Apartmani Beograd za oktobar NICK CAVE AND THE BAD SEEDS

Blog / Koncerti

“Bili smo na čudnom mestu, ali ja napokon izlazim odatle i vidim svetlost koja treperi...Dobro je ponovo svirati.”, reči su Nick Cave-a, a Aparmani u Beogradu Vam preporučuju da i Vi izađete i odete na koncert ovog čudesnog benda. 

Ako Već niste kupili kartu, za šta su verovatno slabe šanse, ukoliko ste pravi fan, najnovija obaveštenja iz Eventim-a potvrđuju baš ono što smo svi znali i očekivali, rasprodat je planirani kapacitet, a dalje se čeka odobrenje menadžmenta umetnika za proširenjem kapaciteta. Za sve ostale koji su imali preko šest meseci vremena da nabave svoju ulaznicu, sada sledi onaj bitan deo, tj renta stan com. Kako ne biste zapali u škripac sa iznajmljivanjem apartmana, jer Beograd samo što nije počeo da se puni za koncert, savetujemo stannadan com i neće Vas boleti glava tog 28. oktobra.

NICK CAVE AND THE BAD SEEDS održaće u Kombank areni svoj drugi koncert. Prošli put, a to je bilo 2008. god. Cave i Bad Seeds proglašeni su za najbolji koncert te godine kod nas. Zanimljivo je da su i muzičari uživali, jer je beogradski koncert jedan od najdužih Cave-ovih koncerata ikada. Koncert je trajao skoro dva i po sata, a muzičari su ispunjavali želje fanova, vraćali se na bis više puta, od kojih je prvi trajao sat vremena. Cave je bio razigran veseo, a nizanjem pesama potpuno je oduševio i sludeo publiku tako da su svi uživali u atmosferi za pamćenje. Ne treba zaboraviti da je Cave 2013. godine nastupio i na Exit festivalu.

“Nick Cave and the Bad Seeds je događaj, ne samo običan koncert” –  pisao je Daily Review, a The AU Review smatra ih za “Jedan od najfinijih bendova na svetu”.

Album povodom kog se organizuje svetska turneja „Skeleton Tree“, našao se na prvim pozicijama top lista po slušanosti, a Guardian je ovom albumu dao pet zvezdica i opisao ga kao  „remek delo ljubavi i razaranja“. Album je dostigao vrhunac popularnosti i u Britaniji i u Americi, a nedavno su nominovani za Brit nagradu (2017) u kategoriji “Najbolja međunarodna grupa”. Definitivno je da su ostavili neizbrisiv trag na svetsku muzičku scenu, a preko pet miliona prodatih ploča svedoči o tome.

Na žalost album je nastajao usred Cave-ove porodične tragedije u kojoj mu je poginuo sin tako što je pao sa litice, a potom je objavljen skoro u isto vreme kada i dokumentarni film o umetnikovoj patnji kroz život. Dokumentarac je delo novozelandskog reditelja Andrewa Dominika i nazvan je „One More Time With feeling“. Ovo su sve bili elementi koji su na publiku uticali na dva načina, prvi su se plašili da će dobiti najmračniji album do sada i da to verovatno mora uticani negativno na sam kvalitet pesama, a drugi su mu naprotiv baš zbog čitave tragedije pružili šansu, pa je Cave zapravo dobio gomilu novih obožavalaca. Turneja je krenula iz Australije i Novog Zelanda, dok je jesen rezervisana za Evropu, odnosno Beograd, gde ćemo ga dočekati sa željnim isčekivanjem.

Naravno nemojte propustiti da rezervišete jeftin apartman u Beogradu, jer ne bismo želeli da Vam se dogodi situacija u kojoj su svi kapaciteti popunjeni. U  lošem scenariju ostaju dostupni samo hosteli bez kvalteta, ili preskupi hotelski aranžmani. Sada nam samo ostaje da sačekamo 28. oktobar, nadajući se da će predstojeci koncert biti bolji od prethodnog, ukoliko je to moguće što se tiče atmosfere, a što se tiče pesama znamo da nas očekuje spektakl. 

A evo i spiska pesama, koje su samo predlog za zagrevanje, uživajte.
Jesus Alone 
Dig, Lazarus, Dig!
Ballad of Robert Moore and Betty Coltrane
Fifteen feet of pure white snow
Push the sky away
Stagger Lee
Opium tea
Tupello
Hold on to yourself
O`Children
Loverman
Higgs boson blues
Easy money from Abattoir Blues
Henry`s dream 

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.