Interaktivni paneli za lakši obilazak Beograda

Blog / Upoznajte Beograd

Koliko puta ste se našli u nekom gradu i niste bili sigurni na koju stranu da se uputite da biste do svog odredišta? Iako je danas digitalizacija uzela maha i turisti se odlično snalaze kada treba da nađu privatni smeštaj u Beogradu koji su iznajmili upravo zahvaljujući navigaciji. Međutim, ona radi samo kada ste konektovani na internet, što niste baš uvek u mogućnosti. Mnoga mesta nije tako jednostavno pronaći čak ni uz pomoć navigacije, pa se na kraju sve svede na vodiča ili pomoć prolaznika, u zavisnosti od toga kako je put isplaniran.

Ukoliko Vam je do sada i bio problem da se snalazite po Beogradu, stiglo je potpuno novo rešenje - interaktivni paneli. S obzirom da turistička sezona samo što nije zvanično počela, iako već sada imamo veliki broj turista koji posećuju Beograd, prava navala se tek očekuje sredinom maja, odnosno početkom juna. Upravo zbog toga su ovi interaktivni paneli stigli u pravi čas. O čemu se zapravo radi, objasnićemo Vam u nastavku, iako je korišćenje ovih panela i više nego jednostavno. 

Interaktivni paneli su zapravo info-table koje se sastoje od nekoliko aplikacija uz pomoć kojih ćete se mnogo lakše kretati po gradu. Nude sve potrebne informacije o tome kako da stignete do određene tačke, kojom putanjom da se krećete i šta treba videti tokom Vašeg obilaska Beograda. Ove table će biti ispisane na srpskom, engleskom, kineskom i ruskom jeziku, sve u cilju kako bi se stranim turistima značajno olakšalo kretanje po Beogradu. Ove table su postavljene od 27. marta, pa su mnogi već imali prilike da ih isprobaju i kažu da su veoma zadovoljni načinom na koji su paneli osmišljeni. Glasanjem su beograđani odlučili da boja info-tabli bude crvena, te su svi interaktivni paneli veoma lako uočljivi.

Info table sa potrebnim informacijama se nalaze u Knez Mihailovoj ulici, na Slaviji, Terazijama, u Kralja Milana, kao i drugim centralnim ulicama u gradu. Očekuje se da ih do kraja godine bude ukupno 150. Table su tu kao deo informisanja pešaka, pa su i postavljene po pešačkim zonama po gradu. Možete ih uočiti na svim značajnim raskrsnicama u gradu, gde ćete dobiti informaciju dokle možete stići za pet odnosno petnaest minuta hoda.

Ovaj projekat je bio u najavi još pre dve godine, pod imenom IME što znači Identitet, Mobilnost, Ekologija. Ovaj sistem je u svetskim metropolama, poput Londona, Milana i Moskve, postavljen još pre nekoliko godina i statistika kaže da je povećao broj dnevnih kretanja pešaka, te su ljudi manje koristili automobile da dođu od jedne do druge tačke. Razlog zbog čega su ove info-table ispisane na kineskom i ruskom jeziku je upravo taj što se iz ovih zemalja svake godine prijavi najviše turista zainteresovanih da posete Beograd.

Pored informacija o udaljenosti od jednog do drugog mesta, dobijaćete i informacije šta je trenutno aktuelno u turističkoj ponudi grada. Ovo će Vam značajno pomoći ukoliko ste na svoju ruku obavili plan putovanja i booking apartmana u Beogradu, jer u tom slučaju nema vodiča koji će Vam pomoći oko snalaženja. Sva značajna mesta u gradu biće Vam na dohvat ruke, a informacije o Beogradu dostupnije nego ikada, i to na nekoliko svetskih jezika.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.