Mali apartmani, velike mogućnosti

Blog / Apartmani

  • Sadržaj
  • Kada su u pitanju apartmani, mogućnosti su neograničene - ako imate dovoljno volje, želje i finansija da u njih ulažete i da ih opremite najboljim nameštajem, tehnikom i drugim stvarima koje život čine lakšim. Svi apartmani se razlikuju na svoj način, neko vidi prednost u većim, dok neko više preferira manje apartmane. Naravno, što je veći apartman to je veće i ulaganje, kao i održavanje. Ako ste nekada želeli veliki stan, a niste bili u mogućnosti da ga priuštite, nemojte se zbog toga osećati loše, jer sve ima svoje prednosti i mane. Lux apartmani u Beogradu su tu da Vam daju nekoliko trikova i dobronamernih saveta kako da od Vaših stanova manje kvadrature stvorite utisak da su oni veći nego što zaista jesu.

    Postoji mnogo načina dekorisanja koji utiču na to da Vaš apartman izgleda spektakularnije, a jedan od tih načina su ogledala. Znate da je ogledalo upravo jedan od glavnih razloga zašto se u liftovima i buticima stiče utisak većeg prostora? Za one koji to nisu znali, dokazano je da ogledala prilično pomažu u manjim, takoreći, skučenim prostorijama, kako bi se otklonio osećaj klaustrofobije. Zato Vam predstavljamo nekoliko načina da svoj stan učinite većim.

    Koristite prirodno svetlo:

    Ovo je jedna od isprobanih i istinitih taktika dizajnera enterijera koju koriste kada sređuju apartmane. Ogledala se stavljaju preko puta prozora, što čini duplu korist, reflektuje svetlost koja dopire sa prozora na dobar deo stana, ali i doprinosi tome da soba u kojoj se nalazite izgleda kao da je mnogo veća. Kada se svetlost reflektuje sa prozora, doprinosi i tome da u sobi bude toplije tokom dana, a takođe velika količina svetlosti pozitivno utiče i na raspoloženje onih koji se nalaze u prostoriji.

    Što veće ogledalo, to bolje:

    Kada stan dekorišete ogledalima, ne postoji ogledalo koje će biti preveliko. Što je ogledalo veće, to je i refleksija na sobu veća, a samim tim i Vaš stan deluje mnogo veće nego inače. U ovom slučaju kod malih stanova, velika ogledala su odlična opcija. Prilikom postavljanja ogledala na zid, pokušajte da odredite pravi fokus koji će biti ključna tačka za ostatak šeme prilikom uređivanja apartmana.

    Morate znati koji deo prostorije želite da naglasite:

    Pod pretpostavkom da će se najveći akcenat uređivanja stana staviti na dnevni boravak, što i jeste logično kada se radi o opremanju stana, onda morate znati šta tačno želite. Morate biti svesni svog prostora, tako da mesto gde postavljate ogledalo mora da ima dobar odraz. Ne želite da u ogledalu posmatrate toalet iz Vaše dnevne sobe, posebno kada su vrata na njemu otvorena. Uverite se da će refleksija padati na prozor, neko umetničko delo koje se nalazi u Vašem stanu, cveće ili još neki deo stana u kom uživate gledajući ga.

    Ogledala koristite u najužim prostorijama stana:

    Ogledala posebno treba postavljati u ovakvim delovima apartmana, poput sićušnih kupatila i uskih hodnika. Ogledala će Vam tako dati iluziju prostranosti i prostor će izgledati veći nego što zaista jeste (upravo onaj primer o liftu i ogledalima). Ako je Vaše kupatilo malo u njemu možete postaviti i više ogledala, čak i nasuprot jedno od drugoga, kako bi prostor izgledao manje skučeno. Postavite ogledalo na ulazu u stan, jer i po sebi znate da je prva stvar koju uradite prilikom posete nekom prijatelju, traženje ogledala kako bi proverili da li sve izgleda kako treba. Zato je dovoljno postaviti jedno ogledalo prosečne veličine na samom ulazu u stan.

    Ubacite neke delove staklenog nameštaja:

    Iako ovi komadi nameštaja mogu izgledati kao da su iz sedamdesetih, oni se zapravo polako vraćaju u modu. Doduše, ovaj način dekoracije nije možda pristupačan svačijem ukusu, ali zato možete pokupiti neki od staklenih stolova za svoju dnevnu sobu. Tu si čak i ramovi za slike sa staklenim okvirima, koji takođe imaju uticaj na kompletan sklop ostalih elemenata u apartmanu.

    Apartmani u Beogradu imaju neke od najbolje dizajniranih stanova u Beogradu dostupne za iznajmljivanje. Recimo, apartmani u Beogradu sa đakuzijem su veoma dobar primer toga kako od malog apartmana može da se napravi prava vila. Onako kako uređujemo naše apartmane, tako želimo i Vama da pomognemo prilikom istog posla. Mnogi korisnici naših usluga su pronalazili inspiraciju u našim apartmanima kada su želeli da urade neke promene u svojim stambenim prostorima. Za sve Vas koji nas pratite, nadamo se da će Vam neke od ovih informacija i saveta biti od koristi kada se sledeći put budete upustili u renoviranje svojih apartmana. 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.