Mini vodič kroz stan na dan

Blog / Apartmani

  • Sadržaj
  • Kada planiramo putovanje u neki drugi grad ili zemlju, obično ranije gledamo šta imamo da obiđemo, vidimo i doživimo u tom gradu. Temeljna priprema podrazumeva da istražimo grad koji obilazimo, napravimo plan putovanja i obilaska atraktivnih lokacija, muzeja, itd. Isto je i za smeštaj, gledamo ponude za hotele, hostele, stanove na dan, itd. Ono što je važno je da taj smeštaj ne bude daleko od samog centra gde su uvek svi važni događaji, da bude čisto i uredno i što je najvažnije - jeftino!
    Statistika govori da je poslednjih godina najjeftinija opcija smeštaja - privatni smeštaj - odnosno izdavanje na dan. Veliku ekspanziju privatnog smeštaja doživela je upravo i naša prestonica gde su svakoga dana sve popularniji apartmani na dan. 
    Apartmani u Beogradu su najatraktivnija vrsta privatnog smeštaja zbog svih prednosti koje pružaju.
     

     

    Prednosti privatnog smeštaja

    U odnosu na hotele privatni smeštaj ima veliki broj prednosti, samo neke od njih su:

    • Privatnost - kada rezervišete apartman i preuzmete ključeve tog stana on je samo Vaš. Niko Vam neće kucati ili Vas uznemiravati dok boravite u apartmanu i zagarantovana Vam je potpuna diskrecija. Možete se opustiti i uživati u intimi stana koji ste iznajmili.
    • Cena - cene stana na dan su izuzetno povoljne i prilagođene su svačijem budzetu. Za jedno veče nećete morati da ostavite čitavo bogatstvo, kao što je slučaj sa hotelskim cenama koje su previsoke.
    • Široka ponuda - odlično je što ćete dobiti ponudu koja je izuzetno širokog spektra i što ćete moći sami da odaberete stan po Vašem ukusu i na lokaciji koja Vama odgovara.
    • Rezervacija danas za danas - ako ste zaboravili na vreme da se pozabavite smeštajem, a došli ste u prestonicu, jednostavno nas pozovite i sigurno ćemo Vam pronaći adekvatan smeštaj za samo par minuta.
    • Lokacija - apartmani na dan nalaze se na celoj teritoriji grada, pa možete izabrati lokaciju koja Vam odgovara, opštinu, pa čak i ulicu. Itd.


    Šta se podrazumeva pod rezervacijom i kako je napraviti?

    Rezervacija stana na dan je obavezna, bez rezervacije nemate siguran smeštaj. Za rezervaciju apartmana u Beogradu dovoljno je da pošaljete upit na mail adresu ili da pozovete agenciju. 
    Prvenstveno na sajtu imate naprednu pretragu koja Vam omogućava da vidite sve apartmane koji su u bazi. Imaćete priliku da vidite preko 500 apartmana različitih struktura, opremljenosti, kapaciteta, itd.

    Od podataka za rezervaciju potrebno je Vaše ime i prezime, kontakt telefon i mail adresa.

    1. Upit - mail

    Slanjem upita na mail adresu dobićete povratnu informaciju od administratora da li je apartman na dan slobodan i koja je cena, i ukoliko Vam odgovara potrebno je da potvrdite rezervaciju. Nakon Vaše potvrde dobićete rezervaciju gde ćete imati kontakt telefon osobe koja je zadužena za taj stan i koja će Vas dočekati i predati Vam ključeve.
    Ukoliko je stan zauzet u periodu koji ste Vi naveli, dobićete listu stanova koji su slobodni u navedenom periodu, na sličnoj lokaciji i po sličnoj ceni. Kada se odlučite za neki od ponuđenih slobodnih apartmana, javite kako bi izvršili rezervaciju.

    2. Poziv

    Ako ipak odlučite da pozovete, agent će Vas pitati za kad Vam treba stan, za koliko osoba i na kojoj lokaciji. Ukoliko Vam treba i nešto kao što je npr. parking  ili đakuzi, morate to naglasiti. Ne podrazumeva se da svaki apartman poseduje i parking ili đakuzi. Dobićete predlog slobodnih stanova i onda možete odlučiti koji želite da rezervišete.
    Za rezervaciju od podataka potrebno je ime i prezime, kontakt telefon i mail adresa osobe koja će boraviti u apartmanu.
    Ukoliko ne poznajete Beograd i potrebna Vam je pomoć jer Vam treba baš neka određena adresa, slobodno pitajte agenta, svi će Vam izaći u susret i predložiti stan u blizini lokacije koja Vam je neophodna.

    Način plaćanja

    Ukoliko rezervišete apartman danas za danas ili za sutra ili će Vaš ulazak biti za 6 dana, plaćanje vršite po ulasku u apartman i to direktno osobi koja će Vam predati ključeve stan na dan. 
    Ako će se Vaša rezervacija ostvariti tek za 7 ili više dana, potrebna je uplata avansa. Iznos avansa je 50 % od ukupne cene rezervacije i rok za uplatu je 3 dana od dana rezervisanja. Avans možete uplatiti i iz zemlje i iz inostranstva.
    Plaćanje možete izvršiti u dinarima ili eurima po gornjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. Troškove transakcije uvek snosi gost. 

    Načini plaćanja avansa su:

    • Post Net
    • Western Union
    • Dinarski račun
    • Devizni račun
    • Međunarodna poštanska uplatnica
    • PayPal

    Svakako ćete biti pitani za opciju plaćanja koju poseduje vlasnik stana. Npr. ako želite da izvršite uplatu iz inostranstva kao opcija biće Vam ponuđeni devizni račun, Western Union i PayPal ukoliko vlasnik poseduje te opcije ili bar neku od ove tri za uplate iz inostranstva. 
    Kada izvršite uplatu potrebno je da potvrdu pošaljete agenciji u dogovorenom roku nakon čega ćete dobiti potvrdu Vaše rezervacije.

    Ukoliko dolazite na poslovni put i firma snosi troškove boravka, potrebni su osnovni podaci o firmi kako bi se napravio predračun, a po uplaćenom predračunu izdao i račun. Osnovni podaci su naziv firme, adresa predstavništva, matični broj, PIB i kontakt telefon. 

    Kućni red

    Kada je u pitanju kućni red odnosno pravila kuće, ona postoje i kada je u pitanju privatni smeštaj

    Ono što pravila smeštaja nalažu jeste da nameštaj i uređaji u apartmanu na dan moraju da se čuvaju. Ukoliko prouzrokujete štetu tokom boravka u apartmanu na dan, dužni ste da tu štetu nadoknadite novčano.
    Standardan ulazak u apartmane je od 14h a izlazak poslednjeg dana boravka do 12h. A javni red i mir je od 14 - 17h i od 22 - 09h i to se mora poštovati. Sa vlasnikom se dogovarate u koje vreme da Vas dočeka na adresi stana i da Vam preda ključeve.
    Pušenje je dozvoljeno samo u apartmanima koji imaju oznaku dozvoljenog pušenja. 
    Tokom boravka u apartmanima naši gosti mogu primati goste ali su i oni dužni da poštuju kućni red
    Ukoliko gost ne poštuje pravila kuće, vlasnik stana na dan ima pravo da u svakom trenutku otkaže smeštaj gostu bez povrata novca.

    Pravila postoje baš svugde i uvek postoji i odstupanje od istih. Kako ne bi dolazilo do neprijatnih situacija u smeštaju, za sve možete pitati vlasnika stana i dogovoriti se. Ono što je jako važno je da su u apartmanima u Beogradu strogo zabranjene žurke i okupljanja, osim u apartmanima ili kućama koje su namenjene isključcivo za proslave, žurke i okupljanja!

    Cene privatnog smeštaja - stana na dan 

    Ponuda apartmana na dan u Beogradu je zaista široka. Na našem Veb sajtu u ponudi se nalazi preko 500 apartmana koji se izdaju na ovom principu. Cene po danu kreću se od 20 e pa naviše do 250 e. Cene su formirane u zavisnosti od opremljenosti apartmana, lokacije gde se nalazi kao i prema broju osoba koje može da ugosti. Pa tako apartmani koji su jeftiniji su pretežno studio apartmani koji su namenjeni za do 2 osobe, a cena skupljih apartmana koji su obično lux i poseduju čak i saunu ili đakuzi, garažno mesto itd. kreće se od 50 e pa naviše.

    Navešćemo nekoliko apartmana zbog razlike u opremljenosti, ceni, lokaciji i kapacitetu:

     1. Apartman na dan Djevdjelija

    Nalazi se u Djevdjelijskoj ulici, na teritoriji opštine Zvezdara. U pitanju je studio apartman i nalazi se u prizemlju zgrade koja ne poseduje lift. Opremljen je da ugosti do 2 osobe. U stanu na dan nalazi se bračni ležaj, kuhinjica opremljena skromno za potrebe kraćeg boravka, sto i stolice predviđene za obrok ili kafu, kupatilo je odvojeno i poseduje tuš kabinu. Stan poseduje i Tv i klima uređaj, frižider, fen za kosu i čistu posteljinu i peškire, sve neophodno za udoban smeštaj gostiju.
    Ono što je zaista velika prednost ovog apartmana koji se izdaje na dan je lokacija pre svega, nalazi se u blizini Djeram pijace i Vukovog spomenika, a zatim i izuzetno pristupačna cena i prilagođena svačijem budzetu. 
    Cena ovog apartmana je 18 e/dan za 2 osobe.

     

    2. Apartman na dan Sunshine Dt

    Lociran je u centru grada, u Kosovskoj ulici . U pitanju je dvosoban apartman koji može udobno da smesti do 6 osoba i nalazi se na 4 spratu stambene zgrade koja poseduje lift. Ovaj stan na dan poseduje trpezariju sa ležajem na razvlačenje, kuhinju koja je kompletno opremljena svim neophodnim aparatima i za duže boravke. Dnevna soba ima veliku ugaonu garnituru koja se razvlači u udoban ležaj, dok spavaća soba ima bračni krevet i klizni plakar. Kupatilo ima veš mašinu, fen za kosu, moderne sanitarije i tuš kabinu. 
    Potpuno renoviran stan sa novim nameštajem i na idealnoj lokaciji pogodan je za sve goste grada. Od samog centra grada udaljen je 500 m.
    Cena ovog stana razlikuje se u zavisnosti od broja osoba, raspon cena je od 45-65 e/dan.

     

     3. Apartman na dan Rakoč A4

    Ovaj stan na dan nalazi se u ulici Milovana Milovanovića, u centru grada, između Balkanske ulice i Savskog Trga. Nalazi se na 7 spratu zgrade koja poseduje lift. Moderno i udobno namešten stan na dan može da ugosti do 4 osobe. 
    Prostire se na 90 m2 i poseduje prostoriju otvorenog koncepta sa pogledom na Beograd, kompletno opremljenu kuhinju sa trpezarijskim delom u sklopu iste prostorije, i kupatilo sa tuš kabinom. Spavaći deo obuhvata bračni krevet i garnituru koja se razvlači. Po strukturi ovaj stan je garsonjera koja je veoma komforna i funkcionalna. Sa terase stana pogled se pruža na Beograd na vodi. Ono što je dodatna pogodnost ovog privatnog smeštaja je što poseduje parking mesto u dvorištu koje je doplaćuje 10 e/dan.
    Ovaj apartman nalazi se u blizini svih važnijih lokacija u Beogradu i do svih možete stići za samo par minuta laganog hoda, do ostalih delova grada možete i linijama gradskog saobraćaja sa kojima je ova lokacija odlično povezana. 
    Cena ovog stana na dan u zavisnosti od broja osoba kreće se od 65-75 e/dan.

     

    4. Apartman na dan Peki

    Apartman lociran na Vračaru, u Čuburskoj ulici, u blizini Hrama Svetog Save. Prostire se na 110 m2 i po strukturi je dvosoban i može da ugosti do 4 osobe. Apartman na dan raspolaže sa 3 terase, dnevnom sobom, spavaćom sobom, kompletno opremljenom kuhinjom, kupatilom sa hidromasažnom kadom, turskim kupatilom i saunom. Ukoliko Vam je potreban odmor i relaksacija ovaj apartman je idealan za opuštanje i odmor. Moderan i luksuzno opremljen stan na dan ugostiće i Vašeg kućnog ljubimca - pet friendly je! Dodatnu pogodnost ovog stana čini i garažno mesto uz doplatu od 5 e/dan. 
    Sjajna lokacija i opremljenost ovog stana učiniće da Vam se ovaj stan na dan svidi i da opet poželite da budete naši gosti!
    Cena ovog apartmana je 80 e/dan.

    Cene apartmana i celokupnu ponudu možete pogledati na našem sajtu, a uvek nas možete kontaktirati za sva dodatna pitanja. 

     

    Kako produžiti / skratiti boravak ili otkazati smeštaj?

    Rezervisali ste apartman na dan na određeni broj dana ali nešto se promenilo u Vašem planu i sada želite da produžite rezervaciju, kako to uraditi?
    Produženje boravka moguće je ukoliko je stan slobodan u tom periodu. Ukoliko je zauzet mi ćemo se potruditi da Vam nađemo adekvatan smeštaj u nekom od apartmana koji su slobodni.

    Ukoliko želite da skratite boravak i to je isto moguće. 
    U slučaju skraćenja boravka nismo dužni da Vam vratimo iznos koji je naplaćen pri ulasku u sam stan! Tada bi vlasnik nekretnine bio na gubitku jer je bukirao datume i možda izgubio potencijalne goste u apartmanu.
    Ako ste rezervisali apartman i nešto Vam je iskrslo, promenili ste plan i nećete doći u apartman za koji ste napravili rezervaciju, otkažite Vašu rezervaciju putem telefona - besplatno je. 
    Ukoliko ste uplatili avans i ipak želite da otkažete rezervaciju - avans se ne vraća! Avans je jednostavno garancija vlasniku da ćete doći kada ste i rezervisali apartman na dan zbog čega je on i bukirao te datume u kalendaru. Ukoliko otkažete on zadržava avans kao naknadu za opet potencijalne goste koje je izgubio jer je bukirao te datume u kalendaru za Vas.

    Ako dođe do situacije da Apartmani u Beogradu moraju da Vam otkažu rezervaciju, zbog nepredviđenih okolnosti, kao što je npr. havarija u stanu, ponudićemo Vam zamenski smeštaj a ukoliko Vam ne odgovara taj smeštaj, vratićemo Vam novac. 


    Šta obavezno posetiti u Beogradu?


    Beograd je prelep, turistički grad i zaista u njemu imate šta da vidite, da čujete zanimljive detalje istorije grada, osetite noćni život, kao i svakodnevni avanturistički duh ovog grada. Ono što bi izdvojili kao "must see" kada ste u Beogradu su:

    1. Kalemegdan - Beogradska tvrđava, jedna je od najvažnijih turističkih znamenitosti Beograda. Ona oslikava istoriju glavnog grada ali i celog regiona. Ujedno je najlepši i najveći beogradski park. Tvrđava je bila glavno vojno uporište prestonice za vreme Turaka. Kasnije je dolazilo do preuređivanja, proširivanja, gde Kalemegdan i dobija svoj konačni oblik. Ovde se nalaze i Vojni muzej, Umetnički paviljon, Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture, Zoološki vrt, Rimski bunar, dečiji zabavni i Dino park, Grobnica narodnih heroja, Prirodnjački muzej, kao i sportska igrališta i ugostiteljski objekti. Ono što nikako ne smete propustiti je pogled koji se pruža sa tvrđave na grad.

    2. Knez Mihailova ulica - je pešačka zona i zakonom zaštićena ulica kao jedna od najstarijih i najvrednijih gradskih spomeičkih ambijenata. Na početku ulice nalazi se Trg Republike, Narodni muzej i Narodno pozorište. Među najlepšim građevinama je i zgrada SANU - Srpske akademije nauka i umetnosti. Na kraju ulice nalazi se Biblioteka grada. Pre izgradnje šoping centara u ovoj ulici, predstavljala je glavno mesto za kupovinu u Beogradu -    tzv. Trgovačka ulica. Danas ova ulica i dalje predstavlja centralno mesto za kupovinu, pa možete pronaći skoro  sve svetske i domaće brendove. Ovde se nalazi i veliki broj kafića i restorana, pa možete probati najrazličitije ukuse domaće i svetske kuhinje. 

    3. Hram Svetog Save - najveći je srpski pravoslavni hram i pravoslavna građevina u svetu. Prostire se na 3500 m2 i izgrađen je iz nivoa. Predstavlja simbol srpske religije, istorije, ali i najimpresivniju građevinu u Beogradu. Tako da ukoliko dolazite u Beograd, ne smete otići a da ne posetite ovu impozantnu građevinu. Hram je posvećen Svetom Savi, prvom srpskom arhiepiskopu i sinu srpskog kralja Stefana Nemanje. Izgradnja Hrama još traje, ali je veliki deo radova završen i dostupan je svima koji žele da vide. Nalazi se na Vračaru i otvoren je svakog dana do 20:00h. 

    4. Narodni muzej - jedan je od najvažnijih muzeja u Srbiji. Nalazi se u samom centru grada, na Trgu Republike, i renoviran je pre izvesnog vremena. Muzej danas reprezentativni javni objekat, reprezentativnost se ogleda i u enterijeru i eksterijeru. Zbirke Muzeja broje preko 400 000 arheoloških i istorijsko-umetničkih predmeta. Zbirke su organizovane u 4 odeljenja: odeljenje za arheologiju, za srednji vek, za noviju umetnost, za numizmatiku.

    5. Skadarlija - poznata boemska četvrt Beograda. Ovaj deo grada je jedan od retkih koji je sačuvao arhitekturu i duh starih vremena. Ova ulica je dugačka 600 m i u njoj se nalaze kafane, one svojom atmosferom oslukavaju duh starog Beograda. Skadarliju su obožavali glumci, pisci i umetnici koji su ovde svakodnevno svraćali i ostavili svoj trag i danas. 


    Za kraj . . .

    Ako su Vaš izbor za smeštaj, apartmani u Beogradu, i prvi put koristite usluge privatnog smeštaja nadamo se da će Vam ovaj tekst biti mini vodič kroz to kako funkcioniše ovaj vid iznajmljivanja. 
    Ono što je važno kada želite da rezervišete stan na dan je da kažete šta Vam zaista treba, kako bi taj smeštaj bio u skladu sa Vašim potrebama ili ako sami birate smeštaj - koristite filtere koji će Vam olakšati pretragu. Napredna pretraga na našem Veb sajtu omogućava Vam da nađete stan na dan koji će biti baš po Vašoj meri. Rezervaciju možete izvršiti veoma brzo i jednostavno za samo par minuta ukoliko precizno znate šta želite. Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati uvek Vam stojimo na raspolaganju. Naša ponuda obuhvata preko pet stotina apartmana koji se izdaju po ovom principu, sigurni smo da ćemo Vam pronaći adekvatan smeštaj ukoliko poželite da dođete i posetite Beograd.
    Dobrodošli!

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.