Kombank Arena

Blog / Upoznajte Beograd

Pre nego što je Kombank Arena sagrađena, Beograd se nije mogao pohvaliti značajno velikom dvoranom u kojoj su se mogle održavati mnoge muzičke, kulturne ali i sportske manifestacije. Nijedan zatvoren prostor nije imao kapacitet mesta kao što sada ima Kombank Arena. Svi veći koncerti i događaji su se održavali na nekim drugim lokacijama i prostorima, a onda je izgradnjom Kombank Arene objedinjeno sve na jednom mestu.

Može se reći da je Kombank Arena jedna od najznačajnijih investicija koja je u Beograd dovela veliki broj stranih investitora, publike, gostiju, muzičkih, plesnih, glumačkih i sportskih ličnosti, a svi oni se trude da nađu stan u Beogradu za iznajmljivanje koji se nalazi na najviše pet minuta hodom od Arene, naročito kada planiraju duži boravak. Zbog toga što Arena ispunjava sve uslove za mnoge manifestacije, seminare, kongrese, sajmove, koncerte, utakmice, turnire i ostala dešavanja. Upravo zbog toga možemo reći da je Kombank Arena ono što je trebalo Beogradu, ali i ovdašnjoj publici.

Izgradnja Kombank Arene je započeta 1991. godine na Novom Beogradu, a dozvolu za rad je dobila 1. oktobra 2007. godine. Ukupna cena izgradnje ove velike dvorane je dostigla 70 miliona evra, što se smatra veoma velikim, ali i vrlo isplativim ulaganjem. Danas je Kombank Arena jedna od najzaslužnijih za ostvarivanje velikih prihoda gradu Beogradu.

Ceo kompleks se sastoji od velike i male dvorane i parkinga, a čitav kompleks je projektovao arhitekta Vlada Slavica. Kombank Arena zauzima površinu od 48.000 kvadratnih metara, a njen kapacitet je 18.386 mesta za sedenje. U celoj dvorani ima i 68 luksuznih loža u koje može da stane 786 posetilaca. VIP salon ima 38 mesta i može se koristiti za konferencije za štampu. Pored svega navedenog, u glavnoj dvorani se mogu održavati takmičenja u odbojci, boksu, borilačkim sportovima, malom fudbalu, konjičkim sportovima, gimnastici i umetničkom klizanju. Parking oko Kombank Arene je kapaciteta 4.800 vozila, ali se planira njegovo proširenje.

Neke od svetski poznatih muzičkih zvezda koje su nastupale u Kombank Areni i popunile je do poslednjeg mesta su: čuveni američki reper 50 Cent, One Republic bend, Enrique Iglesias, Busta Rhymes, Rihanna, Beyonce, Jennifer Lopez, Tokio Hotel i mnogi drugi. Pored toga, u Kombank Areni je do sada održano i Evropsko prvenstvo u košarci, odbojci, stonom tenisu, džudou, kao i Dejvis kup. Od naših, ali i regionalnih muzičkih zvezda koje su imale priliku da napune dvoranu Kombank Arene su Toše Proeski, Željko Joksimović, Aca Lukas, Dragana Mirković, Zorica Brunclik, Jelena Karleuša, Dino Merlin, Riblja Čorba, Bijelo Dugme,  itd.

Jedan od posebno značajnih događaja, ne samo za Beograd već i celu Srbiju, je svakako finale za pesmu Evrovizije, odnosno Eurovission Song Contest 2008. godine. Tada je Beograd bio centar Evrope i ugostio je ogroman broj stranih turista iz svih evropskih krajeva. U te svrhe je bila sagrađena neverovatna, specijalna bina za nastupe takmičara, koja je takođe bila jedna od glavnih tema samog takmičenja.

Veliki značaj Kombank Arene je ubedljivo to što su se do sada u njoj održale mnoge bitne manifestacije, a ono što je još važnije, tek nas očekuje veliki broj svetskih performera, sportskih događaja, muzičkih izvođača, predstava i svega onoga što privlači masu naroda u naš glavni grad, u uglavnom vole da se smeste negde u blizini pa iznajmljuju apartmane iz ponude Stan za dan Novi Beograd, tako da imaju pogled na ovu veličanstvenu građevinu. Svako ko je posetio Kombank Arenu iz nje je izašao potpuno zadovoljan i uvek se rado vraćao. Cene za sve događaje su uvek pristupačne, a usluga bude i više nego odlična.

Kombank Arena je ubedljivo glavno obeležje ne samo Novog Beograda, već i cele prestonice. Veliki broj događaja o kojima smo Vam do sada pisali se održao upravo u Kombank Areni, a neki od najekskluzivnijih tek slede. Kada je reč o svim velikim dvoranama u Beogradu, Kombank Arena konkurencije nema.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.