Kamp parkovi ili apartmani u festivalskim danima

Blog / Apartmani

  • Sadržaj
  • Za vreme održavanja mnogih festivala, kako kod nas, tako i u svetu, ovo pitanje se nameće samo. Da li je bolje i jeftinije koristiti usluge kamp parkova i šatorskog smeštaja ili uzeti opremljen apartman u blizini mesta gde se festival održava. Svako ko bi se vodio logikom, rekao bi da je mnogo bolje iznajmiti apartman i imati sve uslove za normalan boravak na jednom mestu, umesto maltretirati se po kamp parkovima. Šta je bolje od ova dva, stvar je individualnog izbora, mi ćemo Vam svakako reći šta Vas može očekivati u kamp parkovima i zbog čega je iznajmljivanje apartmana mnogo bolje. Ako mislite da će Vas iznajmljivanje šatora u kamp parku koštati manje, to možda i može nekada da se pokaže kao tačna tvrdnja, ali velika je verovatnoća da će Vas na kraju ipak koštati više, makar kada su živci u pitanju.

    KAMP PARKOVI

    U zavisnosti od festivala, profesionalnosti organizacije i angažovanosti svih ljudi na terenu, ne postoji univerzalno pravilo koje će Vam biti garancija da ćete u svakom kamp parku naići na kvalitetnu uslugu. Kamp parkovi su se do sada pokazali kao najčešći izbor mlađe populacije između 20-30 godina, što ne mora značiti da je statistika uvek u pravu, ali svakako je pokazatelj da se mlađe osobe više vode avanturističkim duhom, što kampovanje svakako i predstavlja. Nešto veća prednost boravka u kamp parkovima je mogućnost upoznavanja i zbližavanja sa drugim ljudima, naše, ali i drugih zemalja. Sklapanje prijateljstava koja se u kamp parkovima mogu dogoditi će sigurno svakome ostati u lepom sećanju, a tu su i čuvene festivalske ljubavi, koje nekada mogu da prerastu i u ozbiljne veze. S te strane, boravak u kamp parkovima, spavanje pod vedrim nebom i druženje koje može trajati i nedelju dana u zavisnosti od festivala je svakako jedno od lepših iskustava svakoga ko voli druženja i avanturu.

    Po pravilu, svaki kamp park treba da poseduje osnovne higijenske uslove, što je zapravo i najvažnije tokom trajanja celog festivala. Sanitetsko obezbeđenje takođe uvek treba da bude dostupno, kao i sve službe koje rade na teritoriji prostora predviđenog za kampovanje. Zaposleni u kampu moraju biti jasno uniformisani, kako bi svi posetioci mogli da znaju kome da se obrate u slučaju nekih nejasnoća ili problema. Obavezno je da kamp poseduje veliki broj toaleta koji će se redovno čistiti, kao i veliki broj slavina i tuševa sa toplom vodom. Mesta gde se tuševi nalaze moraju biti dobro obezbeđena i zaklonjena tako da svaki kamper ima svoju privatnost. U okviru kamp parka mora da postoji deo sa hranom i pićem i taj deo takođe mora biti potpuno higijenski čist, kao što i ispravnost hrane mora biti na najvišem nivou, posebno kada se služi veliki broj ljudi. Naravno cene obroka u kamp parkovima sigurno neće biti uključene u cenu festivalske karte ili karte za kampersko mesto u parku. Svi bolje opremljeni parkovi moraju sadržati i pristup internetu, kao i servis mesto za punjenje mobilnih telefona i ostalih tehničkih uređaja. Internet je nešto što svaki park mora da poseduje upravo zbog velikog broja stranaca koji posećuje festivale, radi lakšeg snalaženja po mestu i komunikacije sa drugima.

    U svakom kamp parku bi trebalo da postoji i recepcijski deo gde možete uplatiti uslugu čuvanja ličnih stvari i tada kamp snosi odgovornost jedino za stvari ostavljene na recepciji u protivnom ste sami odgovorni za sve što unesete unutra. Dobro opremljeni kamp parkovi imaju prodajni deo koji sadrži svu kampersku opremu koja Vam je potrebna. U opremu su uključeni šatori, vreće za spavanje, podloge za sedenje, dušeci na naduvavanje, kamperske stolice na rasklapanje, tende, pribor za jelo i piće i slično. Cene korišćenja kamperskih usluga takođe variraju od festivala do festivala, kao i države u kojoj se festival održava i aktuelne novčane valute.

    APARTMANI

    Ukoliko niste imali iskustva sa kampovanjem u nekom od parkova, informišite se na vreme da li park u kom nameravate da boravite ispunjava sve Vaše, ali i bezbednosne uslove. S druge strane, ukoliko niste ljubitelj kampovanja pod otvorenim nebom, rizikujući da vreme ne bude odgovarajuće, kao ni noćne temperature koje mogu biti veoma niske, u svakom trenutku možete iznajmiti apartman.

    Apartmani su definitvino najpouzdanija opcija i svakako nećete morati da brinete zbog vremenskih uslova, svojih stvari, opreme i higijene. Iznajmljivanjem apartmana na nekoliko dana ili stana na dan Beograd, dobijate siguran krov nad glavom, kupatilo samo za sebe, kuhinju, internet, klimu i sve ono što je potrebno za normalan i opuštajući boravak. Cena ne može biti toliko visoka u odnosu na to šta dobijate iznajmljivanjem apartmana, dok iznajmljivanjem mesta u kamp parku, koliko god cena bila niska, nekada Vas može koštati mnogo više. Češće su krađe u kamperskim mestima, što je svakako jedan veliki minus za ovaj vid boravka tokom trajanja festivala, pogotovo ako dolazite iz druge države ili čak i sa drugog kontinenta. Apartmani su bez sumnje poveli vođstvo tokom istraživanja među anketiranim ispitanicima. Neki od njih su već koristili kamperske usluge i poređenjem toga sa apartmanima, danas radije biraju apartmane.

    Odluka je na Vama i za ulazak u sledeću festivalsku sezonu budite dobro informisani i spremni na sve ono što može da Vas sačeka. Kamp parkovi ili apartmani, izbor je Vaš.

     

     

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.