Apartmani na vrhu Afjelovog tornja

Blog / Apartmani

  • Sadržaj
  • Verovatno Vam ova informacija zvuči neverovatno i pitate se zašto bi se uopšte na vrhu jednog najpoznatijeg i najpopularnijeg tornja nalazio apartman i ko bi uopšte u njemu mogao da boravi, ali on je ipak tu i to od samog nastanka tornja.

    Ajfelov toranj je otvoren 1889. godine i od tog dana postao je zaštitni znak Francuske i Pariza. Prepoznatljiv svuda u svetu, privlačio je mnoge turiste iz svih krajeva. Statistike pokazuju da dnevno Ajfelov toranj poseti na hiljade turista, te je ova turistička atrakcija jedan od glavnih prihoda Francuskog turizma. Prvobitna namera je bila ta da toranj ostane na ovom mestu dvadeset godina i nakon toga se razmontira i ostavi u staro gvožđe. Kada su meštani shvatili njegovu vrednost, ali i kada su naučnici uvideli važnost tornja za testiranje radio tehnologije, tadašnje gradske vlasti su ga ostavile i zahvaljujući tome, Pariz je jedan od najpopularnijih i prepoznatljivih gradova na svetu. Prema godišnjoj statistici, toranj poseti gotovo sedam miliona ljudi, dok tajanstveni apartman vidi samo mali broj njih.

    PRVOBITNA SVRHA APARTMANA

    Ajfelov toranj je sagradio čovek po imenu Gistav Ajfel, po kom je toranj i dobio ime. Apartman koji se nalazi na njegovom vrhu, Gistav Ajfel je sagradio samo za svoje potrebe i određen broj povlašćenih gostiju. Mnogi građani su želeli da samo zavire u njegove odaje, ali su tu čast i privilegiju imali samo određeni članovi naučne elite. Iako su nudili velike cifre novca za samo malo vremena u Ajfelovom apartmanu, on ni po koju cenu nije želeo da svakome otkriva svoju privatnost. Bez obzira na celu konstrukciju tornja, apartman je veoma udoban i smešten na visini od 300 metara. U unutrašnjosti apartmana se nalazi samo skupoceni nameštaj i materijal. U apartmanu se nalaze i umetničke fotografije rađene uljem na platnu, šarene tapete i klavir. Pravi apartman koji odiše stilom i čiji je svaki ugao urađen pažljivo, s velikom preciznošću i profesionalnošću.

    APARTMAN DANAS

    Danas je na 57 metara visine Ajfelovog tornja izgrađen potpuno drugačiji apartman. Pogled iz apartmana se pruža na ceo Pariz i ovaj stan je veoma luksuzno mesto za boravak. Dizajniran je kombinacijom klasičnog i modernog stila, što je idealan spoj nekadašnjeg Pariza sa današnjim vremenom urbane i savremene kulture. Ovaj apartman je osmislio Benoa Lulu, dizajner iz Francuske i njegovo svečano otvaranje je obeleženo iste večeri kada je u Francuskoj otpočelo Evropsko prvenstvo u fudbalu. Jedna od zanimljivosti u vezi apartmana je ta što je izgrađen za manje od 48 sati. Apartman je ugostio pobednike nagradne igre iz četiri različite zemlje u kojoj je učestvovalo 150.000 ljudi. Na veliku žalost mnogih, ovaj apartman će se samo privremeno nalaziti u sklopu Ajfelovog tornja, dok će prvobitni apartman i dalje ostati nedostupan za većinu znatiželjnih turista.

    Kod nas razume se, sve što može da se naplati, i to tako dobro kao što bi se naplaćivao apartman na vrhu Ajfelovog tornja, naši ljudi ne bi propustili da naplate. Tako je i počela manija stan na dan Beograd, pa sve više lokalaca daje svoje stanove na iznajmljivanje, a i sami žive u iznajmljenom stanu. Ima smisla, jer dosta zarade sa sve kirijom koju daju stanodavcu. 

    Što se tornja tiče, ne bi nas iznenadilo da otkrijemo kako se planira izgradnja dugotrajnijeg apartmana za specijalne goste na Ajfelovom tornju i da će njegova cena iznositi abnormalnu svotu novca, ali ukoliko do toga dođe, verujemo da će se na njegovu rezervaciju čekati veoma dugo. Do tada možete uživati i u pogledu sa samog tornja, bez boravka u njegovom tajnom ili javnom apartmanu.

     

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.