Sava Centar

Blog / Upoznajte Beograd

Sava Centar je definitivno centar mnogih značajnih dešavanja u Beogradu, posebno kada je reč o seminarima, kongresima i kulturnim manifestacijama. Čini najveći centar ovog karaktera u Beogradu, uvažava izuzetnu međunarodnu, ali i domaću reputaciju. U Sava Centru se organizuju gotovo svi događaji, od poslovnih do umetničkih skupova i manifestacija.

Sagrađen je davne 1977. godine i do danas je ugostio nebrojeno mnogo gledalaca, izlagača, performera, umetnika, glumaca, reditelja, zapravo ljudi svih branši. Smešten je na opštini Novi Beograd, a s obzirom na svoju odličnu lokaciju, nalazi se na samo pet minuta od strogog centra grada i na petnaest minuta od aerodroma "Nikola Tesla". Svojom staklenom pasarelom je povezan sa jednim od ekskluzivnih hotela - Hotel Crowne Plaza. Ova dva objekta zajedno čine celinu sastavljenu od tri dela: poslovna zgrada, velika kongresno koncertna dvorana i Hotel Crowne Plaza. U samoj okolini Sava Centra nalazi se veliki broj ekskluzivnih hotela, upravo zbog mnogih bitnih događaja koji se organizuju u samom Sava Centru. Vi se naravno uvek možete odlučiti za povoljniju opciju - stan na dan Novi Beograd. 

Od dana kada je Sava Centar počeo sa radom pa sve do danas, u njemu su održani najveći međunarodni kongresni skupovi, među kojima su KEBS, Generalna skupština Svetske banke, kao i Međunarodni monetarni fond, zatim Svetski kongresi rudara, stomatologa, hirurga, ortopeda i drugih. Kada je reč o kulturnim dešavanjima, u Sava Centru se održavaju neki od najznačajnijih kulturnih manifestacija, poput BEMUS, FEST, itd. Pored toga neke od najvećih muzičkih zvezda, domaće i strane scene su nastupale u dvorani Sava Centra. Ovde su održane premijere mnogih domaćih i stranih ostvarenja, a veliki broj glavnih aktera je imao priliku da prošeta crvenim tepihom ispred Sava Centra.

Kada je reč o ugostiteljskim uslugama, Sava Centar poseduje multifunkcionalnu salu koja ima 150 mesta. Ova sala je predviđena za sve vrste poslovnih sastanaka, ručkova i proslava. Meni po izboru i odlična keterging usluga Vas očekuju u ovoj ART KAFE sali. Sve je u potpunosti osposobljeno za visoko kvalitetan rad po međunarodnim standardima. Za veće proslave, tu je restoranska sala sa 400 mesta koja je predviđena za velike proslave, bilo da je reč o proslavama firmi ili porodičnim slavljima.

Sava Centar poseduje najkvalitetniju tehničku opremu koja je potrebna za održavanje raznih digitalnih prezentacija i izlaganja. Ozvučenje koje se nalazi u ovim salama je sa Crown pojačalima i JBL zvučnicima. Tu je i prateća oprema koja uključuje bežične mikrofone, CD plejere, program za audio zapis skupova itd. Ukoliko je reč o video prezentacijama, tu su LCD video projektori i lap-top računari najnovije generacije. Omogućen Vam je i besplatan pristup internetu Wi-Fi zonom.

U Sava Centru su Vam na usluzi i ekskluzivne prodavnice, butici, knjižare, umetničke galerije, banke, rent-a-kar agencije, profesionalna služba bezbednosti, parking i još mnogo toga. Ovo je, kao što smo već rekli, jedan sveokupni centar za apsolutno sve Vaše potrebe. Ukoliko želite da gledate predstave, filmove, balet, mjuzikle, koncerte, ali i da prisustvujete mnogim poslovnim seminarima, sajmovima, tribinama, Sava Centar uvek dovodi najbolje izlagače i izvođače. Nalazi se na adresi Milentija Popovića 9, a uvek se možete odlučiti i za iznajmljivanje stana na dan Novi Beogradi u blizini Sava Centra, i izbeći saobraćajne gužve u odlasku i povratku.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.