Muzička fontana na Slaviji

Blog / Upoznajte Beograd

Poslednjih dana ne prestaju priče o muzičkoj fontani izgrađenoj na Slaviji. Mišljenja su podeljena, jedni su oduševljeni, drugi pak imaju mnogobrojne zamerke, a treći su potpuno ravnodušni. Kakva god da su mišljenja, činjenica je Beograd da je dobio pravu muzičku fontanu koja može da parira onim fontanama u svetskim metropolama.

Svaki grad ima svoja obeležja i karakteristične građevine koje obaraju s nogu i ostavljaju bez daha. Arhitektura danas ne poznaje granice, pa su mnoge zgrade, spomenici, dvorane pa i fontane prava umetnička dela. Jedna od najpoznatijih muzičkih fontana je definitivno ona koja se nalazi u Barseloni. Pred njenim veličanstvenim muzičkim, svetlosnim i vodenim efektima dive se mnogi turisti iz svih krajeva sveta. Muzička fontana u Beogradu je znatno manja, ali svakako veličanstvena.

Beograd je ubedljivo grad čija arhitektura ide od ruralne do urbane. S jedne strane imamo stare građevine koje čuvaju duh starog Beograda i iznova dovode mnogobrojne turiste sa svih kontinenata. S druge strane, Beograd budućnosti ide u jednom modernom smeru urbanog i atraktivnog turističkog mesta. Naša prestonica ima savršen sklad i balans ove dve razlike koje su idealne za svestrane avanturiste, a muzička fontana je samo početak urbanističkog progresa Beograda. 

Trg Slavija se nalazi na prostoru između sledećih ulica: Kralja Milana, Beogradske, Makenzijeve, Svetosavske, Bulevar oslobođenja, Deligradske i Nemanjine. S obzirom na odličnu lokaciju, na kojoj se čak mogu i zakupiti najjeftiniji apartmani u Beogradu, od Trga Slavija možete brzo doći do Terazija, prostor koji pokriva je dug 130 metara a širok 110. Veći deo trga pripada opštini Vračar, a manji deo pripada opštini Savski Venac.

Ovaj trg je zaslužio da dobije jedno novo obeležje, a to je upravo muzička fontana koja mu je dala potpuno drugačiji izgled, za nekoga lepši za drugoga ne. Radovi na ovoj fontani su trajali šest meseci i sasvim sigurno će  postati simbol Slavije. Kroz ovaj trg dnevno prođe oko 70.000 ljudi, pa je fontana prava atrakcija na pravom mestu. Ono što je još postavljeno uz fontanu je "totem" koji se nalazi ispred hotela Slavija. Preko ovog totema će svi moći da upravljaju fontanom dva sata svakog vikenda. Ovaj totem je prava zanimljivost koja Vam omogućava da budete dirigent vodenih slapova.

Na fontani će se muzika puštati u određenim terminima. Radnim danima od 09h do 11h i od 20h do 22h. Vikendom će svi moći da uživaju u zvucima fontane u terminu od 09h do 12h i od 18h do 22h. Što se tiče muzike koja će se emitovati, prvih 15 dana rada fontane biće emitovane samo četiri numere koje su već dogovorene sa izvođačima. Kasnije će gradska komisija odrediti muzičku listu koja će sadržati pesme o Beogradu.

Pored muzičke fontane u grad planira još neve radove na Slaviji, pa ne sumnjamo da će on postati jedan od najlepših trgova u Beogradu. Muzička fontana je već privukla veliki broj znatiželjnih turista, prolaznika i stanovnika nekih drugih gradova i mesta u Srbiji. Čak su i stanovi na dan Slavija počeli mnogo više da se zakupljuju, tako da se već vidi finansijska korist. Međutim, Beogradu tek predstoje velika preuređenja i novi značajni projekti, pa nije sporna činjenica da će on biti grad budućnosti u kom će svako pronaći ono što ostali gradovi nemaju. 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.