Kućni ljubimci u apartmanima (da ili ne)

Blog / Apartmani

  • Sadržaj
  • Koliko puta ste se susreli sa ovom dilemom, ali i pitanjima gostiju da li su u Vašim apartmanima dozvoljeni kućni ljubimci? Kod nas gosti najčešće ne vode svoje ljubimce sa sobom na odmor već ih ostave na čuvanje nekom prijatelju ili angažuju osobu koja se time bavi, međutim stranci vrlo često vode svoje ljubimce sa sobom kada krenu na putovanje. Tako da se dešava i da osoba koja želi da iznajmi smeštaj insistira na tome da sa sobom povede i svog kućnog ljubimca, a na Vama je da odlučite da joj izaći u susret ili ne. 

    Da li je iznajmljivanje apartmana gostima sa ljubimcima dobra ideja ili ne, pitanje je koje zanima mnoge koji se bave ovim poslom ili planiraju da započnu sa tim. Zato ćemo sada navesti sve prednosti i mane i jedne i druge odluke, a Vi sami procenite tšta vam više odgovara.

    KUĆNI LJUBIMCI U APARTMANU

    Ako imate kućnog ljubimca onda i sami znate koliko ga nekada teško ostaviti nekom drugom na čuvanje kao i koliko bi Vam nedostajao tokom odmora. Mnogi gosti ne žele na putovanje bez svojih ljubimac, jer su svesni toga da će oni zbog toga patiti. U slučaju da u Vašem apartmanu nisu dozvoljeni ljubimci, bez obzira na sve druge pogodnosti koje nudite, gost će se radije opredeliti za apartman čiji će mu vlasnik dozvoliti da boravi sa svojim voljenim ljubimcem. Mnogi ljudi su čak spremni da izdvoje više novca za odmor i platiti skuplje za pet friendly apartman. Dakle, glavna prednost za prihvatanje pasa ili mačaka u apartmanu je finansijske prirode kao i proširivanja ponude za veći broj gostiju.

    APARTMANI BEZ KUĆNIH LJUBIMACA

    U slučaju da ste nekada primili gosta koji je poveo svog kućnog ljubimca, onda ste upoznati sa svim obavezama koje to donosi. Apartmani koji prihvataju kućne ljubimce mogu oduzeti nešto više vremena za čišćenje. U zavisnosti od toga koliko su vlasnici posvećeni svojim ljubimcima, kao i poslušnosti ljubimaca, zavisi i kako će proteći njihov boravak. Može se desiti da pas grize nameštaj ili isprlja posteljinu, što Vas dovodi u neprijatnu situaciju. Nekada nema dovoljno vremena da se do dolaska novog gosta sanira načinjena šteta, odnosno da se oštećeni komadi nameštaja zamene, pa ste na finansijskom gubitku jer ne možete u takav stan primiti gosta. 

    POSEBNI USLOVI ZA KUĆNE LJUBIMCE

    Ne postoji zvaničan pravilnik niti univerzalna pravila šta sve morate imati u apartmanima ako je u njima dozvoljen boravak sa kućnim ljubimcima. Takođe, Vaše je puno pravo da odlučite želite li prihvatiti ili ne, jer ovo nije Vaša obaveza. Ipak, ako odlučite da prihvatite kućnog ljubimca u apartmanu, bilo bi dobro da imate posebne posude za hranu, peškire za ljubimce i ostale dodatke koji Vam mogu zatrebati u slučaju da je gost zaboravio da ponese barem te neophodne stvari. Imate pravo da tražite i potvrde o vakcinaciji životinje i dokumenta ako ih ona poseduje, ako vam to znači. Obavezno naglasite da je vlasnik ljubimca odgovoran za njega a ne Vi. 

    Vi određujete cenu svog apartmana isto kao što određujete da li ćete dozvoliti da ludi u njemu odsedaju sa prom, mačkom ili već nekom drugom vrstom. U slučaju da se odlučite da svoj apartman deklarišete kao pet friendly, cena za najam apartmana u Beogradu ne treba da bude drastično viša. Na kraju krajeva, izbor je samo Vaš, uzmite sve sugestije u obzir pa donesite konačnu odluku da li želite ili ne želite kućne ljubimce u svom smeštaju. 

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.