Da li ste i vi napravili grešku pri izboru tepiha za opremanje apartmana?

Blog / Apartmani

  • Sadržaj
  • Ukoliko imate apartman za izdavanje ili više njih, jasno je da je opremanje enterijera jedna od najvažnijih stavki. Dobro usklađene boje, stil i kvalitetan nameštaj i elementi, omogućavaju vam da vaši gosti budu zadovoljni smeštajem i da se ponovo vrate, kao i da vas preporuče prijateljima. Ipak, i kod opremanja enterijera, postoji niz grešaka koje možete napraviti, ukoliko ste početnik, jedna od njih su postavljenje neadekvatnih tepiha. Jedna od većih grešaka može biti kupovina suviše osetljivih i skupocenih tepiha ili tepiha koji se teško održavaju. Greške mogu biti i kod neadekvatnih dimenzija tepiha, pa tepih može biti suviše mali, ali i suviše veliki za prostoriju za koju ste ga namenili.

    Kupovina tepiha nije nešto što većina ljudi često radi; u stvari, neki mogu da kupuju tepih samo nekoliko puta u životu. Zbog toga se potrošači lako mogu zbuniti procesom kupovine tepiha i na kraju dobiti tepih koji neće odgovarati njihovim potrebama. Kada kupujete tepih, obavezno izbegavajte ove uobičajene greške:

    Nisu svi tepisi isti ako izgledaju isto

    Spavaća soba u apartmanu

    Samo zato što dva tepiha izgledaju isto, to ne znači nužno da će se ponašati isto. Dakle, kako možete uporediti različite tepihe? Uverite se da su napravljeni od istog vlakna, istog su stila i istog kvaliteta. Takođe, pažljivo uporedite garancije proizvođača na tepihe. Ako jedan tepih ima 10-godišnju garanciju, a drugi 20-godišnju garanciju, očigledno nije u pitanju isti kvalitet tepiha. Ponekad se kvalitetni tepisi mogu kupiti i na prodajnim mestima koja nisu zvanični saloni. Zato ćete najprecizniju ponudu dobiti ako u pretraživaču ukucate fraze kao što su “tepisi prodaja”, gde će vam izaći svi oglasi i prodavnice tepiha na jednom mestu sa svojim ponudama.

    Uzorci tepiha postoje zbog određivanja težine, teksture i boje

    Ovo je verovatno prva stvar na koju bi trebalo obratiti pažnju kada kupujete tepih. Nemojte pretpostavljati da je tepih sa većom gustinom tkanja bolji od tepiha sa manjom gustinom. Lako je napraviti grešku jer lako možemo da shvatimo koncept dodeljivanja numeričke vrednosti nečemu da bi se označio kvalitet – drugim rečima, dobijamo ideju da je veći broj (gustina) znači kvalitet. Međutim, kada su u pitanju tepisi, postoji previše drugih faktora koji su važni prilikom izbora tepiha. Nažalost, mnogi prodavci su ili previše neinformisani ili suviše ravnodušni da bi ovo pravilno objasnili kupcima. 

    Ovo je jedna od najgorih grešaka koju možete napraviti kada kupujete novi tepih. A dodatni finansijski izdaci za kupovinu tepiha, kada napravite grešku za mnoge su nedopustivi. Verovatno biste radije uštedeli novac i potrošili ga na stvari koje možete da iskoristite, npr. možete kupiti novu lampu. Ipak najveći broj troškova vezan je za stvari koje se ne vide, a imaju i te kako važnu funkciju u vašem enterijeru, kao što je kvalitetna hidroizolacija ili stolarija koja vam štedi električnu energiju.

    Kako biste istražili u kojim prodavnicama je najveći izbor tepiha i kako biste mogli da saznate mnogo korisnih informacija u vezi sa odabirom tepiha, možete sastaviti listu prodajnih salona, koji vam deluju interesantno, tako što ćete na Gugl pretraživaču ukucati “tepisi Beograd“. 

    Podne obloge su jednako važne kao i tepih

    Vaš tepih je dobar koliko i vaša podna obloga. Ako imate mali budžet, toplo preporučujemo da potrošite malo manje na tepih, a nešto više na podne obloge. Čak i tepih nižeg kvaliteta će izgledati bolje na podnim oblogama koje su kvalitetne. 

    Pogrešno izračunata kvadratura tepiha je jedna od najvećih grešaka

    Dnevna soba u apartmanu

    Pre nego što krenete u obilazak prodavnica tepiha u cilju da što lepše opremite vaš apartman po što manjoj ceni, veoma je važno da izmerite dimenzije tepiha koje su vam potrebne. To znači da morate predvideti koji će nameštaj stajati u sobi, kao i drugi elementi, kako se ne bi desilo da je tepih suviše mali, da ne može da pokrije potreban prostor, jer onda nema funkciju, kao i da ne bude suviše veliki, tako da ga ne možete zavući ispod nameštaja, ili kako se ne bi gužvao, što deluje ružno a može biti i opasno.

    Uskladite dizajn tepiha sa ostatkom nameštaja u enetrijeru

    Za rustičan eneterijer namenjen odraslim gostima, dečiji tepih svakako nije najbolje rešenje. Takođe ako u apartmanu imate dečiju sobu, poželjno je da izaberete dečiji tepih u bojama koje preovladavaju u sobi ili su u kontrastu.Ukoliko niste sigurni u Vaš izbor, konsultujte se sa nekim, kako ne biste napravili grešku.

     

     
    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.