Crvena jabuka i Parni valjak u Sava Centru

Blog / Koncerti

Ova koncertna sezona u Beogradu je zaista počela pravim velikim nastupima regionalnih izvođača. Može se reći da je Dino Merlin otvorio sezonu, a niz se nastavlja do kraja godine. Poznato je da naša publika rado sluša stare, prave rok balade, ali i pesme bržih ritmova, koje izvode upravo ova dva benda. Neki bi rekli da je rok muzika odavno bačena u senku sve popularnijih žanrova koji su danas aktuelni, ali pravi rokeri i poštovaoci ove muzike su ostali dosledni svom muzičkom pravcu. Stoga ne čudi da je najčešća publika na ovim koncertima upravo nešto starija populacija, koja je uz njihove pesme odrastala, radovala se i tugovala. Naravno, to ne znači da nema i mlađih poklonika ove muzike, koji veoma poštuju rad i pesme ova dva veoma popularna benda.

Ova godina je za Crvenu Jabuku veoma posebna, jer proslavljaju trideset godina karijere. To zaista nije mala cifra i iza njih stoji dosta hitova koji će trajati i posle ovog benda. Samim tim što su zakoračili u treću deceniju postojanja na muzičkoj sceni, odlučili su da to proslave upravo sa onima zbog kojih tako dugo opstaju, svojom vernom publikom. Grupa je nastala 1985. godine u Sarajevu. Na početku svoje karijere, odlučili su da će stvarati najlepše ljubavne pesme i melodije koje dopiru do srca svih devojaka. Do sada su njihovi albumi prodati u milionskim tiražima i u svoje vreme bili su jedan od najtraženijih bendova. Danas su takođe veoma popularni i uspeli su da se održe tolike godine, a da ne menjaju svoj način snimanja pesama ili odu u neke druge muzičke vode. Održali su na hiljade uspešnih koncerata na svim kontinentima. Svoj veliki jubilej će obeležiti 12. novembra u Sava centru. Događaj koji zaista vredi posetiti i biti deo ove velike žurke. Cene karata se kreću od 1500, 1700 i 1900 dinara. Karte možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventim-a. Koncert će se održati sa početkom od 20:30 časova. Ostalo je još malo vremena, pa požurite da obezbedite karte za sebe i Vama drage osobe i uživate u najlepšim ljubavnim pesmama ovog benda a smeštaj na Novom Beogradu možete obezbediti na našem sajtu.

Još jedan jubilej koji će se ovog meseca takođe obeležiti u Sava centru, priređuje grupa Parni Valjak. Ovaj bend je osnovan davne 1975. godine i jedan je od najpopularnijih zagrebačkih pop-rok sastava. Imaju šesnaest studijskih albuma, pet live albuma, četiri kompilacije, petnaest singlova i dva DVD izdanja. Sa tih albuma su se izdvojili mnogi hitovi kao što su "Ugasi me", "Zastave", "Jesen u meni", "Uhvati ritam", "Sve još miriše na nju" i mnogi drugi. Koncert u Sava centru će se održati 27. novembra pod nazivom "Bez struje". Ovde će obeležiti 40 godina svog postojanja na sceni, a publika će imati priliku da ih sluša kako svoje pesme izvode istim žarom kao sa početka karijere. Nakon toliko godina, ovaj bend još uvek puni sve hale i rasproda ulaznice do poslednjeg mesta. Pravi dokaz da kvalitetna muzika opstaje decenijama. Koncert u Sava centru će početi od 20:30 časova, a cene karata se kreću od 2100, 2400, 2600, 2800, kao i vip ulaznice koje možete nabaviti po ceni od 3900 dinara. Za sve one koji ne mogu stići da tog datuma čuju svoj omiljeni bend, oni će i sutradan, odnosno 28. novembra, održati koncert u Hali sportova. Ovaj koncert je pod sloganom "Elektrika" i time će zaokružiti 40 godina svoje karijere na mestu gde je sve počelo. Njihov prvi koncert je upravo održan u Hali sportova davnog 29. novembra 1975 godine i ovo je bio njihov prvi koncert, ne samo u Beogradu, već u karijeri. Cene karata za koncert u Hali sportova se kreću od 1800, do 2900 dinara.

Ako ne možete prisustvovati i jednom i drugom koncertu, odaberite jedan, i iznajmite apartman na Novom Beogradu kako biste bili blizu Sava Centra. Uživajte uz najlepše pesme koje su snimane u najlepšem periodu za muziku, pustite da Vas pesme vrate u neka lepša vremena, kada ste plesali do zore na igrankama. A mlađe generacije će svakako osetiti duh starog, dobrog rock'n'roll-a. 

 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.