Kako da dekorišete vaš apartman za predstojeće novogodišnje praznike?

Blog / Apartmani

  • Sadržaj
  • Nova godina se širom Srbije proslavlja svečano i raskošno, a epicentar novogodišnjih žurki je naravno u Beogradu. Na centralnom gradskom trgu prestonice nastupaju poznati izvođači raznih žanrova muzike, koji zabavljaju okupljenu publiku do duboko u noć, dok ugostiteljski objekti organizuju zabave za doček i reprizu, o kojima se priča mesecima nakon Nove godine. Grad je svečano okićen i odiše bajkovitom prazničnom atmosferom, u kojoj podjednako uživaju Beograđani, kao i turisti iz unutrašnjosti i regiona, koji u velikom broju dolaze u prestonicu gde provode najluđu noć i reprizu. 

    Naravno, svi gosti koje Beograd u praznično vreme dočekuje moraju negde i da odsednu, te su kapaciteti smeštajnih objekata uglavnom popunjeni mesecima unapred. Ako ste vlasnik apartmana ili stana koji izdajete na dan, pored prijatnog i urednog ambijenta dekorišite objekat koji izdajete prazničnim dekoracijama. Vaši gosti će u rezervisani smeštaj doći ranije, da se pripreme za večernju zabavu i biće oduševljeni pažnjom koju ste im ukazali, te će vam se stoga sigurno vraćati! 

    U nastavku vam donosimo nekoliko zanimljivih ideja kako da otmeno i odmereno dekorišete vaš apartman u duhu predstojećih novogodišnjih praznika.

    Novogodišnja dekoracija

    Okitite ulaz u vaš apartman

    Čak i kada unutrašnjost apartmana ulepšaju decentnim novogodišnjim ukrasima, većina vlasnika zaboravlja da malo pažnje posveti i vratima, koja nipošto ne moraju da budu dosadna. Imate par opcija na raspolaganju: povoljne novogodišnje LED lampice sa zvezdicama ili ružama koje možete oblikovati po želji ili klasični novogodišnji dekorativni venac, napravljen od prirodnih ili veštačkih grančica jelke, svetlucavih traka i novogodišnjih kugli. Ulaz u apartman će gostima staviti do znanja da ste otišli korak dalje u nastojanjima da im obezbedite prijatan boravak i ulepšate predstojeće praznične dane.

    Postavite LED osvetljenje na prozore ili zidove

    Malo je tako jednostavnih a istovremeno efektnih ukrasa kao što je dekorativna LED rasveta, među kojom se naročito ističu dekorativne LED zavese. Ovaj popularni vid osvetljenja dolazi u više varijanti - od klasičnih svetlucavih vitica, tzv. “padajućih” svetala do zavesa u obliku zvezdica i jelki. Čak i ako se opredelite da prostor ukrasite samo ovim zavesama, nećete pogrešiti - veoma su efektne i upečatljive. 

    Najbolji deo - dugovečne LED zavese možete koristiti tokom cele godine! Mogu osvetljavati zid prostorije, poslužiti kao svetleća zavesa između dve sobe ili ih možete okačiti na prozor, umesto klasičnih zavesa od tkanine. Imaju osam različitih režima rada i pogodne su za spoljnu i unutrašnju upotrebu, te ih možete po želji premestiti i na balkon!

    Lampion

    Napravite zvezdano nebo u spavaćoj sobi

    Unesite dozu romantike u spavaću sobu sa projektorom koji savršeno simulira zvezdano nebo. Kada se vrate sa zabave, dok sabiraju utiske najluđe noći, vaši gosti će biti oduševljeni umirujućom atmosferom koju kreiraju svetlucave zvezdice u raznim tonovima. Uz projektor dolazi daljinski upravljač kojim se može podesiti režim rada i odabrati boja zvezdica, a sam uređaj je veoma lako montirati na sve površine.

    Dodajte par prazničnih jastučića na sofu

    Evo još jednog jednostavnog i efektnog načina da akcentujete novogodišnju atmosferu, a da se istovremeno ne izložite velikom trošku! Kupite par jastučića (ili jastučnica, ako jastučiće već imate) u crvenim i zelenim ili svetlucavim metalik tonovima, sa vezenim natpisima ili prazničnim motivima. Jastučići doprinose ušuškanom i udobnom izgledu prostora i svi ih vole! Nakon što praznici prođu, jednostavno ih odložite, a zatim izvadite ponovo pred naredni doček!

    Okitite veštačku granu bora umesto jelke

    Niko ne očekuje da u apartmanu koji izdajete imate okićenu jelku od 2m - ta ideja nije praktična, ali ima sjajnu alternativu. Kupite u prodavnici veštačku granu bora - raskošnu girlandu, koju ćete zatim ukrasiti LED lampicama i/ili novogodišnjim kuglicama. Girlandu možete položiti na prozorski okvir, oko štoka vrata ili na trpezarijski sto. Druga, ništa manje sjajna opcija je mala jelka. Minijaturne jelke, visine od 30 do 50cm su veoma popularne. Nekad su to verne kopije velikih jelki, nekad su u pitanju žičane simulacije ukrašene svetlucavim nitima koje čak i svetle kada ih uključite na izvor napajanja. Za koju god da se opredelite nećete pogrešiti - veoma su šarmantne i dekorativne!

    Praznična dekoracija

    Stavite činiju sa ukrasima na sto

    Efektan, jednostavan i povoljan način da uneste novogodišnju atmosferu u vaš apartman. Umesto voća u lepu porcelansku činiju (poželjno metalik) stavite novogodišnje ukrase komplementarnih boja, a dodatno ih “začinite” sa par šišarki. Ova dekoracija izgleda sjajno, bez obzira na stil uređenja prostora, a napravićete je dok kažete “Nova godina”.

    Pojačajte prazničnu atmosferu božićnim zvezdama

    Božićne zvezde su jedan od simbola predstojećih praznika. Njihove baršunaste crvene latice su jedna od prvih asocijacija na Novu godinu i Božić, veoma su upečatljive i dekorativne. Nažalost, iako predivne, ove biljke traju koliko i novogodišnja euforija - svega par nedelja, ali su zato i veoma povoljne. Ako vas činjenica da kratko traju odvraća od kupovine božićnih zvezda, razmislite o veštačkoj alternativi. Dostupne su u beloj i crvenoj boji, a rubovi su im oivičeni beličastim injem ili zlaćanim šljokicama!

    Ne zaboravite da okitite terasu

    Ako vaš apartman ima balkon, gosti će verovatno provesti deo vremena na svežem vazduhu, uživajući u pogledu na vatromete na noćnom nebu, koji u prestonici traju do duboko u noć. Kako bi im boravak na hladnom januarskom vazduhu bio prijatniji, ne zaboravite mesta za sedenje, par ćebadi i novogodišnju ikebanu! 

    Novogodišnja dekoracija

    Ostavite gostima mali znak pažnje

    Na kraju, mali znaci pažnje su ono što pravi razliku između dobrih i sjajnih domaćina, a obzirom da je u vašem biznisu prvi utisak sve, potrudite se da on bude perfektan. Za najluđu noć u godini gostima na poklon ostavite mali znak pažnje - flašu vina ili tanjir sa medenjacima u prepoznatljivim prazničnim oblicima. Ljubaznost je onaj lični dodir koji oplemenjuje svaku komunikaciju, a osećaj koji smo izazvali u drugima je ono što se pamti čak i kada su događaji davno iza nas - zato uđimo u Novu 2023. godinu sa pažnjom i poštovanjem prema svim ljudima sa kojima dolazimo u kontakt. 

    Srećni praznici!

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.