Beogradski sajam automobila 2020

Blog / Dogadjaji u Beogradu

  • Sadržaj
  • Sajam automobila u Beogradu održava se po 55. put u periodu 19-25. marta 2020. Beogradski sajam ili salon automobila zasigurno jedan je od najvećih i najposećenijih sajamskih događaja u godini, događaj koji mnogi iščekuju i pripremaju se nekoliko meseci unapred. Iz godine u godinu posetioci i ljubitelji automobila imaju priliku da uživaju u pravom spektaklu koji obuhvata veliki broj dešavanja, izlagača, premijernih otkrivanja novih modela automobila, pa čak i kupovinu po povoljnijim cenama.

    Bez obzira da li ste potencijalni kupac automobila ili jednostavno želite da se upoznate sa novitetima iz automobilske industrije - Beogradski sajam automobila 2020 je mesto za Vas! Pored toga, na sajmu se okuplja veliki broj uvoznika i distributera velikih automobilskih brendova, te je sa te strane Sajam automobila idealna prilika za razmenu iskustva i sklapanje novih poslova.

    Beogradski sajam automobila - Najstarija sajamska manifestacija

    Sajam automobila je najstarija samostalna sajamska manifestacija održana na Beogradskom sajmu još 1938. godine. Za ideju o održavanju jedne ovakve manifestacije najviše dugujemo društvenom preduzeću Beogradski sajam. Osnovano je 1957. godine sa važnim zadatkom - organizovanje sajamskih izložbi. Nekoliko decenija pre osnivanja društvenog preduzeća kao preteča Beogradskog sajma istaklo se Društbo za priređivanje sajma iz 1923. godine sa ciljem da grad Beograd dobije svoj Sajam po uzoru na Zagreb i Ljubljanu. Već 1937. godine počelo je sa realizacijom projekta.

    Veliki sajamski kompleks izgrađen je u blizini reke Save, tačnije na njenoj obali. Danas je Beogradski sajam okružen važnim saobraćajnicama, a ceo kompleks bliže Savi pretvoren je u funkcionalno naselje sa restoranima i splavovima. Sajam je dobio 26 paviljona za različite namene. Svečano je otvoren u septembru 1937. godine, a prve održane manifestacije bile su Jesenji sajam, Izložba živinarstva, Prolećni sajam i Beogradski sajam automobila.

    Može se reći da je prvi Sajam automobila ubrao mnoge simpatije. Na ovoj manifestaciji učestvovalo je 883 izlagača od koji je skoro polovina dolazila iz inostranstva i bilo je više od 300.000 posetilaca. Ovo je sjajna prilika da se podsetimo da je Beogradski sajam automobila bio jedan od devet zvaničnih izložbenih salona automobila u čitavoj Evropi i održan pod pokroviteljstvom kralja Petra II Karađorđevića. Na tadašnjem Sajmu izlagalo je 107 učesnika iz velikih evropskih zemalja poput Austrije, Nemačke, Italije, Belgije i Velike Britanije uz specijalno prisustvo domaćih izlagača, među njima našli su se “Opel”, “Mercedes” i “Fiat”.

    Posetioci su imali prilike da vide čak 375 izloženih modela, a koliko je manifestacija bila tražena najbolje govori činjenica da je više od 100 izlagača moralo biti odbijeno zbog popunjenosti prostornih kapaciteta. Prema podacima sa ovog Sajma, posetilo ga je približno 40.000 posetilaca. Najviše oduševljenja izazvala je kompanija “Opel” svojim modelom automobila od pleksiglasa. Kako je ceo automobil bio potpuno providan, posetioci su mogli jasno da vide unutrašnjost automobila i sve njegove elemente. Do Drugog svetskog rata održano je četiri sajma automobila i odlučeno je da Međunarodni sajam automobila postane stalna manifestacija Beogradskog sajma.

    Burni istorijski događaji označili su kraj Beogradskog sajma, kada je na ovom mestu nastao Prihvatni logor za različite taoce tokom Drugog svetskog rata. Gotovo dve decenije od nastanka prvog sajamskog kompleksa izgrađene su nove hale sajma, sada na drugoj strani obale reke Save gde se i danas nalazi. Prva održana manifestacija ovog puta bila je Sajam tehnike 1957. godine, koju je posetio milionski broj posetilaca. 

    Osnovne informacije o Beogradskom sajmu automobila 2020

    Ovogodišnji Sajam automobila “DDOR BG CAR SHOW” održaće se 19-25. marta 2020. godine u nekoliko hala Beogradskog sajma - 1, 1A, 2, 3, 3A i 4. 

    Radno vreme Sajma 

     19-24. mart   10:00-20:00 
     25. mart  10:00-19:00

    Sajam automobila Beograd - Cene ulaznica

    Kako biste posetili Beogradski sajam automobila 2020, potrebno je da kupite ulaznice po sledećim cenama:

     Pojedinačna ulaznica   400 dinara 
     Grupna ulaznica  300 dinara 
     Family Day   700 dinara 
     Parking za automobile   150 dinara 
    • Grupne ulaznice odnose se na posetu za više od 20 osoba. Kako biste obezbedili grupnu ulaznicu, potrebno je unapred dostaviti spisak imena i prezimena overen pečatom firme i potpisom ovlašćenog lica. 
    • Grupne ulaznice za đake i studente obezbeđuju obrazovne ustanove za 20 i više studenata. Potrebno je unapred dostaviti spisak imena i prezimena overen pečatom obrazovne ustanove i potpisom ovlašćenog lica.
    • Ulaznice za Family Day važi za roditelje sa decom do 16 godina tokom 24. marta.

    Sajam automobila u Beogradu - Mapa

    Adresa Beogradskog sajma je Bulevar vojvode Mišića broj 14.

     

    Kako možete stići do Beogradskog sajma?

    • Gradski autobus: 23, 37, 51, 52, 53, 56E, 56L, 58, 72, 88, 91, 92, 511, 551, 860, A1
    • Sopstveni prevoz: Auto-put E75
    • Taxi Beograd
    • Car:Go

    Beogradski sajam automobila 2020 - “Lepi spolja, snažni iznutra”

    Na ovogodišnjem Sajmu očekuje se izlaganje više od 300 učesnika iz više od 30 zemalja sa više od 35 automobilskih brendova. Pod sloganom “Lepi spolja, snažni iznutra” Sajam automobila u Beogradu pripremio je za svoje posetioce ponudu svetskih proizvođača auomobila, izložbu prateće industrije, delova i opreme, ponudu garažno-servisne opreme i rezervnih delova, osiguravajućih društava, test vožnje, nagradne igre i aktivno učešće posetilaca. Nastupiće 11 proizvođača lakih privrednih vozila, a očekuje se 44 premijere putničkih automobila. 

    Tokom Sajma održaće se dodela priznanja za Automobil godine, Najbolji u auto-industriji, Eko auto 2020 u Srbiji, kao i smotra oldtajmera “Memorijal princa Tomislava Karađorđevića”. 

    Izlagači

    Predstavljamo Vam neke od izlagača na Beogradskom sajmu automobila 2020.

     Toyota   BMW 
     Renault   MINI 
     HONDA   DACIA 
     Škoda   ISUZU TRIO MOTORS 
     KIA   Mazda
     Opel   Volvo
     LKV   Alfa Romeo
     Abarth   Citroen 
     Fiat   Ford 
     JEEP   Hyundai 
     Nissan   Mitsubishi 
     Peugeot   VW 
     Seat   Subaru 
     Audi   Jaguar 
     Mercedes   Land Rover 


    Imaćete priliku da vidite i potencijalno kupite  sve - od malih automobila koji su idealni za gradsku vožnju, veliki broj luksuznih limuzina, terenskih i dostavnih vozila, kombija i kamiona. Najbolje iz automobilske industrije naći će se na Beogradskom sajmu! Izlagači će se potruditi da svojim kupcima obezbede kupovinu po promotivnim cenama i uslova kupovine. Takođe, biće ponudjene i adekvatne usluge banaka, lizing kompanija i osiguravajućih kuća.

    Noviteti 

    Kao i prethodnih godina, tako nas i ove očekuje veliki broj premijera novih modela automobila. Ove godine se očekuje premijera modela Abarth 70 Anniversarrio, Audi Q3 Sportback, BMW Series 2 Gran Coupe, FIAT 500 Hybrid, Panda Hybrid. Očekuje se da bude izložen redizajn modela Jaguar F-Type, KIA xCeed, Land Rover Defender, Mazda CX-30 i Mazda2, Mercedes-Benz GLB, MINI Cooper SE, Nissan Juke, Porsche Taycan Turbo S, Peugeot 208, Renault eanult Captur, Seat Leon, Subaru Forster e-Boxer, Škoda Octaia, redizajnirani CH-R, VW ID:3, Golf 8, Passat i drugi modeli.

    Međunarodni sajam motocikala - “Motopassion”

    U isto vreme sa Salonom automobila, održaće se i 14. po redu sajam „Motopassion“ - Sajam motocikala i moto opreme. Posetiocima će biti izloženi motocikli, mopedi, kvadovi, skuteri, rezervni delovi, oprema, kao i proizvodi prateće industrije. Očekuje se veliki broj premijera novih modela i predstavljanje nekoliko udruženja na radost velikog broja ljubitelja dvotočkaša. Za Sajam motocikala rezervisana je hala 2C. Naravno, veliki broj izlagača je odlučio da svoje najbolje ponude i iznenadjenja ostavi za poslednji trenutak, tako da smo sigurni da nas čeka još veliki broj interesantnih premijera i još boljih ponuda.

    Motopassion održaće se pod sloganom “Sve tvoje strasti na jednom mestu”. Na Sajmu će izlagati više od 40 brendova motocikala i ostalih motornih vozila. Poseban deo biće namenjen motociklima i bickilima, kao i edukaciji o bezbednoj vožnji motocikala. 

    Očekuje se premijera noviteta poput  Aprilia RS 660; Beneli - 752S, BN 125, Leoncino 500, Leoncino 500 Trail, TRK 502, TRK 502 X; BMW  - F 900 XR, R 18 concept, S 1000 XR; Bulit - Bluroc 125, Hero 125, Hunt-S 125; Spirit 125; Daytona DY 125 RS; Ducati - Monster 821 Stealth, Multistrada 1260 Grand Tour, Panigale V2, Scrambler 1100 Pro, Scrambler 1100 Pro Sport, Streetfighter V4S; Honda Africa Twin; Kawasaki - KLX 230, Z650, Z900; Milg XYH 250W; Peda - TEK 125, TEK-250; Piaggio - Medley 125/150, Mp3 500 Advanced; Qooder Oxygen; Suzuki - KATANA 1000 i drugih brojnih neverovatnih modela.

    Smeštaj u blizini Sajma

    Beogradski sajam automobila jedno od popularnijih manifestacija u glavnog gradu, a svakako i najposećeniju. Ovogodišnji Car Show Beograd posvećen je novim modelima i bezbednosti na putu. Posetioci će imati prilike da uživaju u neverovatnim dostignućima, pogotovo kada se uzme u obzir promocija električnih i hibridnih modela.

    Ukoliko ste odlučili da posetite ovogodišnji Sajam automobila, koji će, sudeći po komentarima i najavljenom programu, biti najbolji do sada, verujemo da Vam je potreban smeštaj u Beogradu u blizini Sajma ili lokacija koja je dobro povezana sa njim. Kako biste bez dodatnih briga mogli da posetite sajamske manifestacije, predlažemo Vam da pogledate Stan na dan Čukarica. U ponudi se nalazi smeštaj u blizini Beogradskog sajma, stan na dan Savski venac, a usput možete iskoristiti slobodno vreme za šetnju na Adi Ciganliji ili park-šumi Košutnjaku. Iako Sajam svojim posetiocima obezbeđuje parking, stanovi na dan na Čukarici se nalaze dovoljno blizu hala da će Vam biti potrebno svega nekoliko stanica gradskim prevozom, a parking je prilikom iznajmljivanja najčešće besplatan. Cene apartmana po danu se kreću od 20 evra, pa naviše. Odaberite svoj idealan stan na dan u Beogradu po strukturi, ceni, lokaciji i opremljenosti koja Vam odgovara!

    Vozite pažljivo!

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.