Kako se provesti u Beogradu za malo novca?

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Ako se pitate da li možete dobro da se provedete u jednoj od evropskih prestonica i da potrošite malo novca, a da pritom Vaš dan ispunite zanimljivim i interesantnim sadržajem, naš odgovor je da, možete! Jedna od prestonica u kojima možete isprobati ovo je Beograd. Beograd ima turističku ponudu za svačiji dzep. Mi ćemo Vam dati nekoliko predloga kako da svoj dan učinite što zabavnijim u našoj prestonici a da ne potrošite puno!

    Dan se počinje doručkom

    Dan obično počinje dobrim doručkom pa je tako i u Beogradu. Svaki radni dan najbolje je započeti najpoznatijim doručkom - burekom. Burek možete pronaći u svakoj pekari kao već tradicionalno srpsko jelo. Burek spada u kategoriju jeftinog obroka ali je obrok koji će Vas veoma dugo držati sitim i najbolje od svega što danas možete da ga kupite u svim varijantama, sa sirom, sa mesom, sa picom, itd. A najbolje uz njega ide i čaša jogurta. Jedna od pekara koje ovo jelo priprema po starinskim, tradicionalnim receptima je beogradska pekara " Anđelko ". Ova pekara u Beogradu nalazi se u Balkanskoj ulici i postoji od 1920. godine, ovde možete kupiti razne vrste bureka i pita po veoma pristupačnoj ceni od nekih 100 do 200 rsd.

    Zasladite se

    Kada završite sa doručkom u pekari " Anđelko " prošetajte ovom prelepom ulicom koja je nekada bila simbol grada i ima veoma bogatu istoriju. Neke od zanatskih radnji su modernizovane, a ima i pregršt novih, ali su ostali tragovi prošlih vremena. Posle doručka i šetnje vreme je da se zasladite, neke od najboljih poslastičarnica u Beogradu nalaze se u samom centru grada. 

    Svaka je autentična na svoj način i u svakoj možete probati neke nove poslastice. Nedaleko od centra grada u ulici Gavrila Principa možete probati ručno pravljene slatkiše. Prodavnica slatkiša je osnovana još 1936. godine i ručno pravljeni slatkiši su njen zaštitni znak, ovde možete kupiti 300 gr ratluka za samo 100 rsd.

    Kafa na reci

    Pošto ste sada siti predlažemo Vam laganu šetnju do Savamale gde Beograđani obožavaju da ispijaju kafe. Kafa na ušću Save i Dunava u pratnji lagane muzike i pogledom na glavni grad je ono što će Vaše savršeno prepodne upotpuniti. Kafići i restorani u Beogradu, tačnije Savamaloj su poslednjih godina postali epicentar provoda i zabave, pa ovaj deo predstavlja i savršeno mesto za sve pobornike ludih žurki. 

    Isto tako svoju kafu možete popiti i na nekom mirnijem mestu kao što su to splavovi. Različita atmosfera vlada i na splavovima, počevši od one mirnije i intimnije do one sa glasnom muzikom pa i žurkama. Svako može da nađe ono što mu odgovara što je i najbitnije. Cene kafe zavise od vrste kafe i mesta, ali neka prosečna cena u Beogradu je oko 120 rsd. 

    Upoznajte Beograd

    Jedan dan je malo da obiđete sve ono što Beograd nudi ali nešto što je neizostavno i približiće Vas istoriji naše prestonice su svakako muzeji. Posetite Muzej Nikole Tesle, Muzej savremene umetnosti, Muzej grada Beograda, Muzej istorije Jugoslavije, Etnografski muzej itd. Cene karata za ove značajne ustanove se kreću između 200 i 400 rsd. Kroz muzeje ćete najbolje moći da upoznate Beograd i dočarate sebi život u njemu kakav je ranije bio. Ove ustanove već vekovima čuvaju značajna istorijska dokumenta i stare predmete. Muzeji su naravno samo jedna od opcija šta obići u Beogradu.

    Prošetajte najpoznatijom Knez Mihailovom ulicom gde ćete moći i da čujete zvuke dobre muzike, do Kalemegdanske tvrđave. Kalemegdan je najznačajniji kulturološki i istorijski objekat u Beogradu. Obiđite i Kalemegdanski park i otkrijte sve što krije ovo staro utvrđenje, ali dočekajte ovde i najlepši zalazak sunca sa pogledom na beogradske reke.

    Sad kad ste obišli bar ovo predloženo sigurno ste se zaljubili u Beograd i želite da ostanete i sutra, treba Vam smeštaj. U Beogradu imate opciju hotelskog i privatnog smeštaja koji podrazumeva hostele i apartmane u Beogradu. Prenoćište ćete pronaći veoma lako jer su svi ovi tipovi smeštaja rasprostranjeni po celom gradu i poznati su po zaista pristupačnoj ceni, pa dobrodošli!!!

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.