" Letite " sa beogradskog aerodroma ? Ovde je sve što treba da znate o prevozu do i sa aerodroma, o parkingu i cenama

Blog / Upoznajte Beograd

Međunarodni aerodrom " Nikola Tesla " Beograd je najveći u Srbiji. Ima dva terminala i svakodnevno se smenjuju putnici, putnici koji na svoje destinacije odlaze i dolaze avionom, za dolazak do aerodroma i sa aerodroma mogu da biraju nekoliko vrsta prevoza. Neki od njih su autobusi GSP " Beograd ", minibus A1, taksi služba, kombi prevoz ili sopstveno vozilom. Ukoliko se odlučite za dolazak sopstvenim vozilom možete ga ostaviti na aerodromskom parkingu. U zavisnosti od toga koliko novca ste spremni da izdvojite ali od raspoloživog vremena, ovaj put može koštati od 89 rsd do 6.000 rsd. Cena zavisi od izbora prevoza ali i od toga gde stanujete ili gde se se nalazi Vaš apartman u Beogradu

Gradski prevoz - veza sa Beogradom

Aerodrom " Nikola Tesla " Beograd je udaljen 18 km od centra grada, sa kojim je povezan linijama gradskog prevoza. Najjeftiniji vid prevoza je svakako vožnja gradskim autobusom. Cena karte na trafici je 89 rsd za 90 minuta ili 150 rsd ukoliko kartu kupite kod vozača. Linija 72 - polazi od Zelenog Venca i do aerodroma stiže za 50 minuta. Autobusi se kreću u intervalima od 26 - 37 minuta, dok je vikendom čekanje nekih 24 minuta. Ova linija prolazi kroz Bežanijsku kosu, Ledine i Novi Beograd. Druga varijanta gradskog prevoza je linija 607 koja do aerodroma ide auto - putem.

Sledeća opcija je minibus tj. autobuska linija A1 čiji je smer aerodrom - Trg Slavija i obrnuto. Vožnja traje oko 30 minuta i košta 300 rsd. Stajališta su Fontana i bivša Glavna železnička stanica. Polasci iz grada su na svakih 20 minuta a tokom noći na sat vremena, iz pravca aerodroma polasci su na svakih 20 do 30 minuta i tokom noći. 

 

 

Skuplje i komfornije opcije prevoza

Najskuplji je taksi prevoz. Za njega je potrebno izdvojiti od 1.400 rsd do 6.000 rsd. Cena vožnje se formira u zavisnosti od zone odnosno dela grada gde se nalazi Vaš hotelski ili privatni smeštaj u Beogradu. Područje grada Beograda podeljeno je na 6 zona za koje važe različiti cenovnici. Na info pultu aerodroma možete preuzeti taksi potvrdu koja sadrži naziv željene destinacije i za nju odgovarajuću cenu prevoza.

Ukoliko dolazite sopstvenim vozilom imate mogućnost parkiranja preko puta aerodromske zgrade. Parking radi od 00 do 24h svim danima i cena po započetom satu iznosi 100 rsd. Cena za sedmodnevno parkiranje je 3.965 rsd a na mesečnom nivou iznosi 7.000 rsd. Kapacitet parkirališta je 478 parking mesta i imate dve stanice za plaćanje.

Na beogradskom aerodromu radi veći broj rent - a - car agencija. Sve poslovnice se nalaze na međunarodnim dolascima na Terminalu 2 i u prizemlju Terminala 1 tako da možete iznajmiti i automobil odmah po sletanju u Beograd.  

 

Dok čekate . . .

Dok čekate let ili imate vremena između presedanja na drugi let, na raspolaganju su Vam i duty - free shop prodavnice, butici, knjižare, kao i restorani sa domaćom i internacionalnom kuhinjom, kafići ali i frizerski salon i kazino klub tako da možete prekratiti svoje čekanje i opustiti se u šopingu ili uživati u domaćoj kuhinji i specijalitetima. 

Što se tiče informacija na aerodromu imate pult Turističke organizacije Srbije gde se možete informisati o boravku u našoj zemlji i prestonici i turističkoj ponudi Srbije. Na aerodromu imate i besplatnu Wi - Fi konekciju koja je dostupna svim putnicima u trajanju od 15 minuta od uspostavljanja veze.

 

 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.