Razgledanje Beograda iz vazduha

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Kada govorimo o načinima obilaska i Beograda, brojke pokazuju da se turisti najčešće odlučuju za razgledanje vožnjom autobusa sa otvorenim krovom. To je svakako jedan od lepših načina da laganom i prijatnom vožnjom vidite sve bitne znamenitosti naše prestonice. Turistički obilazak Beograda uglavnom obuhvata šetnje sa vodičima, ali ako želite nešto drugačije, tu su specijalno organizovane ture koje obuhvataju određen deo grada, vožnju brodićem, obilazak beogradskog podzemlja itd. Poput ostalih većih turističkih gradova, Beograd prati sve trendove i ide u korak sa modernizacijom i kvalitetnijim programom koji obogaćuje njegovo razgledanje. Ono što je sigurno, Beograd je prelep iz svakog ugla.

    Ono što je novo i omogućava Vam potpuno drugačiji doživljaj u obilasku Beograda, to je razgledanje iz vazduha. Nešto što je već odavno postalo standardno u svetu, sada je i u turističkoj ponudi grada Beograda. Ovu ponudu je obezbedila kompanija "Balkan Helikopters" koja u svojoj floti ima pet "robinson" R-44 i R-66 helikoptera, a njima upravljaju iskusni bivši vojni piloti. Kada je reč o samoj ponudi panoramskog razgledanja Beograda, možete birati da li će let trajati 15, 30 ili 60 minuta. 

    Od samog trajanja leta zavisi i njegova cena:

    15 minuta - 250 evra

    30 minuta - 450 evra

    60 minuta - 750 evra

    Za poslovne ljude

    U helikopter može stati tri osobe, pa je u slučaju da tako idete i delite nešto pristupačnije. O bezbednosti nema potrebe da razmišljte, u sigurnim ste pilotskim rukama. Za ovaj vid usluge najčešće se interesuju poslovni ljudi, posebno ako su iz Beograda i žele da odvedu svoje poslovne partnere ili bitne klijente na ekstravagantni obilazak grada. Podrazumeva se da žele odličan utisak, pa im često preporuče ili obezbede luksuzan smeštaj kao što su na primer stanovi iz ponude Apartmani Spa Beograd, u kojima se nalaze djakuzi kade, saune, kamini i druge lux pogodnosti. 

    Dostupno svima

    Usluge razgledanja helikopterom su sada dostupne svima koji vole da osete adrenalin i uživaju u spektakularnom pogledu na Beograd. Mnogi koji nikada nisu iskusili vožnju helikopterom, a veliki procenat nije, žele da isprobaju ove usluge, posebno jer se radi o kraćim letovima. Turisti mogu da se raspitaju o svim detaljima i uslovima leta, kao i plaćanju u prostorijama Turističke organizacije Beograda koja se nalazi u Knez Mihailovoj ulici. Takođe se možete informisati i tako što ćete direktno kontaktirati predstavnike kompanije "Balkan Helikopters".

    Šta ćete videti

    Tokom leta, turisti će imati priliku da vide novobeogradske nebodere, ušće Save u Dunav i kompletnu panoramu Beograda. Srpska prestonica je prva na Balkanu dobila ovakav sadržaj, a razlog tome je taj što se iz godine u godinu povećava broj turista. Takođe se struktura gostiju promenila, pa danas važe neki novi standardi u turizmu koje Beograd uvek nastoji da isprati. Ne žele samo strani turisti da pođu u razgledanje Beograda iz vazduha, mnogi ljudi iz drugih krajeva Srbije iznajme stan za dan i dođu samo kako bi iskusili ovaj doživljaj i to posle prepričavali.

    Stručni i iskusni piloti

    Ako ste i Vi avanturističkog duha, ova ponuda je odličan spoj adrenalina i uživanja, koji sigurno nikada nećete zaboraviti. Saznanje da ste potpuno bezbedni jer Vašim letom upravljaju stručni i iskusni vojni piloti će samo dodatno doprineti potpunom opuštanju i zabavi u kabini najboljih helikoptera.

    Ukoliko ipak birate nešto povoljnije, uvek se možete provozati kroz Beograd autobusom sa otvorenim krovom ili besplatnim tramvajem. Koji god način odaberete, bez sumnje ćete uživati jer je ovo grad koji je u stanju da Vas iznova oduševljava svojom lepotom.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.