Legende u Sava Centru

Blog / Noćni život

Grupa Legende je na našoj sceni već skoro tri decenije, na veliku radost svojih obožavlaca, i ove zime će održati svoj tradicionalni koncert 18. februara u Velikoj dvorani Sava Centra, s početkom od 20 časova. Veliki značaj koncertu daje činjenica da se obeležava jubilej grupe, tačnije 30 godina postojanja. Ovo je ujedno i njihov 56. koncert u Sava Centru i svrstava ih u red muzičkih velikana Srbije. Grupa Legende će svoje velike hitove, kao i najnovije pesme izvesti uz podršku Akademskog hora "Collegium Musicum".

Tokom svoje karijere pružili su svojoj vernoj publici veliki broj hitova, a poštovaoci njihove muzike su takođe brojni. Od njihovog nastanka pa sve do danas, ovaj bend je nizao neke od najlepših pesama naše muzike, punio dvorane mnogih hala, kako u Srbiji, tako i u regionu i bez sumnje zaslužuje ime koje nosi. Oni koji sa uživanjem slušaju muziku koju Legende stvaraju i poštuju njihov rad, potvrdiće Vam da je to bio pravi raj za uši. Pored velikog broja prelepih pesama i melodija, ovaj bend godinama ostaje veran svom stilu i načinu pravljenja muzike. Publika ih upravo zbog te njihove doslednosti sebi i muzici najviše poštuje i voli.

Ulaznice za njihov nastup možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima kao i blagajni Sava Centra, po sledećim cenama:

  • Regularna cena - 2.000,00 RSD
  • I Kategorija - 2.000,00 RSD
  • II Kategorija - 1.800,00 RSD
  • III Kategorija - 1.600,00 RSD
  • IV Kategorija - 1.400,00 RSD

Prva koncertna sezona grupe Legende, počela je na Bogojavljenje 19. januara 1995. godine. Njihov prvi koncert je održan upravo u Sava Centru i njime će započeti tradiciju novih koncerata u istoj toj dvorani. Mnogi gradovi su bili domaćini ove grupe i često ih ponovo pozivali u goste zbog velikog interesovanja publike. Za ovu grupu se nikada nisu vezivale skandalozne priče, što ih čini jednima od retkih na našoj muzičkoj sceni. Kako sami članovi grupe kažu, nikada nisu želeli da grade karijeru na takav način, pa je to sasvim sigurno jedan od razloga zbog čega ih nema previše u medijima, naročito u žutoj štampi.

Mnogi nisu sigurni u koji muzički žanr da svrstaju ovaj bend, neki ih nazivaju zabavnjacima, drugi narodnjacima, ali kako oni kažu, ne pripadaju određenom kalupu. Njihova muzika se najčešće definiše kao starogradska, iako oni to ne bi tako nazvali. Grupa Legende se trudi da napravi nešto novo i originalno sa elementima popularne muzike i elementima našeg folklora. Poznato je da je grupa Legende snimila album sa deset pesama duhovne muzike urađene na njihov način. U jednoj njihovoj pesmi na ovom albumu, gosti su Bora Đorđević i Đule Van Gogh, a u drugoj Bilja Krstić i Cune Gojković. Ploču otvara i zatvara glumac Danilo Lazović.

Bez sumnje Vas očekuje legendaran provod, zato obavezno dođite i uživajte svim čulima u odličnom koncertu grupe Legende. Ukoliko razmišljate gde da prenoćite, apartmani na dan na opštini Novi Beograd u blizini Sava Centra su svakako naša preporuka, jer ste tako sebe spasili razmišljanja o prevozu do koncerta i nazad. Naravno, ukoliko Vam je potreban stan u Beogradu za iznajmljivanje na više dana ili nedelja, to je svakako mogućnost, pritom i najisplativija. Iskoristite dolazak na koncert svoje omiljene grupe i da malo prošetate Beogradom i osetite čari srpske prestonice.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.