Beogradski sajam turizma 2016

Blog / Upoznajte Beograd

Kao i svake godine, održava se još jedan Sajam turizma, veoma značajan za našu državu, posebno Beograd, koji je domaćin ove manifestacije. Radi se o 38. Sajmu po redu i svake godine broj posetilaca uvek bude za neku hiljadu više. Ovaj Sajam je jedan od najznačajnijih sajmova koji predstavlja nas svetu, ali i svet dovodi nama. Sajam je prava prilika za sve koji žele da odu negde na more, ovde će pronaći najbolje, ali i najpovoljnije ponude.

Ono po čemu je ovaj Sajam poznat je to što su uvek aktuelni sajamski popusti, najbolje destinacije Vas mogu manje koštati, ako svoj termin zakažete u nekoj od agencija koje će izložiti svoje ponude na ovogodišnjem Sajmu. Kako organizatori kažu, mnogo je razloga za obilazak Sajma turizma. Pored Sajma turizma, predstavljena su još tri sajma, koja se po tradiciji organizuju u isto vreme, a to su: Međunarodni sajam vina BEOWINE, 12. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORCEA OPREMA i 12. Sajam suvenira "Posetite Srbiju". Sajmovi se održavaju od 18. do 21. februara. Idealna prilika da posetite ova četiri sajma, koja se nalaze na jednom mestu, a za smeštaj ne morate brinuti jer smo mi tu da vam obezbedimo najjeftinije stanove u Beogradu za izdavanje.

Na ovom, 38. Sajmu turizma, predstaviće se više od 1150 izlagača iz 55 zemalja sveta. Zemlja koja je ove godine partner na kultnoj manifestaciji, biće Slovenija, a ovogodišnji moto Sajma glasi: "Gde još niste bili?". Ovo zaista i jeste odlično pitanje, a na sajmu će Vam se pružiti mnogi odgovori gde sve možete da budete. Od ovolikog broja izlagača, nemoguće je da ne pronađete neko mesto za sebe. Kao i svake godine, ovaj Sajam obara nove rekorde i na svakom se predstavi veći broj izlagača. Ove godine se u odnosu na prethodnu broj izlagača povećao, a Nambija i Malezija će se premijerno predstaviti prvi put ove godine na našem sajmu. Prošlogodišnji broj posetilaca je bio oko sedamdeset hiljada, a ove se očekuje da se ta cifra premaši za, makar pet hiljada novih posetilaca. Po čemu je još značajan ovaj sajam, govori činjenica da je ovo manifestacija koja spada u prvih sedam u čitavoj Evropi. Sajam turizma takođe znači i povećanje turističkog prometa, mnogo više posetilaca našem gradu, a ujedno i mnogo više noćenja (u proseku između petnaest i dvadeset hiljada noćenja). Beograd će biti centar dešavanja jer će o ovom sajmu izveštavati više od sto novinara iz celog sveta.

Pored izlagača i posetilaca, Beograd će posetiti i brojne delegacije iz sveta. Govoriće se i o posebnoj poslovnoj saradnji sa predstavnicima Slovenije. Kako se iz godine u godinu povećava broj posetilaca, isto tako se povećava i broj sklopljenih partnerstava između Srbije i drugih zemalja, a isto tako i broj posetilaca Srbiji iz baš tih zemalja. Na ovom Sajmu će biti najavljen i partner koji će sledeće godine zauzeti mesto ovogodišnjeg partnera sajma, a to će biti Crna Gora. Posebno je važno naglasiti da se ovom prilikom ne predstavlja samo Beograd, već i cela Srbija sa svim svojim bogatstvima koja privlače strane turiste.

Prošle godine je zabeležen broj od milion i šesto hiljada noćenja u Beogradu, za vreme sezone, što je bila najuspešnija turistička godina za naš grad. Prihod od prošlogodišnje sezone je zahvaljujući povećanom broju turista koji je viši za 14 odsto, je dostigao cifru uvećanu za 25 odsto. Posle ovogodišnjeg sajma se očekuju još bolji rezultati. Velika pažnja je usmerena na privlačenju turista sa kineskog tržišta, a biće najavljena i nova kampanja "Go Belgrade". Ova kampanja će promovisati Beograd kao grad mladih, kulture, omladine i sporta. Čak je poznato da je i za Beogradski maraton već stigao rekordni broj prijava. Još jedna od prednosti za sve naše građane, ali i srpski turizam je činjenica da će uskoro biti omogućeni direktni letovi Beograd-Njujork. Ovu liniju letenja će koristiti ljudi iz celog regiona, a za nas će svakako značiti ako se neko od njih zadrži makar i jedan dan.

Takođe, svi zainteresovani na sajmu turizma mogu se informisati i o popularnim zimskim i letnjim destinacijama. U Srbiji jedna od najposećenijih destinacija je Kopaonik, nadaleko poznat i omiljen turistima širom sveta. Ne propustite priliku, možda baš ove godine poželite i tamo da odete. 

Ova godina obećava dosta toga, još kvalitetniju i bogatiju sezonu. Mnogo dešavanja u Beogradu, mnogo više ulaganja i rezultati će se veoma brzo pokazati. Za one koji ne znaju, Beogradski Sajam se nalazi na adresi Bulevar vojvode Mišića 14, Beograd, Srbija. Za vreme održavanja Sajma turizma, radiće u sledećim terminima:

18. februar 10:00h - 18:00h
19. i 20. februar 10:00h - 19:00h
21. februar 10:00h - 17:00h

Svi zainteresovani mogu doći i pogledati o čemu se tu radi, a za smeštaj, tu smo mi, Apartmani u Beogradu. Ne morate se brinuti kako iznajmiti stan u Beogradu - tu smo mi da vam rešimo sve nedoumice.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.