Kako sigurno iznajmiti auto u rent a car agenciji

Blog / BG Biznis

  • Sadržaj
  • Svako ko je nekada imao potrebu da koristi rent a car usluge, često je imao i veliki broj pitanja u vezi pravila, procedure, osiguranja i drugih bitnih stvari. Ukoliko putujete u inostranstvo i poteban Vam je auto, bitno je da ga iznajmite preko proverene rent a car agencije. Ukoliko Vas zanima da kako da nađete najbolje, ali i najjeftinije automobile koje biste iznajmili, mi ćemo Vam dati neke savete.

    Bez obzira na to da li putujete samostalno, porodično ili sa prijateljima, svako putovanje treba da bude maksimalno udobno za sve putnike. Ukoliko nemate svoj automobil, a želite da na put pođete bez ikakvih stresova i problema, rent a car agencije su tu da Vaš put učine što ugodnijim. Dobar auto je nešto što je obavezno, a posebno kada se radi o daljim destinacijama, pa je zbog toga vrlo važno da Vaše putovanje bude praktično i isplativo. 

    Evo nekoliko saveta i strategija kako da odaberete najbolju rent a car ponudu.

    Ugovor

    Ukoliko unapred rezervišete vozilo putem interneta, vrlo je verovatno da ćete tako dobiti mnogo bolju ponudu nego na šalteru. Bez obzira na to što je onlajn rezervisanje mnogo lakše i brže, poslednja stvar koju želite je da ne zateknete iste uslove koje ste putem interneta ugovorili. Tražite na uvid sva potrebna dokumenta, kako biste bili potpuno sigurni u legitimnost agencije i ispravnost vozila. Pre nego što pođete na put, dobro proverite sve stavke ugovora pre nego što ga potpišete.

    Rezervišite Vozilo na osnovu potreba

    Rezervišite ono vozilo koje odgovara Vašim potrebama, a ne ono kojim ćete biti zadivljeni na prvi pogled. Dobro razmislite koju vrstu automobila želite i koja Vam je odgovara. Uvek je primamljivije uzeti neki veći, lepši auto, kao i neki od sportskih automobila, ali nije uvek i isplativije, a naročito ne udobno. Uvek vodite računa o potrošnji goriva tog automobila, kao i na koji pogon se automobil kreće. Morate imati u vidu i cenu goriva, pa shodno tome odaberite i vozilo koje ćete moći da isfinansirate Komfor je veoma važan kako biste uživali u putovanju, posebno ako putuje veći broj putnika, pa u tom slučaju vidite da iznajmite neka prostranija kola.

    Kilometraža

    Proverite da li je uključena opcija neograničene kilometraže. Iako Vam možda deluje neobično da Vas neko ograničava kilometrima koje možete preći, bolje se na vreme informišite na vreme, jer zapravo mnoge agencije na osnovu toga određuju cenu. Kilometraža je poslednja stvar o kojoj treba da brinete kada polazite na put ili određenu destinaciju koja uključuje veliki broj pređenih kilometara.

    Gorivo

    Proverite politiku agencije za gorivo kada iznajmljujete automobil. Neke rent a car kompanije će zahtevati da vratite vozilo sa istom količinom goriva koja se u trenutku iznajmljivanja nalazila u rezervoaru. Takođe postoji opcija da Vi kao zakupac morate da kupite prvi rezervoar goriva i u tom slučaju možete ostaviti prazan automobil i ne možete vršiti isplatu za neiskorišćeno gorivo. Ukoliko Vam rent a car agencija naplaćuje za gorivo, taj trošak nekada može biti mnogo veći nego na benzinskoj pumpi.

    Osiguranje

    Proverite sa Vašom rent a car agencijom da li je uključeno i auto osiguranje i šta je sve tim osiguranjem pokriveno. Ukoliko putujete van zemlje, informišite se da li Vaše osiguranje pokriva i te troškove ukoliko dođe do nekih problema na putu. Uvek proverite ovu stavku, nemojte nikada da pretpostavljate kako se osiguranje automobila od strane agencije podrazumeva. To Vas kasnije može vrlo skupo koštati.

    Automobil

    Pregledajte automobil pre vožnje. Uvek obavite detaljan pregled vozila koje iznajmljujete pre nego što ga odvezete sa parkinga. Ukoliko pronađete bilo kakvu štetu na vozilu, popunite dokumentaciju i uzmite kopiju iste, takođe vozilo slikajte svojim telefonom tako da pokazuje vreme i datum. Ne želite da Vas smatraju odgovornim za štetu koju je prouzrokovao prethodni vozač.

    Ne žurite

    Ono što je najbitnije prilikom svakog iznajmljivanja vozila je svakako oprez. Nemojte olako potpisivati ugovore, koliko god Vam agencije tvrdile da je sve potpuno regularno. Informišite se na vreme, čak i kod prethodnih korisnika te agencije, ukoliko postoji deo sa ocenama i recenzijama. Ne žurite, tako ćete sebi uštedeti i novac i živce. 

    Mi ćemo Vam uvek rado preporučiti najbolje i najsigurnije agencije, jer i mi sami vodimo računa kada je u pitanju rentiranje stanova u Beogradu. Gledamo da sve bude na nivou - uređenje i higijena apartmana, veoma pristupačne cene, a obezbedili smo i mogućnost da iznajmite smeštaj isključivo za jedno noćenje u Beogradu, jer smo želeli ugodimo svakoj potrebi. Tako i preporučujemo samo najbolje, a koje su se rent a car agencije našle na toj listi, pogledajte na našem sajtu.

    15 Dec 2023
    Ako ste voljni da razvijete zaradu od izdavanja apartmana, pročitajte tekst - donosimo vam proverene taktike i savete iskusnih vlasnika u nastavku.
    08 May 2023
    Istražite najpopularnije porodične apartmane u Beogradu i rezervišite sebi smeštaj koji nudi sjajan odmor u porodičnom okruženju.