AUB sa zadovoljstvom: Polumaratonci trče počasni krug

Blog / Upoznajte Beograd

Sredinom septembra saznali smo da će Beograd dobiti svoj prvi polumaraton u zasebnom terminu, pred kraj godine, tačnije 3. decembra. Težnje organizatora su da se ova manifestacija pretvori u pravu sportsku tradiciju, u kojoj će moći da uživaju i mladi i stari zajedno sa svim posetiocima i takmičarima. Kako će dani oko polumaratona verovatno biti užurbani i puni gužvi od šaltera do pešačkih prelaza, booking Beograd apartmani stoje na raspolaganju svima koji žele da se što brže i lakše oslobode brige oko rezervisanja, jednostavno će Vam ponuditi baš sve što tražite od smeštaja, dok se Vi fokusirate na trening pred polumaraton.

Zanimljivo je da ovakve manifestacije donose dosta novih poznanstava, sklopljenih saradnji ili prijateljstava. Na ovaj način domaći trkači imaju priliku da se recimo ponovo vide sa prijateljima iz detinjstva, uz koje su zapravo možda po prvi put zavoleli maraton kao disciplinu, a život ih je razdvojio.

Iz pisanja medija već možemo zaključiti da se očekuje veliki broj turista i domaćih grđana oko tog 3. decembra, a kako bi se svi što bolje pripremili za trku na vreme obezbedite svojim drugarima prenoćište i nađite im apartman u Beogradu.

Gužvu na stranu, to je neminovnost ovakvih dešavanja, za ovaj prvi Beogradski polumaraton najavljene su dve trke jedna od 21 km i jedna za one ljubitelje trčanja sa nešto manje kondicije, druga od 10 km. Dakle ovo je prilika da se možda po prvi put uključite i verovatno postavite lični rekord, pomerajući sopstvene granice izdržljivosti. Iskusni kažu da je maraton jedinstven baš iz tog razloga suočavanja sa sobom, sa svojim unutrašnjim granicama, a da je prava pobeda zapravo  pred sobom. Brojne srednje škole širom Srbije već imaju neke od trkačkih disciplina, a pojedini profesori trude se da uvođenjem polumaratona u redovnu fizičku pripremu, nauče svoje đake da su borbe sa ličnom izdržljivošću često duge, ali kad stignu do cilja, satisfakcija je neopisiva.

Kad smo kod starta i cilja još uvek ne znamo gde će biti početak i kraj polumaratona, niti kojom će to rutom trkači proći, jedino je poznato da će ta staza, po ugledu na svetske maratone, uključivati promociju velikog broja beogradskih lepota i atrakcija. Sigurno će biti veoma zanimljivo trčati između visokih zgrada ili možda čak po Kalemegdanu ili nekom od gradskih mostova.

Treba napomenuti da će Beograd dobiti svoj prvi polumaraton pre Londona. Iznenađujuća je činjenica da se britanski glavni grad još nije bavio ovom temom, ali kako se očekuje i London će dobiti svoj polumaraton iduće godine. Ovo je naša šansa da imamo jednu atraktivnu manifestaciju stariju od iste takve u engleskoj, zato bi bilo odlično da zaživi i pusti korene, a da učesnika bude svake godine sve više.

Jedina potencijalna prepreka u ovom slučaju je loše vreme. Međutim ostaje da se uzdamo u stručnost meteorologa, ali i procena organizatora, koji su izgleda doneli zaključak da je kraj jeseni dobar termin za masovno okupljanje.

Pozitivno gledano, uz booking Beograd apartmani, svakako nećete ostati na ulici po zimi ili, što je verovatnije, košavi. Svi beorent stanovi imaju odlično grejanje, a Vi ćete imati utisak ušuškanosti i zadovoljstva, kada se vratite iz polumaratonske trke.

Još jedna zgodna stvar je što je trka baš u vreme sezonskog i novogodišnjeg sniženja u gradu, tako da svi sportisti ovo mogu zapravo iskoristiti za snabdevanje neophodnom opremom. Zašto ne iskoristiti priliku, pa torbu kupljenu na “potop” sniženju, napunite patikama, cipelama, jaknama i svime ostalim, što biste ionako kupovali za predstojeću godinu.

Prvi Beogradski polumaraton takođe predstavlja i otvaranje novogodišnje groznice, ulične rasvete i veselih prolaznika. Nemojte propustiti šansu da se nađete baš tada u glavnom gradu, jer čak i ako niste učesnik u trci, svakako ćete biti učesnik u dobroj atmosferi i super provodu.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.