Kalemegdan Summer Festival

Blog / Noćni život

Leto je vreme koncerata i festivala, a prava najava za ono što Vas tek čeka u letnjem periodu su predstojeće žurke, koncerti i festivali. Kalemegdan je često središte dobrog provoda i održavanja mnogih festivala, a upravo ovaj nosi ime kao park u kom se održava. Ono što je zamišljeno kao koncept Kalemegdan Summer Festivala je to da Beogradska tvrđava postane pravi simbol vrhunskog i nezaboravnog provoda. Upravo u periodu kada počinje letnji period, Kalemegdan Summer Festival je među prvima da otvori sezonu vrelih žurki. Svi posetioci će osetiti atmosferu velikih žurki na otvorenom koje se održavaju širom sveta, kao i duh festivala u trajanju od tri dana. Na ovoj lokaciji, odnosno na terenima košarkaškog kluba "Partizan", desetog juna sa startom od 21 časova počinje trodnevna avantura za sve ljubitelje elektronske muzike.

Kalemegdan Summer Festival preti da postane jedan od velikih festivala elektronske muzike u Beogradu. Održava se na jednoj od najlepših lokacija u gradu i privlači veliku pažnju i interesovanje mladih. Ovaj festival ne posećuju samo naši državljani, več dolazi i veliki broj stranih turista, kao i naših komšija iz regiona. Svi koji vole dobru zabavu, znaju da je ona na Kalemegdan Summer Festivalu zagarantovana, a pošto se lepe vesti daleko čuju, tako je i informacija o ovom festivalu dobila svoj odjek.

Ove godine, pod nazivom "TOPLJENJE" biće održane trodnevne žurke na dva stejdža. Srbija već ima svoja dva velika festivala koja su postala brend u svetu. Jedan od najvećih je svakako EXIT festival koji se održava u Novom Sadu na sredini letnje sezone, zatim LOVE FEST u Vrnjačkoj Banji koji zatvara sezonu i Kalemegdan Summer Festival, koji je baš zbog toga na početku, kako biste zagrejani ušli u sve ono što Vas očekuje kada je muzika u pitanju na našoj turističkoj mapi. Kako su prva dva festivala jedna od najvećih evropskih i svetskih, Kalemegdan Summer Festival pretenduje da postane treći u ovom rangu. Čitav prostor održavanja biće u duhu festivala, počevši od svetla i estetike, formiran tako da stvori idealnu atmosferu za dobar rejv.

Na Kalemegdan Summer Festivalu nastupiće jedan od najboljih italijanskih producenata Sam Paganini. On je jedini producent iz Italije koji ima individualna izdanja za jedne od najprestižnijih etiketa kao što su Plus8, Cocoon i Drumcode. Sam Paganini će se po drugi put predstaviti beogradskoj publici, desetog juna na otvaranju samog festivala. Poznat kao jedan od traženijih di-džejeva čija karijera je u konstantnom porastu, a neke od njegovih traka imaju i višemilionske preglede na njegovom youtube kanalu. Njegovi setovi su okarakterisani kao setovi koji imaju snažan gruv, a mnogi ga nazivaju i kao "Sexy Groovy Dark Techno". Na njegovim nastupima možete očekivati ogromnu energiju i nezaboravan provod. Majstor je za podizanje atmosfere i zagrevanje publike.

Pored njega, na Kalemegdan Summer Festivalu će nastupati Arno Kamermir i Valter Merzinger, koji zajedno čine sastav Booka Shade. Ovaj tim je prošle godine dominirao na Love Festu u Vrnjačkoj Banji. Publika je njihov nastup opisala kao jedan od najzapaljivijih nastupa na tom festivalu, a sada će ponovo nastupati u našoj zemlji i našem gradu. Neki od njihovih velikih hitova su "Body Language", "Mandarine Girl", "White Rooms" i mnogi drugi. Vlasnici su jedne od najpoznatijih nagrada u ovom poslu "Get Physical". Iza sebe imaju 25 godina karijere i to ih je dovelo do pozicije retkih elektronskih performera koji u svoju muziku prikuplja duh i zvuk underground tehna i ima fanove širom sveta sa svih muzičkih scena.

Ulaznice možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventim-a, na prodajnim mestima DD tickets-a, kao i u svim prostorijama Jungle Tribe-a u Beogradu i Novom Sadu. Cena za prvih 1000 ulaznica iznosi 900 dinara za sva tri dana održavanja festivala. Postoji i akcija promo paket 4+1 free ulaznica. 10. 11. i 12. jun biće datumi koje ne smete propustiti ako volite dobar rejv i žurke festivalskog karaktera.

Stopite se s masom rejvera i topite uz zvuke najbolje elektronske muzike na Kalemegdan Summer Festivalu. I ne zaboravite da bukirate stan na dan gde ćete moći udobno da se odmorite nakon celonoćnog partijanja. 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.