Masaža za zdravo telo i duh

Blog / Apartmani

Da li ste pod stresom? Osećate se umorno, iscrpljeno i napeto? Nalazite se sa koleginicama na poslovnom putu u Beogradu i planirate malo opuštanje po završetku rada. Prvenstveno izbegnite unemirujuće trzavice oko pronalaženja hotela, korišćenjem sajta apartmani Beograd povoljno ćete dobiti uslugu u rangu hotelske. Zatim vrlo lako u blizini apartmana zakažite sebi neku od fenomenalnih masaža.

Postoje brojni načini smanjivanja osećaja stresa, od slanih soba, sauna u spa centrima, sve do masaže. Na sam pomen masaže, mali je broj onih koji se neće složiti da je kraljica opuštanja i revitalizacije celog tela. Ova prastara tehnika potiče iz Kine, gde su je koristili baš kao i danas za ublažavanje bola, nastalog fizičkim naprezanjem i umorom organizma. Sve počinje dodirom, a profesionalci znaju da se čitav pokret izvodi sa periferije tela ka srcu. Tako protiče krv kroz naš organizam, pa je bitno i masirana područja tretirati u harmoniji sa telom, kako bi efekat podsticanja cirkulacije bio što efikasniji. Preporučuje se svim zdravim osobama.

Brojni sportski turniri, od dečijih do seniorskih svakodnevno protutnje kroz Beograd. Apartmani beograd povoljno nude stanove i za ovakve događaje. Ako ste doveli decu na utakmicu ili turnir u malom fudbalu iznajmljivanje apartmana Beograd, nudi stanove sa specijalnim zahtevima, poput kreveta na sprat ili hidromasažne tuš kabine. Bg apartmani, nalaze se na svim lokacijama u gradu, tako da ukoliko želite da budete smešteni nadomak samog dešavanja koje posećujete, automobil možete ostaviti na parkingu, pa nakon dana provedenog na nogama i masaže u povratku, spavati poput bebe.

Kako funkcioniše umor? U našim mišićima se prilikom zamaranja nagomilava mlečna kiselina koja stvara napetost i bol. Organizam ovaj problem prirodno otklanja snom. U snu se celo telo opušta, a svi toksini razgrađuju i pripremaju za izbacivanje. Pošto na žalost neredovno lezemo, nemamo dovoljno sati sna ili su nam kreveti neadekvatni, ovaj prirodni bioliški proces se ne izvodi u potpunosti i do kraja. Jedan od načina da se pomogne bolnim mišićima i mekim tkivima je masaža, a benefit je dupli, ne samo da pomaže već iznad svega prija.

Beograd nudi toliko mesta na kojima možete dobiti savršenu masažu i to po vrlo pristupačnim cenama. Ukoliko ste se zbog posla, kao što smo pomenuli, našli u gradu, apartmani Beograd povoljno nude stanove za izdavanje na svim lokacijama. Apartmani Beograd izdavanje prilagođavaju svim potrebama klijenata, tako da će u blizini vaše lokacije sigurno biti i neki studio za masažu, koji biste mogli sebi da priuštite. Ako su se sastanci odužili, ceo dan ste ponovo proveli na nogama ili naprotiv u sedećem položaju tako da Vam je celo telo utrnulo, Vaš dnevni boravak Beograd bi mogao da pretvori u oazu mira i relaksacije.

Pet najpopularnijih vrsta masaže su sledeće. Relaks masaža, idealna je za početnike. Pritisak je usmeren na površinske slojeve mišića i izvodi se uz korišćenje aromatičnih ulja, te stimuliše cirkulaciju i opuštanje.

Sportska masaža, namenjena je svima koji se aktivno bave fizičkom aktivnošću i cilj joj je nešto drugačije usmeren nego u relaks masaži. Mišiće ne treba potpuno opustiti već ih pripremiti za novi krug sporta. Pokreti su intenzivniji, brži i usmereni na istezanje tetiva, kako bi se povećala fizička spremnost.

Naravno tu je i Šijacu masaža. Veoma popularna jer je koncipirana nešto drugačije od prethodnih. Radi se preko odeće na tvrdoj podlozi gde maser ili terapeut pritiskom na određene tačke, pored mišića stimuliše i dublje slojeve, odnosno unutrašnje organe. Ovo je japanska masaža kroz koju se akupresurom stimuliše cirkulacija energije, a telo vraća u balans. Veruje se da masaža stimulacijom životne energije, tj. Či doprinosi mogućnostima samoizlečenja.

Zatim, tu je masaža vulkanskim kamenjem, ovaj tip masaže jedan je od najdužih i može trajati do 90 minuta. Suština je u postavljanju zagrejanog kamenja na određena mesta po telu, kao i masaža toplim kamenjem u cilju opuštanja mišića i vezivnih tkiva. Savršen je izbor ako želite detoksikaciju, oslobađa od stresa, napetosti, nesanice. Rešava reumatske i PMS probleme.

Neizostavna anticelulit masaža. Drage dame ovaj tip masaže započinje nakon menstruacije i traje kroz deset tretmana. Kako bi efekat bio najbolji preporučuje se tri ciklusa po deset tretmana, a predstavlja jednu od najefikasnijih metoda uklanjanja pomorandžine kore. Tretmani su dosta intenzivni u trajanju od oko 30 do 40 minuta. Savet je da prvi ciklus bude nešto blaži kako se ne bi pojavili podlivi i modrice po telu. Koriste se ulja i gelovi za hidraciju kože, a brzim pokretima stimuliše se cirkulacija i otvaranje pora. Na kraju se klijentkinja umotava u foliju i prekriva cebetom u narednih 30 minuta. Ciklus nije dovoljna garancija da se celulit neće vratiti, zato se savetuje smanjen unos soli i uključivanje nekog vida rekreacije tri do četiri puta sedmično uz obavezno hidriranje.

Nakon intenzivnog tretmana, apartmani Beograd povoljno će uticati na vaš dalji odmor i kvalitetan san, doprinoseći najboljem doživljaju Beograda iz jednog relaksirajućeg ugla.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.