Beogradski Manifest, tri dana manifestacija

Blog / Noćni život

Još jedan od najboljih festivala u Beogradu se bliži, tri dana i tri noći odlične muzike, manifestacija i nezaboravnog provoda su nešto što Vas očekuje. Ovaj festival se održava tradicionalno svake godine i o njemu smo već izveštavali. Svako novo održavanje se razlikuje samo po nekim drugim izvođačima, dok je suština samog festivala ista. Ukoliko ste zaboravili ili ne znate o čemu se radi, evo kratkog podsećanja na sam cilj ove manifestacije.

Beogradski Manifest je više od festivala, to je prava prilika da se Beograd predstavi kao domaćin najboljih manifestacija i turističkih destinacija. Ovaj festival manifestacija ima ulogu da svim posetiocima prenese pravu atmosferu i kulturne vrednosti manifestacije. Dnevni sadržaji festivala su posvećeni porodicama, dok su večernji koncerti rezervisani uglavnom za mlađu populaciju. Pravi spoj tradicije i urbanosti, sa zabavom za sve posetioce različitih interesovanja. Na ovom mestu možete videti najbolje muzičke izvođače naše zemlje, kao i popularne izvođače iz zemalja celog regiona. Biće uključene i karnevalske povorke, filmski festivali na otvorenom, a za najmlađe tokom dana i pozorišne predstave, dečiji horovi, kao i brojne zanimljive i edukativne radionice.

Gastronomske manifestacije su nešto što takođe neće izostajati u okviru ovog Manifesta. Pripremaće se najbolja hrana koja je poznata sa ovih prostora, svi posetioci će moći da uživaju u tradicionalnoj kuhinji, što će za strane turiste biti pravo osveženje. Hranu će pripremati na licu mesta najbolji majstori svog posla, među kojima će biti i mnoge javne ličnosti. Ono što je još karakteristično za ovaj Manifest su svakako Festival balona i Festival vatrometa. Sve to izaziva veliko interesovanje svih koji posete festival i zapravo je jedan od glavnih razloga za dolazak. Pored velikog izbora hrane, pića, filmskog programa, programa za decu, koncerti su nešto što privlači veliku pažnju svih. U trajanju od tri dana festivala, na Kalemegdanu će se održati više od četrdeset koncerata. Najraznovrsniji muzički program, obezbediće svim posetiocima pravu zabavu. Koncerti će se održavati tokom celog dana i to na dve bine. Veliki broj muzičara, različitih muzičkih pravaca će prirediti pravi šou, svim ljubiteljima dobrog zvuka.

Prve večeri, odnosno 27. maja na Kultur šok bini, festival će otvoriti čuveni i svetski priznat hor koji se bavi izvođenjem muzike samo uz pomoć svojih glasova, a reč je o grupi pod imenom Viva Vox. Iste večeri možete uživati u muzici poznatog pop-rock sastava Neverne bebe. Kraj večeri biće u duhu najpoznatijih emsijeva i hip hop zvuka. Pored mnogobrojnih izvođača čućete i bend Bvana iz Lagune & Neznani ludaci. Na Tradicionalnoj bini će se u isto vreme održavati koncert čuvene grupe Garavi sokak, kao i devojke predivnog glasa grupe Nit, koje će doneti pravi etno zvuk za sve ljubitelje.

Druge večeri, tačnije u subotu, 28. maja zabaviće Vas fenomenalne Frajle. Četiri devojke poznate po predivnom glasu, sa savršenom muzikom, veselom harizmom i prelepim pesmama. Nakon njihovog nastupa uživaćete u muzici grupe Atomsko sklonište, a zatim i alternativnom muzikom rock sastava E-play. Tokom druge večeri Manifesta, na Tradicional bini će nastupiti trubački orkestar pod vođstvom Danijela Veselinović. Takođe će nastupiti i poznati romski bend Kal. 

Treće i poslednje večeri Beogradskog Manifesta koje će biti održano 29. maja biće obeleženo zvucima bluz rock benda Texas Flood, nakon kojih će nastupiti jedna od najpopularnijih grupa sa naših prostora, grupa Kerber. Kraj festivala je rezervisan za jednu od najtraženijih ženskih izvođača rep muzike, na Balkanu, kontraverznu MC Sajsi. Ona je svojim tekstovima pomerila granice, kako muškog, tako i ženskog repa. Van svakog kalupa, muziku stvara na onaj način koji joj prija i za jako kratko vreme stekla je veliki broj fanova čija cifra raste iz dana u dan. Ne sumnjamo da će njeni umetnički performansi ostaviti prisutne bez daha. Za to vreme će na Tradicional bini biti savremen etno zvuk Sanje Ilića i Balkanike. Po njihovom završenom nastupu, atmosferu pred zatvaranje festivala praviće bend Šabana Bajramovića, Crne mambe.

Beogradski Manifest će početi 27. maja u 10:00h i trajaće do 29. maja sa završetkom u 23:00h. Cena karte koja uključuje degustaciju određenog jela ili pića kretaće se od 999 RSD pa naviše. Rezervišite sebi stan na dan što pre i dođite da se super zabavite i provedete.

 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.