Ada Ciganlija mesto za sve generacije

Blog / Upoznajte Beograd

  • Sadržaj
  • U ovim vrelim letnjim avgustovskim danima svi pokušavaju da izbegnu visoke temperature i mesto na kome će se rashladiti. Iako u Beogradu postoji veliki broj bazena koji mogu poslužiti u te svrhe, ali i parkova koji mogu pružiti prijatnu hladovinu, najbolje i najposećenije mesto na kome su beograđani svakodnevno je Ada Ciganlija. Ako volite da provodite vreme u vodi ili pored nje u sunčanju, onda ne treba da razmišljate kako da provodite ove vrele dane - ponesete peškir, nađete savršeno mesto i uživate u celodnevnom kupanju i sunčanju. Pored ovog beogradskog kupališta, Ada pruža još neke načine na koje se možete zabaviti.

    Grad na vodi

    Za one koji bi nešto uzbudljivije, evo jedne novine koju možete zateći na gradskom jezeru, a to je Grad na vodi koji se nalazi kod betonskih tribina u neposrednoj blizini Okruglog kupatila. Zauzima vodenu površinu od preko 2500 kvadratnih metara i definitivno najveću pražnji privlači najmlađima, mada ni ovi stariji ne propuštaju priliku da se bućnu upravo „unutar zidina“ ovog utvrđenja. Još jedna od stvari koje privlače ljude je zabavni park koji je smešten u istom delu Ade Ciganlije. Pa ako želite da ovde da se zabavljate, to možete uraditi svakog dana tokom kupališne sezone od maja do septembra meseca u periodu od 10 do 19 časova. Ne postoje starosne granice, zato dozvolite sebi da ponovo budete dete i zaigrajte se u ovom odlično osmišljenom vodenom gradu. Osveženje i zabava = najbolja letnja kombinacija.

    Eko park

    Za najmlađe, tu je veliki broj dečijih igrališta u sklopu lokala ali i van njih. Na levoj obali Ade Ciganlije u blizini fudbalskog kompleksa je smešten poznati Eko park, koji zauzima površinu od 300 kvadratnih metara i ono što je karakteristično za njega je to da je izgrađen u potpunosti od prirodnih materijala. Park je sagrađen 2014. godine u saradnji sa JP „Ada Ciganlija“ i kompanijom „Neoplanta“. Ovom izgradnjom su svi mališani koji posete Adu dobili priliku da od malena kroz igru u jednom od najlepših prirodnih ambijenata na jedan zabavan i edukativan način razvijaju svoju ekološku svest. Samim tim, ovo gradsko kupalište ima veći značaj jer deca mogu kroz igru i zabavu da saznaju dosta toga o ekologiji i to znanje primene u svom skakodnevnom životu.

    Park nauke

    Ukoliko volite nauku ili ste znatiželjni da iz nekog drugog ugla pogledate kako nauka funkcioniše, u neposrednoj blizini kružnog toka nalazi se Park nauke. Ovaj park je izgrađen 2011. godine i to je specifično organizovan i dizajniran prostor gde u prilici da pogledate popularne naučne eksponate. Jedan od osnovnih ciljeva parka je upravo taj da se posetiocima kroz igru i na jedan zanimljiv način približe naučni pojmovi i činjenice. Izloženi eksponati reprezentuju neke od najzanimljivijih fenomena iz različitih oblasti: fizike, astronomije, psihologije opažanja, matematike i geografije. Park je idealno mesto za sve one koji su zainteresovani za nauku, ali i onima koji bi prosto želeli da se u vidu prakse upute u naučne činjenice na jedan neobavezan i zanimljiv način.

    Pored navedenih delova Ade Ciganlije koji služe za zabavu i edukaciju, tu su i mesta predodređena za sportove, kao i adrenalinske aktivnosti. Ovo su samo neki od razloga da posetite gradsko kupalište koje nudi nebrojane mogućnosti. Ne treba da čudi činjenica da je Ada Ciganlija iz godine u godinu sve posećenije mesto u Beogradu, bez obzira da li na nju dolazite zbog kupanja ili aktivnosti na kopnu. Bogat dnevni ali i noćni život su ono što čini da Ada bude jedno od Vaših omiljenih mesta u gradu, pa nije ni čudo što su izbor turista koji posećuju Beograd u letnjem periodu stan na dan upravo u blizini Ade. Tu je i činjenica da se u tom krugu mogu naći najjeftiniji stanovi na dan u Beogradu od 20 evra. Zaista smešna cifra za takvu lokaciju, gde je izuzetno razvijen i dnevni i noćni provod, u koji se svake godine sve više ulaže tako da svaka letnja sezona na gradskom kupalištu donese nešto novo.

    Iskoristite svoje slobodno vreme na pravi način i provedite ga na čuvenom „Beogradskom moru“ kako ga mnogi sugrađani nazivaju.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.