share with friends

Do sada smo više puta govorili o tome kako mnogi putevi vode u Beograd, a da o tim putevima nismo rekli ni reč. Vrlo dobro znamo da je najkraći put do bilo koje destinacija upravo vazdušnom linijom, a kada je u pitanju Beograd, mnogi kongresmeni i svetski zvaničnici u Beograd dolaze letovima iz svih krajeva sveta. Beogradski aerodrom Nikola Tesla je poznat po visokom nivou bezbednosti i statistici koja kaže da su naši avioni neki od najpouzdanijih na svetu. 

Aerodrom je promenio ime u Nikola Tesla, odobrenjem vlade Republike Srbije 2. februara 2006. godine, i tako aerodrom  sada nosi ime jednog od najvećih naučnika koje je svet video.

Aerodrom je otvoren 1910. godine i od tada se konstantno radi na njegovom razvijanju. Tu su smeštene tehničke baze Er Srbije i Aviogeneksa, kao i Oblasna kontrola letenja, carina, Muzej vazduhoplovstva, školski centri Er Srbije i Savezne uprave za kontrolu letenja i helikopterska jedinica MUP-a.

Od prvog januara 2007. godine je na snazi takozvani "Open Skies" odnosno dogovor koji predstavlja slobodno tržište za avioservise što omogućava velike pogodnosti za putnike, otpremnike, kao i narod i ekonomiju svake države.

Aerodrom je idealno lociran u odnosu na druge aerodrome u okruženju, jer nema navigacionih ograničenja. Postoji i saradnja našeg aerodroma sa kompanijom Qatar koja organizuje kastinge za stjuardese iz naše zemlje, a samo najspremnije i najkvalifikovanije dobijaju priliku da se kod njih dalje obučavaju i na kraju zaposle.

Pored ove kompanije, još 23 aviokompanije sarađuju sa našom zemljom. Do aerodroma možete stići kolima, autobusom ili taksijem, u zavisnosti od toga šta vam najviše odgovara. Dok čekate svoj let ili nekoga ko dolazi iz inostranstva, možete koristiti sledeće od ponuđenih pogodnosti koje vam aerodrom pruža. Možete posetiti neki od barova sa velikom ponudom pića, kao i peciva ili salata. Tu su naravno i restorani u kojima možete isprobati neke od ekskluzivnih porcija tradicionalne kuhinje kao i hladnih predjela. Na usluzi vam je i internet kojim je pokriveno celo područje unutar aerodroma a koji je besplatan prvih 15 minuta korišćenja. Onim putnicima koji putuju ekonomskom ili poslovnom klasom je na usluzi i biznis klub. A sve pogodnosti koje on nudi i bliže informacije možete dobiti na sajtu aerodroma Nikola Tesla.

Dostupni su vam apoteka i medicinska nega ukoliko za to ima potrebe. Veliki broj prodavnica je tu za sve neophodne sitnice koje su vam potrebne za put ili dok provodite vreme u čekanju vašeg leta. Knjižara je takođe dostupna za one koji vole da čitaju i nekom dobrom knjigom skrate vreme čekanja ili letenja. Za one koji žele da okušaju sreću, tu je kazino aerodroma koji radi 24h. Uvek postoji šansa da na vašu destinaciju odete sa kojim dinarom više iz ovog kazina, dok onu drugu verovatnoću ovoga puta nećemo spominjati. Sve u svemu, aerodrom ni po čemu ne zaostaje u odnosu na druge svetske aerodrome.

Ako se odlučite na putovanje van naše zemlje i tom prilikom odaberete vazduhoplovni saobraćaj, nemojte imati nikakve sumnje u naš aviosaobraćaj. Za one koji su iz naše države, nije ni potrebno toliko naglašavati bezbednost koja važi na ovom aerodromu, ali je svakako treba spomenuti i zbog stranih korisnika naših letova. 

Ako ste tek stigli na aerodrom i žeite što pre da se smestite i odmorite, naši apartmani na Novom Beogradu su sve što vam je potrebno. Naspavajte se, napunite baterije i krenite u nove izazove sveži i nasmejani.

Gde god se uputili i leteli, želimo Vam srećan put i prijatan let. Vaši Apartmani Beograd.