Fudbalski kompleks na Adi Ciganliji

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • Ada Ciganlija, pored kupališta, sadrži sve ono što je potrebno za opuštanje, rekreaciju, noćni provod, sportove na vodi, kao i sportove na pesku. U ovaj kompleks spadaju i mnogi košarkaški tereni, teren za golf, mali fudbal, a od skoro je uređen i fubalski centar koji se nalazi na ovoj teritoriji. Kako je letnja sezona uveliko otvorena, povećava se broj kupača, kako naših, tako i stranih turista kojima se popularno beogradsko kupalište veoma dopada. U jeku sezone, na Adi Ciganliji dnevno prođe i nekoliko hiljada ljudi, gužve mogu biti ogromne, ali mesta ima za svakoga. Kafići koji se nalaze duž celog šetališta često su puni i u njima možete popiti neki od aktuelnih koktela, frapea, domaćih i stranih pića, a možete uživati i u voćnim kupovima koji će Vas svakako rashladiti.

    Na Adi Ciganliji je sve sređeno tako da bezbednost kupača i svih posetilaca bude na najvišem nivou, tu su redovne patrole komunalne policije, ali i spasilaca, vozila hitne pomoći i medicinskih radnika. Jasno su obeležena mesta gde je dozvoljeno kupanje, a za one slobodnije se tu nalazi i poseban deo nudističke plaže. Svi oni koji se bave sportom, rado će dolaziti na Adu Ciganliju i rekreirati se na nekom od najboljih sportskih terena. Pored rekreacije, na Adi će se održavati i utakmice u kojima će svi ljubitelji sporta moći da uživaju.

    Fudbalski kompleks na Adi Cignaliji

    Fudbalski savez Beograda je krajem 2015. godine potpisao ugovor o korišćenju fudbalskog kompleksa na Adi Ciganliji u trajanju od deset godina. Ovim je fudbalski savez Beograda dobio svoj veliki fudbalski centar. Nakon samog stupanja na snagu ovog ugovora, započeta su renoviranja već postojeće infrastrukture, takođe je u planu bilo to da se postavi veštačka trava na pomoćnom terenu, što je i učinjeno. Ovaj teren služi za menjanje podloge za igru na glavnom terenu. Takođe su renovirane svlačionice i upravne zgrade, a potkrovlje je pretvoreno u salu za edukovanje i održavanje seminara. Obnavljaju se i tereni za mali fudbal, tako da se svakog dana menjao izgled čitavog kompleksa. Fudbalski kompleks na Adi Ciganliji raspolaže najmodernijim i renoviranim fudbalskim terenima, uređenom veštačkom travom, prostranim svlačionicama i terenom za mali fudbal dimenzija 40 x 20 metara.

    Fudbalski kompleks na Adi Ciganliji je pre svega stvorio osnovne uslove za razvoj amaterskog fudbala, a specijalno za rad mlađih uzrastnih kategorija. Na ovom mestu se održavaju i treninzi za beogradske fudbalske sudije. Fudbalski centar Beograda je dobio pozitivne ocene od mnogih stranih gostiju iz Mađarske, Grčke, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Slovačke.U okviru ovog fudbalskog centra na Adi Ciganliji je krajem maja 2016. godine prvi put organizovan program edukacije za UEFA/FSS "B" trenersku diplomu. Održan je niz selektivnih akcija mlađih kategorija za dečake i devojčice, na šta se posebno stavljao akcenat. Ovime je Fudbalski savez Beograda realizovao jednu od zacrtanih programskih aktivnosti za razvoj beogradskog ženskog fudbala.

    Sve ovo je pokazatelj kako se Ada Ciganlija iz sezone u sezonu sve više razvija i donosi nešto novo i bolje. Ulaganje u "beogradsko more" je nešto što će svakako koristiti samom gradu, ali i njegovim stanovnicima. Fudbalski kompleks na Adi Ciganliji je samo jedna u nizu stvari koje Adu čine toliko popularnom i posećenom.

    Ukoliko svoje vreme u Beogradu želite da provedete najviše na Adi Ciganliji, pogledajte našu ponudu stan na dan i iznajmite smeštaj koji vam u potpunosti odgovara, po odličnoj ceni.

     

     

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.