Sajam automobila u Beogradu, 2019

Blog / Dogadjaji u Beogradu

 • Sadržaj
 • Sajam automobila u Beogradu (2019) održava se po 54. put u periodu od 22-31. marta 2019. Beogradski sajam (ili salon) automobila jedan je od najvećih i najposećenijih „sajamskih“ dogadjaja u godini. Iz godine u godinu, posetioci imaju priliku da uživaju u pravom spektaklu koji obuhvata veliki broj dešavanja, izlagača, premijera novih automobila itd.

  Bez obzira da li ste potencijalni kupac automobila ili prosto želite da se „upoznate“ sa novitetima iz automobilske industrije- Sajam automobila je mesto za Vas! Pored toga, na sajmu se okuplja veliki broj uvoznika i distributera velikih automobilskih brendova (na svetskom nivou), pa je s te strane sajam automobila idealna prilika za razmenu iskustva i sklapanje novih poslova.

   

  Ponuda, izlagači, premijere

  Ove godine, najnovije modele automobila i motornih vozila na 2 točka, izložiće preko 400 izlagača i predstavnika najpoznatijih automobilskih brendova iz tridesetak zemalja sveta! Imaćete priliku da vidite (i potencijalno kupite)  sve- od malih automobila koji su idealni za gradsku vožnju, veliki broj luksuznih limuzina, zatim terenaca, dostavnih vozila, kombija i kamiona! Najbolje iz automobilske industrije, krajem marta,  biće na Sajmu!

  Ono što takodje treba napomenuti i što je važno potencijalnim kupcima, jeste da će u periodu trajanja sajma, moći da pazare po akcijskim cenama! Izlagači će se potruditi da svojim kupcima obezbede veliki broj promotivnih cena i uslova kupovine. Takodje, biće ponudjene i adekvatne usluge banaka, lizing kompanija i osiguravajućih kuća. Salon je idealna prilika za kupovinu novog automobila upravo zbog brojnih popusta koje nude izlagači.

  Prošle godine prodato je preko 30 hiljada vozila, od toga oko 25 hiljada putničkih, 5.5 hiljada lakih komercijalnih i čak oko 2 hiljade luksuznih, od kojih su neka bila skuplja od 200 hiljada evra!

  Kao i prethodnih godina, tako nas i ove očekuje veliki broj premijera novih automobila!

  Svoju premijeru imaće „Rols-rojs kulinan“ (Cullinan), koji je nazvan po najvećem ikada iskopanom dijamantu. Kulinan je prvi terenac ovog britanskog giganta, a svoju premijeru doživeće upravo u Beogradu! Udobnost je zagarantovana svi putnicima, a kupci mogu da biraju da li pozadi biti mesta za dvoje ili troje putnika. Luksuznije verzije imaju pozadi i poseban ormarić za piće sa posebnim čašama za viski i šampanjac. Kulinan predstavlja najbolju verziju najnovije tehnologije!

  Jedna od većih premijera ove godine bi trebalo da bude peta generacija „kije“ na Renoovom štandu, dok je British Motors najavio premijere čak 2 nova modela- električni „jaguar I-Pace“ i druga generacija najmladjeg Land-Roverovog vozila, „rendž rover ivok“.

  Svoje premijere imaće i automobilski giganti poput Mercedesa (najmanje 6 premijera), BMW (4), a interesantan će biti i štand Tojote jer prvi put u Srbiji izlažu nove generacije nekoliko modela!

  U isto vreme, odnosno paralelno sa Salonom (odnosno sajmom) automobila, održaće se i 13. po redu sajam „Motopassion“, odnosno sajam motocikala i moto opreme! I ovde se očekuje veliki broj premijera novih modela, na radost velikog broja ljubitelja dvotočkaša.

  Naravno, veliki broj izlagača je odlučio da svoje najbolje ponude i iznenadjenja ostavi za poslednji trenutak, tako da smo sigurni da nas čeka još veliki broj interesantnih premijera i još boljih ponuda!

  Kako bi celokupni spektakl bio kompletan, očekuje se i značaj broj takmičarskog, edukativnog i naravno- nagradnog sadržaja, da zaokruži celu priču. Posetioci će imati priliku da uživaju u raznim zabavnim sadržajima kao što su test vožnje, mnogobrojne takmičarske aktivnosti, ali i nagradne igre i još mnogo toga. Na Sajmu će, izmedju ostalog, biće organizovan izbor „automobila godine“ (u različitim kategorijama i cenovnom rangu), „eko automobila“, zatim „izbor za miiss Sajma“, kao i „porodični dan“ (kada ovu manifestaciju može da poseti cela porodica sa jednom celodnevnom ulaznicom).

  Ukoliko ste odlučili da posetite ovogodišnji Sajam automobila, koji će, sudeći po komentarima i najavljenom programu, biti najbolji do sada, verujemo da Vam je potreban smeštaj u Beogradu u blizini Sajma ili lokacija koja je dobro povezana sa Sajmom. Kako biste potpuno mogli da se opustite i uživate u sajamskom programu, Apartmani u Beogradu su se potrudili da vam obezbede idealan smeštaj po povoljnim cenama. Kada je u pitanju stan na dan, Beograd  raspolaže velikim brojem smeštajnih jedinica, koje se nalaze na teritoriji celog grada. U ponudi imamo stanove u centru grada, apartmane na Novom Beogradu, Čukarici i brojnim drugim lokacijama. Neka smeštaj bude Vaša najmanja briga pri dolasku u Beograd. Rezervišite svoj stan na dan na vreme i uživajte u prolećnim danima u prestonici Srbije!

  Kratak vodič i osnovne info

  Ovogodišnji sajam automobila održaće se i halama 1, 1 a, 2, 3, 3 a, 4 i 5 Beogradskog sajma, na adresi Bulevar Vojvode Mišića 14 u Beogradu!

  Motopassion će se održati u Hali 2C Beogradskog sajma.

  Oba Sajma održavaju se paralelno u periodu od 22-31.03.2019.

  Radno vreme sajma:

  Od 22-30.03.  10:00 do 20:00

  31.03. (poslednji dan) od 10:00 do 19:00

  Broj izlagača: 410

  Cene ulaznica:

  Pojedinačna ulaznica 400 RSD

  Grupna ulaznica 300 RSD

  Grupna ulaznica za učenike i studente 200 RSD

  Ulaznica za „Family Day“  (za roditelje sa decom do 16 god) 800 RSD

  Parking po satu 150 rsd

  Cene apartmana po danu se kreću od 20 evra, pa naviše. Odaberite svoj idealan stan na dan u Beogradu po strukturi, ceni, lokaciji i opremljenosti koja Vam odgovara!

  22 Feb 2020
  Tašmajdan park predstavlja popularnu turističku atrakciju i zelenu oazu u centru Beograda. Ispod Tašmajdan parka se krije nekoliko neotkrivenih tajnih prolaza.
  21 Feb 2020
  Beograd za decu neprestano organizuje neverovatne sadržaje. Jedan dan u Beogradu za decu ostaće celoj porodici u lepom sećanju.