Kako da odaberete najbolje boje za apartman

Blog / Apartmani

  • Sadržaj
  • Sa bojama uvek može da se eksperimentiše, ali ne ispadne svaki eksperiment odličan. Zbog toga ljudi najčešće angažuju eksperte za eksperimente. Bilo da se radi o odevnim kombinacijama, kosi ili nečemu drugom što uključuje boje, stručno mišljenje je svakako važno. U poslednje vreme se pokazalo da su drečave boje postale veoma popularne i to u svakom obliku, čak su i drečavi ruževi za usne, in ove sezone. Ukoliko ne volite previše drečavih i jakih boja, mi smo tu da Vam damo neke od preporučljivih saveta kako da odaberete prave boje za Vaš apartman. Prednost apartmana je ta što osim boja za Vaše sobe, ne morate brinuti o bojama fasade zgrade. Oni koji žive u kući znaju koliko je naporan celokupan proces krečenja fasade.

    Kada se radi o krečenju apartmana, definitivno je u redu da boje idu van linija, ne mora sve biti rađeno istim šablonom. Mnogi se odlučuju za proverenu belu boju, bez želje za isprobavanjem novih opcija. Delimično je tačno da bela boja zida može učiniti prostor apartmana većim, ali to ne mora uvek da bude potpuno tačno. U mnogo situacija zavisi i do samog rasporeda nameštaja, ali nekada i boja može dodatno uticati na vizualnost prostora. Najbolje i univerzalno pravilo kolorita ne postoji. Ako želite da Vaš apartman izgleda što bolje, budite kreativni i uključite maštu, nisu uvek sve sama pravila. Bez obzira, uvek postoje stručnjaci koji se bave bojama i dizajnom enterijera, koji samim tim i stvaraju neke nove trendove kako izgleda idealan apartman.

    Izaberite oštre boje

    Jedan od najboljih načina da ukrasite Vaš prostor, ali i da ga proširite je odabir vrlo jasnih boja. Odaberete onu paletu oštrijih boja u odnosu na tamnije. Možete koristiti i jarko vruće crvene, ali i plave, žute i zelene boje. Uz pomoć ovih boja, otvorenost prostora je znatno veča.

    Boje neočekivanih akcenata

    Radi se o prskanim bojama, kojima možete obojiti i radijatore, unutrašnjost polica za knjige ili prozorske daske. Ukoliko imate veliku dnevnu sobu, ovaj način farbanja može učiniti da soba dobije dodatnu dubinu, ali i zanimljiv izgled. Tamnije boje ofarbajte svetlijim, ovo će Vašem dnevnom boravku dati jednu sasvim novu dimenziju.

    Fokusni zid boja

    Neki od dizajnera ne podržavaju ovu ideju, ali ona sve češće postaje popularna među ljudima koji žele inovacije u svojim stanovima. Naime, radi se o farbanju jedne strane zida drugačijom ili dubljom bojom u odnosu na ostale. Ova tehnika može učiniti čuda u malom prostoru, takozvani mali prostor u velikom stilu. Nemojte se bojati jarkih boja, ponekad tamnija boja na jednoj strani zida može učiniti da on deluje mnogo bolje na čitavu prostoriju.

    Povežite prostor nijansama boja

    Baš kao što različite zidne boje mogu podeliti apartman u različitim delovima, isto tako različite nijanse mogu i ujediniti sve sobe. Ovo je obrazac koji se ponavlja u malom prostoru, posebno uz male dodatke sobnih jastuka koji odgovaraju boji zidova. Radi se o sklapanju nijansi različitih boja, da se dobije jedna kompletna celina. Kombinacijom boja zidova sa nameštajem i svim stvarima koje se nalaze u sobi. Koliko god sve one bile različite, možete ih kompletirati.

    Ukoliko baš volite originalnost i jedinstvenost, koristite šarene trake ili plafon obojite svetlijim bojama da daju kontrast zidovima. Možete oslikavati prava umetnička dela na svom zidu, naravno uz stručnu pomoć. Koristite šaranje, geometrijske oblike, šta god Vam padne na pamet može postati odlična ideja. U svakom slučaju, koje god boje da odaberete za svoj stan na dan, dodajte makar jedan objekat ili predmet koji je crn. Crna tačka nekog predmeta, lampe ili velikog okvira rama, može pomoći da druge boje postanu efektnije. Isprobajte to i uverićete se sami, ovo su samo neki od predloga.

    Uvek možete koristiti nepresušne izvore Vaših ideja, ali da biste znali šta da tražite, ovo su bile samo neke od smernica kako da odaberete najbolje boje za Vaš apartman.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.