30 godina grupe Van Gogh u Belexpo centru

Blog / Noćni život

Van Gogh je grupa koja na našoj sceni traje dugi niz godina i za sobom ima veliki broj hitova, od kojih je bez sumnje najveći i najpoznatiji Neko te ima noćas. Ove godine će 26. novembra u Belexpo centru u Beogradu s početkom u 20,30h, Van Gogh će obeležiti tri decenije svoje karijere. Prava rođendanska proslava i obeležavanje jedne veoma bogate karijere koja nastavlja da se dograđuje.

Tokom svoje duge karijere, osvojili su srca publike u Americi, Engleskoj, Nemačkoj, Italij i mnogim drugim krajevima sveta. U prilog ovome govori činjenica da su 2003. godine krenuli na svoju prvu prekookeansku turneju. Koncert su započeli u Torontu, a završili ga u Njujorku. U međuvremenu su nastupali i u Vankuveru, Majamiju, Čikagu i Las Vegasu. Van Gogh je danas ubedljivo bend koji je opstao u svakom smislu na našoj ali i regionalnoj sceni kada je reč o ovoj vrsti muzike. Do sada su napunili sve najvažnije koncertne dvorane, kako kod nas, tako i u okolnim zemljama gde se ovaj bend veoma sluša.

Dobitnici su MTV nagrade i to dva puta, prvi put 2007. i 2014. godine, za najboljeg regionalnog izvođača. Godine 2014. su izdali svoju fotomonografiju, knjigu koja opisuje njihovu muzičku karijeru i dugogodišnji rad i knjigu koja je te godine ponela prvu nagradu Sajma knjiga kao "Najbolja fotomonografija sajma 2014".

U junu 2004. godine, bend Van Gogh je nastupao na Partizanovom stadionu u Beogradu kao predgrupa benda Metalika. Tada su svojim četrdesetpetominutnim nastupom zagrejali publiku za bend koji je i te kako poznat širom planete, a zahvaljujući menadžmentu grupe Metalika, svi su imali tu čast da uživaju u pesmama grupe Van Gogh. Iste godine su na Dan zaljubljenih organizovali koncert iznenađenja, a iste večeri održali su dva skroz drugačija koncerta sa potpuno različitom publikom i to na potpuno istom mestu.

Ovo je mnogima tada zvučalo neverovatno i do tada niko nije pokušavao ono što je Van Gogh uspeo da uradi. Preko 55 pesama je uvežbano za tu priliku. Prvi koncert je trajao od 21h do 23h, a sledeći od 00h do 02h. Pauza između ova dva koncerta je služila da prva publika napusti salu, ali i da druga uđe na mesto održavanja novog koncerta. Tokom te pauze, svi članovi benda su se ošišali do glave i promenili svoju garderobu. Tadašnji koncert, odnosno oba nastupa pružila su publici preko pet sati najbolje muzike čiji je zvuk odzvanjao velikom salom Doma omladine. 

Na ovom koncertu će se poslednji put odpevati neke od pesama koje su dugo bile na njihovoj set listi, a prvi put neke koje su, kako oni kažu, zapostavili. Za razliku od ostalih rođendanskih žurki, ovde Vi dobijate poklon, a poklon će biti njihov najnoviji CD "Ako stanemo gubimo sve".

Ulaznice možete nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 1.300 dinara, pa požurite da kupite karte. Vi koji dolazite sa strane na vreme pogledajte kakvi su oglasi za stanove u Beogradu koje možete iznajmiti na kraći period, a po potrebi i kao stan za dan Novi Beograd, da biste bili u blizini Belexpo centra.

Dođite i uživajte u hitovima poput "Mama", "Hodi", "Klatno", "Brod od papira", "Neko te ima noćas", "Ludo luda", "Spisak razloga" i još mnogo proslavljenih pesama.

15 Dec 2023
Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
08 May 2023
Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.