Leto u Beogradu - ideje za beogradsko leto

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Leto u Beogradu je uvek dobra opcija za sve one koji nisu otputovali na more ili negde drugde na odmor. Glavni grad je tokom letnjih meseci pun interesantnih dešavanja, a samim tim nudi i brojne opcije za dobar provod od kojih većina njih uključuje kupanje i sunčanje.

    Iako letovanje preko turističke agencije u inostranstvu deluje primamljivo, mnogi se ipak rado odlučuju da svoje leto provedu u Beogradu budući da je odmor i nezaboravan provod zagarantovan. Upravo zbog toga, ne treba da čudi što je srpska prestonica vrlo posećena u jeku letnje sezone. U daljem tekstu pročitajte samo neke od zanimljivih ideja za letovanje i zabavan odmor u Beogradu.

    Ada Ciganlija - more Beograda

    Tokom vrelih letnjih meseci u Beogradu, Ada Ciganlija je mesto za sve generacije - mesto gde se okuplja društvo da se odmori, provede, okupa i osunča. Poznata je kao malo beogradsko more, a omiljena je zbog lepih plažica i velike ponude kafića, kao i niza sadržaja koji su posetiocima dostupni.

    Adu Ciganliju okružuju parkovi, šume i odlično uređene staze za bicikle, rolere i šetnju. Duž obale krase je plaže i šetalište koji leti vrve od Beograđana, ali i turista iz svih krajeva sveta. Velika ponuda restorana i kafića pruža priliku ljudima da ceo dan komotno provedu na beogradskom moru.

    Takođe, ono što mlade privlači je večernji program koji podrazumeva noćni provod uz najbolju muziku i nastupe poznatih pevača i pevačica.

    Izletište Zabran - odmor nadomak Obrenovca

    Kada je u pitanju Beograd, izletišta za relaksaciju u prirodi ima mnogo. Ukoliko se zaželite odmora ili želite da pobegnete od gradske gužve, izletište Zabran koje se nalazi na Savi nadomak Obrenovca stoji vam na raspolaganju.

    Od Beograda je udaljeno svega tridesetak kilometara, a priroda ovog izletišta očarava svakoga ko ga poseti. Zabran jednim delom izlazi na reku Savu dok drugim dodiruje reku Kolubaru. Odlično opremljene trim staze čine ovo izletište omiljenim mestom za sve ljubitelje sporta. Zabran je vrlo pogodan za porodična okupljanja i relaksaciju svih, bez obzira na uzrast.

    Lido - najpopularnija plaža za leto u Zemunu

    Lido je još jedna beogradska plaža koju mnogi posećuju tokom najviših temperatura kako bi se malo osvežili. Lido je smešten u Zemunu - Velikom ratnom ostrvu, zakonski zaštićenoj teritoriji.

    Ono što je turistima dostupno na ovom ostrvu jeste divlja plažica do koje je moguće doći čamcem ili pontonskim mostom preko Dunava. Vremenom je Lido postao jedna od omiljenih lokacija mnogih, a upravo zbog toga počeo je da niče veliki broj stanova na dan u Zemunu, kao i komercijalnih objekata - restorana i kafića, pa se sa punim pravom može reći da je Lido odlična alternativa Adi Ciganliji.

    Bazeni na Košutnjaku - letnja oaza mira u prirodi Beograda

    Pored pomenutih mesta za kupanje, Beograd je grad koji krase mnogi bazeni pa je samim tim idealan za sve ljubitenje istih. Kada su u pitanju bazeni na Košutnjaku, može se reći da se oni izdvajanju prirodnim okruženjem. Samim tim oni predstavljaju pravu gradsku oazu mira i odličan izbor za vrele letnje dane u Beogradu.

    Iako je Košutnjak popularan tokom cele godine, leti je posećeniji zbog svoje ponude kako otvorenih, tako i zatvorenih bazena. Prirodna hladovina je ono što mnoge privlači, a mogućnost noćnog kupanja je posebno interesantna mladima.

    Takođe, na bazenima na Košutnjaku se često održavaju sportske manifestacije pa ne čudi što je baš ovaj bazen broj jedan svima koji odluče da provedu svoje leto u Beogradu.

    Avala - magičan pogled na Beograd

    Idealna prilika za posetu Avali je tokom vrelih letnjih dana. Avala nudi vrlo zanimljiv sadržaj za sve one kojima je potrebna dobra lokacija za izlet i relaksaciju u prirodi. Avalski toranj, smešten nadomak planine Avale, nesumnjivo je jedan od najpoznatijih simbola.

    Obnovljen toranj visok je 204, 87 metara, a izuzetno je posećen zbog restorana koji se nalazi na njegovom 125. metru. Pored tornja, Avalu krase i uređene staze za šetnju i trčanje, pa je upravo zato ona čest izbor rekreativaca. Prelepa priroda zanimljiva je svima koji vole da provode vreme napolju, te se mnogi rado odlučuju za celodnevan izlet na Avali i druženje uz roštilj i muziku.

    Zornića kuća - izlet za najmlađe u okolini Beograda

    Na samo tridesetak kilometara od Beograda nalazi se idealno mesto za odmor u prirodi - Zornića kuća.

    Etno domaćinstvo, restoran i konaci Zornića kuće se nalaze u selu Baćevac i prostiru se na tri hektara idiličnog šumadijskog kraja. Sa jedne strane osećaju se prelepi mirisi Lipovačke šume, dok se sa druge pruža nesvakidašnji pogled na Kosmaj - ono što ovo etno domaćinstvo čini toliko posebnim.

    Celo domaćinstvo i sadržaji pružaju priliku za odmor od svakodnevnih obaveza. Takođe, u Zornića kući se često organizuju aktivnosti za decu kao što su lutkarske predstave, posete klovnova i pantomimičara, koncerti i različita dečija takmičenja, te ne čudi što se mnogi roditelji odlučuju za izlete upravo u ovom seocetu nadomak Beograda.

    Kada je u pitanju Beograd, leto u srpskoj prestonici je uvek odlična ideja kako za starije građane, tako i za mlade, ali i za porodice sa decom, jer glavni grad krije za svakoga po nešto.

    Bojčinska šuma - šumska idila u blizini Beograda

    Bojčinska šuma je mesto za koje čak i malo Beograđana zna. Naime, ova močvarna šuma je pod zaštitom države i nalazi se na samo 18 kilometara od Beograda, između naselja Ašanje, Boljevci i Progar. Sama šuma pripada reonu Obedske bare, a služi kao izletište sa brojnim sadržajima.

    Bojčinska šuma u Surčinu može se pohvaliti dobro uređenim trim stazama, školom jahanja, kao i restoranom koji nudi pravu sprsku domaću kuhinju. Ukoliko se zaželite prirode i hladovine, Bojčinska šuma je idealno mesto za beg od asfalta i gradske žege.

    Vožnja fijakerom i jahanje na lipicanerima konjičkog kluba “Bojčin” bez sumnje će vas opustiti i učiniti da se osećate kao da se nalazite daleko od Beograda.

    Dodatni predlog: Akva park u Aranđelovcu - zabava za sve uzraste

    Iako se ne nalazi u samom Beogradu već udaljen od glavnog grada oko 76 kilometara, Aranđelovac je grad koji bez sumnje treba posetiti ukoliko se odlučite za letovanje u Beogradu. Vožnja od svega sat vremena može u potpunosti promeniti jedan letnji dan.

    Naime, Aranđelovac se nalazi u podnožju planina Bukulja i Venčac, pa se u samom gradu nalazi Bukovička banja koja je idealna za potpuni odmor i rehabilitaciju u blizini Beograda.
    Razlog zbog kog mnogima nije teško da tokom vrelih letnjih dana voze sat vremena od Beograda do Aranđelovca svakako jeste odlično uređen akva park. U okviru hotelskog kompleksa “Izvor” nalaze se tri bazena koji se pune mineralnom vodom.

    Ovaj akva park krasi sedam tobogana koje mogu da koriste i najmlađi i odrasli posetioci. Najduži tobogan zove se “bumerang” i dug je neverovatnih 22 metara. Osim zabave u vodi, u okviru kompleksa nalazi se i restoran, poslastičarnica, picerija, igralište za decu i sportski tereni za košarku, tenis i mali fudbal. 

    Ukoliko se odlučite da prenoćite ili provedete odmor baš u Arandjelovcu predlažemo da posetite sajt smeštaj Arandjelovac i pogledate najveću ponudu povoljnih smeštaja. 

    Treba li zaista još razloga za leto u Beogradu?

    Srpska prestonica nudi mnogo mogućnosti za uživanje tokom leta, pa na pitanje zašto posetiti Beograd i u njemu provesti svoje leto, odgovor možete potražiti u brojnim i raznovrsnim idejama za letovanje u njemu.

    Beograd je prema Gardijanu u top pet destinacija Evrope, pa ukoliko se nađete u glavnom gradu tokom leta na vama je samo da otkrijete sve njegove atrakcije, izaberete ono što vama najviše odgovara i prepustite se nezaboravnoj avanturi - odmoru i zabavi koji su u Beogradu zagarantovani.

     

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.