10 apartmana na Zlatiboru sa najlepšim pogledom

Blog / Apartmani Ugostiteljstvo

  • Sadržaj
  • Kako bi izgledao vaš odmor iz snova? Da li kada maštate sebe zamišljate na plaži, kako pijete koktel ispod palme? Da li ste više za opciju uživanja u zimskim čarolijama? Planina ili more? Leto ili zima? Možda proleće u nekom od prelepih evropskih gradova? Najtraženje destinacije turizma su ipak one koje mogu da privuku turiste tokom cele godine. One koje nude sadržaje i tokom ledene zime i za vreme vrelog leta. Zlatibor je nesumnjivo jedna takva turistička atrakcija. Bez obzira na to u koje doba godine dolazite na planinu, moći ćete da kvalitetno provedete zlatiborske trenutke. Tokom zime na raspolaganju su vam odlične ski staze, škole skijanja za decu i odrasle, idilične planinske padine za uživanje u snežnim čarima. Tokom letnjih meseci možete uživati u obilascima kulturnih atrakcija, zabavnih parkova ili prosto udisati svež vazduh i vreme provoditi u društvu zelene idile. Tokom čitave godine na Zlatiboru je dostupan veliki broj restorana, kafića, mesta za opuštanje i dobar provod, kao i široka ponuda smeštajnih objekata.  

    Razvoj smeštaja na Zlatiboru

    Kada je o smeštajnim kapacitetima reč, Zlatibor iz godine u godine u godinu razviija svoju ponudu kako u kvantitetu, tako i u kvalitetu. Turistička potražnja je uticala na to da vlasnici smeštaja svoje objekte uređuju na visokom novu i vode računa o najsitnijim detaljima. Ovo je još jedan siguran razlog zbog koga je Zlatibor biti idealan izbor za odmor tokom čitave godine. Bez obzira kakve su vaše želje, kvalitet smeštaja je sigurno jedan od priroriteta, posebno ako na planini boravite sa decom. Posebne pogodnosti koje nude određeni smeštajni objekti itekako mogu uticati na kvalitet boravka. Ona koja nam najčešće pada na pamet kada je o tome reč je pogled iz apartmana. Zbog toga je i stvorena sintagma soba s pogledom na..., kao jedan od simbola najvećeg turističkog hedonizma. Zamislite da svakog jutra tokom svog odmora možete da se probuditi i prvo što ugledate je beskrajno zelenilo i neograničen vidik.  

    10 apartmana na Zlatiboru sa najlepšim pogledom

    Za vas u nastavku iz celokupe ponude apartmana na Zlatiboru izdvajamo deset objekata sa najlepšim pogledom. 

    1. Zičara 

    Žičara - četvorosoban apartman u centru Zlatibora. Sa terase koju apartman poseduje pruža se predivan pogled na borove šume. Dakle, pored pogleda svakog jutra možete uživati u svežem vazduhu koji pružaju četinari. Osim toga, apartman sadrži i dnevni boravak, kuhinju i odvojenu spavaću sobu, prostorije koje su vrlo moderno uređene. Zahvaljujući odličnoj lokaciji u neposrednoj blizini je mnošto kafića, restorana, kao i šetalište.


     

    2. Gondola 22

    Gondola 22 - luksuzan apartman pored Zlatiborskog jezera, koji pruža više različitih pogodnosti. Pored pogleda na prirodno okruženje, Gondola 22 vam omogućava da sa još tri osobe uživate u potpunom komforu. Apartman omogućava i krevetac za bebe, boravak kućnih ljubimaca i parking odmah ispred objekta. Ukoliko ste u prolazu, apartman je moguće rezervisati i samo za jednu noć.

    ​​
     

    3. Hrast Z

    Hrast Z - direktan pristup ski stazi u centru Zlatibora i uvek dostupan pogled na njega. Tokom zime apartman vam omogućava da se za nekoliko minuta nađete na poziciji za skijalište, a da tokom leta udišete planinski vazduh i uživate u pogledu na gondolu. Apartman može da primi ukupno četiri osobe, a idealan je za boravak porodice sa malom decom jer pored kreveca nudi i stolicu za hranjenje beba. Svaka prostorija u apartmanu sadrži najnovije aparate, a tokom boravka na raspologanju vam je WiFi, TV, kuvalo i podno grejanje u toku zimskih dana.

    4. Pekovic S6-13

    Pekovic S6-13 - panoramski pogled na centar Zlatibora. S obzirom na odličnu lokaciju, tokom boravka u apartmanu možete uživati u jahanju, skijanju, avantura parku i ostalim planinskim atrakcijama. U zgradi apartmana se nalazi i teretana i sauna, koje možete iznajmiti uz doplatu. Apartman je idealan za smeštaj četiri odrasle osobe, a zahvaljujući posedovanju francuskog ležaja u spavaćoj sobi i garniture u dnevnoj, može primiti i porodicu sa troje dece. Obezbeđeno podzemno garažno mesto koje apartman obezbeđuje povezano je sa liftom koji vodi direktno do njega. 


     

    5. Central Lux Zlatibor

    Central Lux Zlatibor - apartman u samom srcu Zlatibora, sakriven od gužve u četinarskoj šumi. Sa balkona možete da uživate u društvu zelenih površina, a opet da budete u centru svih dešavanja. Nalazi se na prvom spratu Vile Peković i može da ugosti čak šest osoba jer sadrži dve spavaće sobe. Apartman nudi i niz dodatniih pogodnosti, kao što je besplatno korišćenje igraonice Monica, 15% popusta na usluge wellness centra i usluge restorana Reun i Lada bar. 


     

    6. Elite Lux Spa

    Elite Lux Spa - apartman u ulici Jovanke Jeftanović, na samo 250 metara od centra planine. Ukoliko dolazite sa još tri osobe ovo je idealan smeštaj za vas. Potpuno uživanje će vam, pored pogleda i lokacije, obezbediti prelepa unutrašnjost apartmana, čije su prostorije opremljene najnovijim uređajima. Zgrada u kojoj se objekat nalazi sadrži panoramski lift, kako i saunu i đakuzi, koje gosti apartmana mogu koristiti potpuno besplatno.

     

    7. Koliba Natural Wood 3

    Koliba Natural Wood 3 - ukoliko želite da se smestite u izolovan deo planine, udaljen od gradske buke, ovaj objekat je pravo mesto za vas. Na jedan i po kilometar od Zlatibora nalazi se prava oaza planinskog mira. Boravak u ovoj planinskoj kolibi čuva autentičnost života na planini, a i pored toga, pruža vam sve što je potrebno za ugodan boravak. Prostire se na dva sprata, poseduje tri spavaće sobe, te stoga može ugostiti osam osoba. Objekat poseduje vrt sa dečjim igralištem, pribor za roštilj, mogućnost iznajmljivanja bicikala. Tokom zimskih meseci moguće je iznajmiti sanke, a tokom leta brdski kvadrocikl. Ovaj apartman idealna je opcija za grupne posete tokom praznika i odmora. Uz doplatu možete uživati u spa centru i baru, koji su u sklopu objekta. 

    8. Wooden Valley 3

    Wooden Valley 3 - prelep pogled na planinske padine. Brvnare od drveta su sve popularniji tip smeštaja na Zlatiboru. One su pravi izbor za sve koji dolaze iz gradskih sredina i žele da osete čari prave planinske atmosfere. Wooden Valley 3 je idealan za boravak četiri osobe ili za porodice, s obzirom na to da poseduje veliki prostor za igru. Apartman ima dnevnu i spavaću sobu, kuhinju, kupatilo i terasu od 12 m2, saunu i djakuzi. Sve prostorije su vrlo brižljivo uređene i opremljene svim neophodnim sredstvima, tako da predstavljaju idealan spoj planinskog rustikalnog i modernog.

    9. Peković Lux

    Peković Lux - apartman smešten u zelenoj zoni centralnog dela Zlatibora. Izuzetan pogled sa terase apartmana posledica je njegovog položaja i smeštenosti na petom spratu zgrade. I pored toga, do njega se lako dolazi jer zgrada poseduje izuzetno moderan panoramski lift. Površina objekta je 41 m2, a zahvaljujući spavaćoj sobi i kauču na rasklapanje u dnevnoj, u njega se može smestiti do pet osoba. Na terasi se nalazi velika garnitura za sedenje, a u unutrašnjosti dva LCD televizora, tako da ovaj apartman obezbeđuje siguran odmor. 

    10. Vukota

    Vukota - moderno uređen apartman, koji se nalazi nedaleko od čuvenog zlatiborskog hotela Mona. Prostrana terasa poseduje sto i stolice, tako da možete komforno uživati u pogledu na zelenilo. Objekat se sastoji od dnevne sobe sa trpezarijom i kuhinjom, u kojoj se nalaze svi uređaji neopohodni za kompletnu pripremu obroka. Takođe, tu su i odvojena spavaća soba, hodnik i kupatilo. Sve prostorije su prostrane, moderne i uredne. Apartman poseduje parking, koji je pod dvadesetčetvoročasovnim nadzorom.   

    Šta posetiti ukoliko su vaš izbor apartmani u centru Zlatibora?

    Većina objekata koje smo izdvojili su apartmani u centru Zlatibora, lokaciji koja je  dalje najtraženija na planini. Ukoliko ste se odlučili da boravite u centru dešavanja i najveće ponude, za vas izdvajamo najzanimljivije lokalitete i atrakcije u blizini. 

    Zlatiborsko jezero 

    Dragulj samog centra Zlatibora i najpoznatiji orjentir. Reč je o malom veštačkom jezeru u naselju Kraljeva Voda, dugačkom 150, a širokom 50 metara. Oko jezera se nalazi uređena pešačka staza sa klupama i visokim borovima.  Tokom leta na jezeru možete uživati u vožnji pedalina, a zimi se jezero pretvara u klizalište. Na samoj obali se nalazi veliki broj restorana, u kojima možete uživati dok gledate na vodu i prelepo zelenilo. Odmah do Jezera postavljen je Kraljev trg, široki uređeni prostor na kome se nalazi čuveni drvorez srpskog seljaka sa magarcem. Kraljev trg vodi do brojnih kafića i klubova, zbog kojih se Zlatibor smatra jednim od najboljih mesta za noćni provod u Srbiji. 

    Avantura i Dino park

    Ukoliko ste na odmor došli sa decom, zabavni parkovi na Zlatiboru biće najzanimljiviji sadržaji za čitavu porodicu. Njihova lokacija u blizini centra omogućiće vam da svakodnevno uživate u zabavno-edukativnim aktivnostima. Dino park predstavlja najnoviji zabavni prostor na Zlatiboru, u kome možete pronaći preko 20 multimedijalnih replika dinosaurusa iz doba Krede i Jure i isto toliko sadržaja iz sveta moderne tehnologije. Prostire se na površini od 6 hektara, u lepoj borovoj šumi, tako da na svežem vazduhu možete uživati sa svojim najmlađima. Raznovrsnost sadržaja namenjena je i za odrasle, koji takođe mogu da se zabave i saznaju nešto novo.

    Što se cena ulaznica tiče, odrasli će morati da izdvoje 750, a deca do 15 godina 500 dinara. Dobra vest je da postoji mogućnost kupovine porodičnih karata, koje su znatno jeftinije. Tako će 1 odrasla osoba i 1 dete platiti ulaz 1000 dinara, a 2 odrasle osobe i dvoje dece - 1800.

    Avantura park - idealno mesto za sve ljubitelje uzbuđenja i sportskih aktvnosti. Odrasli i deca biće nesumnjivo oduševljeni spojem prelepe prirode i najneobičnijih aktivnosti. Avantura park sadrži najrazličitiji niz prepreka postavljenih na drvenim platformi. Mališani će upotrebiti svu svoju maštu i snalažljivost kako bi prešli sedam nivoa prepreka, lavirint, pokorili zmaja, nadjačali Tajsona, savladali klimavi most ili odigrali zamišljenu partiju šaha sa obučenim instruktorima. Tokom boravka na raspolaganju vam je i restoran, u kome možete provratiti energiju nakon uzbudljivog boravka u avanturama. 

    Boravak u ovom zlatiborskom parku će vas koštati između 600 i 1200 dinara. Cena zavisi od nivoa prepreka na koji ste se osmelili. 

    Zlatiborska Gold Gondola

    Od centra Zlatibora do Tornika vodi najduža panoramska gondola na svetu. Ovaj projekat je jedinstvena prilika da čitav Zlatibor posmatrate sa visine i uvidite svu lepotu planine. Gondola je duga devet kilometara, kreće od Jezera, poseduje međustanicu na Ribničkom jezeru, a završava se na Torniku. Kapacitet gondole je 600 putnika, a vožnja traje oko 25 minuta. U njoj mogu da uživaju skijaši, avanturisti ili zaljubljenici u prirodu. Ovo je jedna od najvećih atrakcija ne samo Zlatibora, već i čitave Srbije.

    Kako provesti vreme ukoliko ste izabrali brvnare u mirnom delu Zlatibora?

    Ukoliko ste izabrali da svoj odmor provedete u mirnom delu planine, udaljenom od centra Zlatibora, nesumnjivo ćete uživati u prelepoj prirodi i pogledima na obronke planina. Prednost boravka u ovakvom tipu apartmana na Zlatiboru je što svi nude veliki broj dodatnih sadržaja i pogodnosti. Svi oni poseduju velika dvorišta koja se mogu iskoristiti za različite vrste sportskih aktivnosti, dečju igru ili prosto uživanje u planinskoj širini. Ovi objekti će vam ponuditi i opremu za roštilj ili priliku da lepote Zlatibora otkrijete kroz vožnju bicikla ili kvadrocikla. Osim toga, ukoliko ste planirali da odete na izlet izvan smeštaja, ovaj deo Zlatibora obiluje prirodnim lepotama i lokalitetima koje nikako ne bi trebalo propustiti.

    1. Ribničko jezero

    ​Na sedam kilometara od centra Zlatibora, na putu za Tornik nalazi se jezero dužine 2000 metara. Voda u jezeru je kristalno čista, a tlo je prekriveno tamnim kamenjem. Iako je u jezeru zvanično zabranjeno kupanje, ribolov je vrlo popularan. Ljubiteli ribolova će sigurno uživati jer jezero obiluje različitim vrstama riba. Ovaj prelepi dragulj prirode okružen je četinarskom šumom, u kojoj možete pronaći savršen odmor uz pogled na vodu.

    2. Tornik 

    Ski centar Tornik nalazi se na nadmorskoj visini do 1490 metara, a udaljen je 9 kilometara od centra Zlatibora. Opremljen je šestosednom žičarom, koja može da primi oko 3000 skijaša na sat. Zahvaljujući uvedenom sistemu za veštačko osnežavanje, na Torniku možete skijati tokom svih zimskih meseci, bez obzira na vremenske uslove. Ovaj ski centar pruža sadržaje i u toku letnjih meseci, pa tako možete uživati u panoramskoj vožnji žičarom, bobu na šinama, avantura parku, terenu za mini golf i multifunkcionalnim sportskim terenima. Na Torniku se nalazi posebna vrsta instalacije tzv. tjubing, koja se, kao i žičara, može koristiti i u letnjem periodu. Tjubing je pravi izbor za sve one koji bi da tokom izleta dožive i dozu adrenalina.

    U tekstu smo pokušali da prikažemo samo delić opcija koje možete pronaći na najatraktivnjoj planini zapadne Srbije. Verujemo da je i to bilo dovoljno da vas zainteresujemo i podstaknemo da nekoliko slobodnh dana iskoristite kako bi uživali u čarima Zlatibora.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.