionalne kuhinje ili da se jednostavno osvežite uz limunadu, vino ili koktel, Savski kej je adresa za Vaše savršene trenutke.

    Splav na dan Beograd - Iznajmljivanje

    Uživanje na splavu pored mirne vode ne morate prekidati. Naprotiv, sada možete provesti nekoliko dana slušajući cvrkut ptica, uživajući u sunčevim zracima i Vašoj omiljenoj muzici iznajmljujući splav na dan Beograd! Iznajmljvanje privatnih splavova na Savi postao je popularan trend tokom prolećnih i letnjih meseci. Splavovi se često iznajmljuju za proslave, okupljanja ili jednostavno za uživanje i odmor. Uz mir i tišinu je to više nego ostvarivo.

    Izdvojili smo za Vas nekoliko splavova na dan Beograd gde Vas čekaju nezaboravni trenuci i zagarantovan odmor.

    River House

    Splav River House nalazi se na Savskom nasipu na Adi Ciganliji. Opština Čukarica, a posebno veštačko savsko jezero Ada Ciganlija, važi za porodičan i miran deo grada, pa je tako i River House jedan od najtraženijih splavova na dan Beograd. Kućica na vodi, kvadrature 60 m2, može da ugosti najviše 6 osoba. Splav je okružen šumom, prirodnim hladom i drugim kućama na vodi. Do centra grada će Vam biti potrebno svega 15 minuta vožnja, a slobodno vreme možete iskoristiti za vožnju bicikle, koji se nalaze u ponudi splava. 

    Dodatni sadržaj čini uzidani roštilj, što često predstavlja centralno mesto okupljanja na splavu. Do same kuće se može prići automobilima, a taksi vozila redovno saobraćaju na ovoj adresi. U blizini splava River House se nalazi i marina odakle se možete odvesti brodićem na drugu stranu reke i krstariti Savom.

    Zelena Oaza

    Zelena Oaza” je još jedan splav na dan Beograd. “Zelena Oaza” je prostrana kuća od 120 m2, koja gleda na reku i ima sopstveni dok. Trosobna kuća može ugostiti čak 25 osoba što je čini idealnom lokacijom za porodična okupljanja i svih vrsta proslava. Kuća se nalazi na Savskom nasipu na novobeogradskoj strani reke Save. Oaza je podeljena na prvi sprat, gde se nalazi prostrana terasa, dnevni boravak, kuhinja. Sledeći nivo čini galerija gde se nalaze spavaća soba, radna soba i kupatilo. “Zelena Oaza” je vrlo traženo mesto za iznajmljivanje, jer čini sjajno mesto za odmor u mirnom okruženju. 

    Do sada su gosti priređivali piknik na otvorenom - u dvorištu ili na doku. Tokom boravka na Savi kratko ćete zaboraviti na svakodnevne obaveze i stres, jer ćete biti okruženi zelenilom i cvrkutom ptica, daleko od gradske i saobraćajne buke.

    Kućice na Vodi - Rešenje za letnje temperature

    Prelepe kućice na vodi smeštene u još lepšem ambijentu predstavljaju primamljivu opciju kada Vam je preko glave boravka u stanu. Ukoliko se odlučite za splav na dan Beograd svoje vreme možete provesti šetajući Savskim kejom ili jednostavno uživati na suncu pored umirujuće reke. Kada se umorite od šetnje ili vožnje bicikli, rashladite se u reci i odspavajte na ljuljaškama pored vode. Splavovi na Savi su sigurno mesto za odmor i kvalitetan san, ali i odlično mesto za druženje sa prijateljima i porodicom, pa čak i za sve vrste proslava.

     

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.