Drugi regionalni festival zanatskog piva u Beogradu

Blog / Noćni život

Pivo je jedno od najkonzumiranijih alkoholnih pića u svetu. Neverovatan je broj vrsta, boja i ukusa svih piva na svetu, da bi Vam trebalo gotovo da svakoga dana isprobate po jedno, kako biste možda uspeli da okusite više od polovine svih vrsta piva. Takođe je činjenica da se redovno ulaže u proizvodnju i istraživanje novih ukusa, jačine, procenta alkohola i svega što jedno pivo treba da sadrži. Više od 90 procenata svetske populacije je makar jednom isprobalo neku vrstu ovog alkoholnog napitka. Pivo je kao alkoholno piće doživelo toliki uspeh da se njemu posvećuju mnogi festivali, poput Oktobar Fest-a u Nemačkoj, pa i Beer Fest-a u Srbiji. Kod nas je pivo jedini alkohol koji može da se reklamira na televiziji, a najčešće se može naći u svakom domu kad god se organizuju mnoge proslave.

Prošle godine organizovan je prvi Regionalni festival zanatskog piva u Beogradu i bio je jedan od najposećenijih događaja u junu. Celokupna priča o revoluciji zanatskog piva je započela pre mnogo decenija, kada se određen broj polaznika u Sjedinjenim Američkim Državama odvažio da započne proizvodnju piva u kom se stvarno osećao uticaj hmelja. Ovim tempom se ubrzo razvio i metod kućnog pivarstva i tako se pivo postepeno proširilo na svaki kontinent i dostiglo današnju popularnost. Naravno, kao što ni sve ostalo ne može preskočiti naš region, tako je i epidemija Piva brzo zahvatila i naš narod. Upravo zbog ogromne popularnosti ovog brendiranog pića, prošle godine je nastao prvi Regionalni festival zanatskog piva. Jedan od razloga zašto je upravo Beograd centralno mesto na kom će se okupiti svi ljubitelji ovog festivalskog tipa je i to što se u našem glavnom gradu održava čuveni, malopre spomenuti, Beer Fest.

Razlika između ova dva festivala je upravo u tome što je ovde reč o nastanku zanatskog piva i podsećanju na samu istoriju tih događaja. Edukacija nikada nije mogla bolje da se osmisli i to uz pivo, mada će mnogima zvučati neverovatno ovaj vid učenja. Samo pravi ljubitelji piva razumeće čitavu nauku posvećenu ovom alkoholnom piću. Najstrastveniji konzumatori i poštovaoci prave ogromne kolekcije svih vrsta ambalaža u koje se toči pivo. Počevši od staklene, plastične ili ambalaže od lima, ukus piva će se pomalo razlikovati. Za sve one koji se i ne razumeju toliko u pivo, a želeli bi da nauče nešto novo, ukoliko Vam prvi Regionalni festival nije bio dovoljan ili ste ga tada propustili, drugi Regionalni festival piva u Beogradu će Vam sve to nadoknaditi. Iako se pivo uglavnom konzumira tokom cele godine, letnji period je pravo vreme za konzumaciju. Zbog toga se i ovaj festival održava u jednom od najtoplijih meseci u godini - julu.

Tačnije, drugi Regionalni festival zanatskog piva će se održati od 1. do 3. jula 2016. godine. Slogan ovogodišnjeg festivala biće "Pivo žednima". Tokom čitavog festivalskog dešavanja, prostor u kom će se održati sva zabava biće Depo Magacin. Često smo pisali o ovom mestu, ali za one koji ne znaju, adresa na kojoj se Magacin nalazi je Travnička 3 Beograd. Tokom trajanja ove manifestacije, svi posetioci će biti u prilici da degustiraju veliki broj najboljih Craft piva. Naravno tu je i bogat prateći program u vidu koncerata, tribina o samom pivu, kao i promotivne cene mnogih, do sada neviđenih, vrsta piva u našoj zemlji. Čućete mnoga predavanja o svemu što se tiče piva, kao i bezbednog konzumiranja istog. Imaćete priliku da uživate i u pivskom bioskopu,  o čemu se radi videćete ako posetite Magacin Depo u nekom od datih termina.

Drugi Regionalni festival zanatskog piva u Beogradu je samo nastavak prethodnog i najava sledećeg koji će biti još veći i bolji. Ovo je postao jedan od tradicionalnih festivala u Beogradu, pa Vas pozivamo da budete učesnici stvaranja tradicije i da se zabavite, jer je zabava nešto što Vas ovde svakako čeka.

Ukoliko vam je potreban komforan stan na dan dok boravite u Beogradu, to možete lako pronaći i rezervisati putem našeg sajta.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.