Otvaranje sezone na Adi Ciganliji

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Ada Ciganlija, poznata i kao "Beogradsko more", svake godine broji sve više šetača i kupača za vreme sezone. Nisu samo Beograđani ti koji dolaze na ovo gradsko ostrvo, već i veliki broj ljudi iz drugih gradova naše zemlje, ali i regiona. Ada Ciganlija nije čuvena samo po svom kupalištu, već i po prelepim sportskim terenima, zelenim površinama, stazama za šetnju, ali i kafićima i klubovima koji tokom sezone imaju veliki broj posetilaca. Mnogi ovde dolaze samo zbog sunčanja, mnogi zbog rekreacije u prirodi, ali svako rado uskoči u vodu da se rashladi kada su velike vrućine. Ono što Beograd izdvaja od ostalih evropskih gradova je savremeno uređena Ada Ciganlija. Ovo mesto je godinama bilo sređivano, u gradsko kupalište se ulagalo i još uvek se ulaže kako bi iz godine u godinu bilo sve lepše i posećenije. Danas je Ada Ciganlija svakako postala zaštitno lice grada i svakako je na mapi turističkih atrakcija Beograda. Mnogi turisti će rado doći u Beograd za vreme letnje sezone i nekoliko dana provesti u ovom prelepom delu grada.

    Otvaranje sezone na Adi Ciganliji nam se bliži

    Leto nam se bliži, a temperature iz dana u dan postaju sve više, što je pravi nagoveštaj jednog od najlepših godišnjih doba. Na Adi se nalazi i čuveni Beer Garden, gde se tokom leta organizuju mnogi koncerti, kao i manifestacije. Svi ljubitelji piva će uskoro ponovo moći ovde da uživaju u nekim od najboljih ukusa ovog alkoholnog pića. Iako mnogi odlaze na Adu kako bi se kupali i pre zvaničnog otvaranja sezone, to rade na svoju odgovornost jer je strogo zabranjeno. Svakako, otvaranje sezone na Adi Ciganliji nam se bliži, pa i ako jun počne sa visokim temperaturama, strpite se nekoliko dana do velikog otvaranja. Svakako je pred nama dug period lepog vremena, letnjih temperatura, žurki i koncerata koje nas očekuju na prelepom gradskom kupalištu.

    Sezona počinje sa Kikijem i Pilotima

    Prvi koncert koji će otvoriti letnju sezonu na Adi Ciganliji i obeležiti početak pravih letnjih događaja koji nas tek očekuju, je koncert čuvenog benda Piloti. Bend je pod vođstvom jednog od čuvenih kompozitora, tekstopisaca i pevača Kikija Lesendrića. Ukoliko neko nije čuo za njih, što je nemoguće jer bend postoji od 1981. godine, ukratko ćemo reći nešto o njima. Bave se rok muzikom i tokom svoje dugogodišnje karijere, imali su veliki broj hitova koji se i dan danas rado pevaju. Frontmen ovog benda, Kiki Lesendrić je samostalno sarađivao i sa mnogim drugim izvođačima iz celog regiona, napisao je i komponovao veliki broj hitova za svoje kolege iz sveta muzike i učestvovao kao član žirija mnogih muzičkih takmičenja. Ovaj bend je nastupao na mnogim pznatim festivalima, uključujući Exit i Beer Fest, a njihove svirke su jedne od najposećenijih.

    Besplatan koncert

    Početak sezone kupanja će se održati u prelepom ambijentu Apa Beer Gardena. Koncert Kikija i Pilota biće besplatan za sve posetioce, a očekuju Vas i mnoga iznenađenja. Samim tim će se na ovom prelepom mestu Beer Gardena otvoriti i sezona dobrog piva, filmova, muzike i još mnogo toga. Koncert koji će otvoriti sezonu kupanja na Adi Ciganliji će početi 10. juna od 17h časova, provod je zagarantovan.

    Ako u ovom periodu planirate da boravite u Beogradu, potrudite se da na vreme rezervišete sebi stan na dan, jer je u letnjem periodu potražnja velika zbog različitih dešavanja koje privlače veliki broj turista.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.