Dino Merlin u Beogradskoj Areni

Blog / Koncerti

O ovom pevaču postoje mnoge priče, neki ga vole, neki ne toliko, ali je činjenica da su njegove pesme postale veliki hitovi i slušaju se širom sveta. Verujemo da ne postoji osoba na Balkanu koja nije čula za ovog velikog umetnika, ali ćemo u svakom slučaju reći neke zanimljivosti iz njegove biografije.

Pravo ime ovog pevača je zapravo Edin Dervišhalidović, rođen je u Bosni, tačnije u Sarajevu 12.09.1962. godine. Pored toga što se bavi pevanjem, ujedno je i jedan od najpoznatijih muzičara i tekstopisaca u Bosni, kao i državama bivše Jugoslavije. Pisao je dosta proslavljenih hitova kako za sebe, tako i za druge muzičare, sarađivao je sa velikim imenima širom Balkana, radio duetske numere sa mnogim pevačima i pevao neke od najlepših balada. 1983. godine, osnovao je grupu Merlin u kojoj je on bio pevač i tekstopisac. Sa ovom grupom je izdao pet studijskih albuma, a svakog od njih se izdvojilo po nekoliko pesama koje se i dan danas često mogu čuti u svim klubovima. Samostalnu karijeru je započeo 1991. godine i tada se prvi put oglašava pod imenom Dino Merlin, koje u tom trenutku postaje njegovo scensko ime po kom će ga mnogi prepoznati svuda. U svojoj solo karijeri je snimio takođe šest studijskih albuma i to: "Moja bogda zna", "Fotografija", "Sredinom", "Burek", "Ispočetka" i "Hotel Nacional". Dino Merlin je napisao i prvu himnu Bosne i Hercegovine, koja nosi ime "Jedna si jedina". Takođe je učestvovao i na takmičenju za izbor Evrovizije, kao predstavnik Bosne i Hercegovine i to dva puta, 1993. i 2011. godine kada je sa svojom pesmom "Love in rewind" dospeo na šesto mesto. Duetska pesma "Kad zamirišu jorgovani" koju je snimio sa našom poznatom pevačicom Vesnom Zmijanac je postigla veliki uspeh širom Balkana, a potom je sa ovom pevačicom uradio još jednu duetsku pesmu pod imenom "Klupko". Sarađivao je i sa našim poznatim pevačem Željkom Joksimovićem, kada su zajedno snimili duetsku pesmu "Supermen".

Dino Merlin je u Srbiji već održao jedan koncert 2011. godine, koji je prošao veoma uspešno. Sada posle četiri godine, Beograd i Kombank arena će ponovo biti domaćini ovom velikom umetniku. Dino Merlin je za kratko vreme rasprodao sve karte za termin koji je bio zakazan za 24. oktobar, pa je zbog toga svima koji vole ovog pevača i njegove pesme pružena prilika da sledećeg dana, odnosno 25. oktobra prisustvuju ovom spektaklu.  Ukoliko dolazite u Beograd, i tražite smeštaj mi vam nudimo povoljne stanove za izdavanje na Novom Beogradu. Mnogi su uz Merlinove pesme prvi put zaplesali sa svojom simpatijom, iskusili čar prvog poljupca, tugovali uz njegove najlepše ljubavne balade, posvećivali ih nekom posebnom, a sada će sve te osećaje moći ponovo da dožive sa još nekoliko hiljada ljudi koji će prisustvovati koncertu. Posećenost će svakako biti velika i očekuje se dosta posetilaca iz regiona, kao i dosta posetilaca iz unutrašnjih gradova Srbije. Dođite da svi zajedno uživate uz pesme kao što su "Da je tuga snijeg", "Kad si rekla da me voliš", "Ako me ikada sretneš", "Nedostaješ", "Deset mlađa", "Rane" i mnoge druge koje svi vrlo dobro znate i volite.

Požurite i obezbedite sebi kartu na vreme, budite od onih koji će drugima prepričavati utiske sa koncerta, a ne onih koji će slušati priču. Verujemo da će provod biti i više nego odličan, zato se vidimo u Kombank areni za nešto više od nedelju dana, a za komfor i luksuz tokom boravka u Beogradu možete iznajmiti stan na dan Bellville. Svi su dobrodošli.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.