Belgrade Beer fest 2017

Blog / Noćni život

Kao i svakog avgusta, Beograd je u centru dešavanja sa jednim od najvećih i najposećenijih muzičkih festivala u ovom delu Evrope, koji okuplja turiste širom sveta. Belgrade Beer Fest se i ove godine održava na Ušću, gde će ga posetiti više od pola miliona ljudi u periodu od 16. do 20. avgusta. Beer Fest je već odavno jedan od naših najboljih i najpoznatijih muzičkih festivala, a ujedno i jedan od najprepoznatljivijih brendova naše zemlje. Svoj 15. rođendan će proslaviti uz najbolja piva i odličnu zabavu koju će nam pružiti najaktuelniji muzički izvođači zemlje, regiona i sveta. Ovo je sigurno jedan od retkih prestižnih festivala za koji ne morate kupovati ulaznice, zbog čega broj posetilaca raste iz godine u godinu.

Ovogodišnji izvođači koji će se naći na bini petnaestog po redu Belgrade Beer Festa su: Van Gogh, Kiril Džajkovski, Atheist Rap, S.A.R.S, Riblja Čorba, Galija, Stereo Banana, Orthodox Celts, Zabranjeno Pušenje, Hladno Pivo, Ničim Izazvan i mnogi drugi izvođači koji će upotpuniti Vaš doživljaj festivala. Osim muzičkih nastupa, od prethodne godine je uveden karaoke stejdž i mogućnost da zaigrate čuveni beer pong turnir. 

Do sada je ovaj festival posetilo oko 7.7 miliona ljudi, koji su uživali u više od 600 muzičkih nastupa i ispijanju preko 330 brendova piva. Jedna od najboljih reklama samog festivala je svakako preporuka uglednog britanskog lista "The Independent", koji je Belgrade Beer Fest uvrstio među 20 svetskih događaja koje bi trebalo obavezno posetiti. Ovaj festival je 2014. godine dobio nagradu "Najbolje iz Srbije" u kategoriji "Najbolja manifestacija u funkciji promocije Srbije". 

Ogromnu posećenost festivalu organizatori su iskoristili kako bi sprovodili društveno-odgovorne i humanitarne akcije a od kojih su najznačajnije: Biram da recikliram, Kad pijem ne vozim, #BelgradeBeerFest #Happy Contest, Suveniri Beer Festa za pomoć ugroženima u majskim poplavama i za "BG Bebi klub", kampanje posvećene prevenciji AIDS-a i STD-a. Još jedna od činjenica koja govori o značaju Belgrade Beer Festa je i to da se tokom prošlogodišnjeg održavanja festival našao u centru snimanja emisije o Beogradu od strane Travel Channel ekipe koja je zabeležila neke od najboljih kadrova sa ove manifestacije.

Takođe su od pre nekoliko godina uvedene posebne linije gradskog prevoza, kojima se možete vratiti kući ili svoj bg smeštaj.

  • Linija 1 - Ušće do Trga Republike
  • Linija 2 - Ušće preko Glavne železničke stanice i Sajma do Bioskopa Šumadija
  • Linija 3 - Ušće preko GO Novi Beograd do TC Piramida
  • Linija 4 - Ušće preko Studentskog grada i Zemunske bolnice do Keja oslobođenja

Ukoliko dolazite sa strane, možete potpuno zaobići autobuse i prevoze tako što ćete smeštaj bukirati na opštini Novi Beograd. Stanovi na dan na Novom Beogradu se mogu naći u blizini Ušća, tako da nećete morati da razmišljate ni o čemu osim o tome da ne potrošite sav novac na pivo.

Kao i svake godine, očekuje super žurka, vrhunsko pivo i fenomenalna atmosfera. Neka Vaša destinacija u periodu između 16. i 20. avgusta bude Ušće, provod je zagarantovan, zato ne propustite da se zabavite kao nikad u životu.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.