Vikend koncerti u Beogradu

Blog / Noćni život

Ako ste rešili da ovaj vikend provedete na malo drugačiji način, ovo su dešavanja koja definitivno ne smete propustiti.

Za ljubitelje akustičnog zvuka, ovog petka u klubu 28 možete uživati u zvukovima koje izvodi sastav Soul Train Duo. Ovaj bend izvodi najveće hitove soul, pop i rok muzike u aranžmanima za dve akustične gitare, a ulaz je potpuno besplatan. Njihov nastup počinje u 22h i verujemo da će ljubitelji ovakvog zvuka rado posetiti svirku i uživati u predivnoj atmosferi koju pruža Akademija 28. 

Ovo mesto je osnovano 1991 godine i od tada je ključno za umetnost i kulturu Beograda. Akademija 28 neguje različite oblike umetnosti, a to su:

LIKOVNI PROGRAM

Izložbeni prostor u Nemanjinoj 28, u kom se organizuju izložbe likovnog kluba "Đuro Salaj". Ovo je jedan od najstarijih likovnih klubova stvaralaca amatera u Srbiji, i veoma je priznat.

FILMSKI PROGRAM

Bioskop koji je smešten u sinema kafeu, mestu gde možete gledati filmove iz fotelja, sa pićem na stolu. Zapravo, ovo je jedini bioskop u Beogradu u ovakvom ambijentu. 

POZORIŠNI PROGRAM

Koji se održava u velikoj sali kluba, od septembra do juna. Sala obuhvata 380 mesta i sasvim je dovoljna za uživanje u gledanju najpopularnijih predstava.

MUZIČKI PROGRAM

Privlači brojne posetioce koji svakog dana mogu uživati u hrani i piću ovog mesta, kao i jedinstvenom ambijentu. Klub predstavlja kultno mesto, na kom se održavaju džez, fank, rok i bluz koncerti tokom cele godine, kao i razne promocije i festivali.

Danas Akademija 28 važi za veoma važno mesto na kulturnoj mapi Beograda, koja svoj program prilagođava svim generacijama i različitim ukusima svoje publike. Mesto je visoko pozicionirano u turističkoj ponudi Beograda.

U Akademiji 28 u subotu takođe možete uživati uz grupu Fish in Oil. Ovo je grupa koja izvodi električnu autorsku instrumentalnu muziku sa različitim muzičkim stilovima kao što je surf, filmska muzika, bluz, free jazz, punk, slobodna improvizacija, rock'n'roll. Grupa u različitim postavama postoji još od 1993. godine. Koncert počinje u 22h i ulaz je takođe slobodan. Ne sumnjamo u provod u ambijentu koji nudi Akademija 28, svakako je vredno pomena i posete. Ovo je prilika da doživite kulturu Beograda na drugačiji način i iz drugog ugla.  

Za ljubitelje filharmonije, ovog petka nastupa Dejan Lazić sa Beogradskom filharmonijom u Kolarcu sa početkom od 20h. Dejan Lazić je jedan od najneobičnijih pijanista svoje generacije. Pored pijanističke karijere, takođe se bavi i kompozicijom. Posle dužeg vremena u Beogradskoj filharmoniji će se začuti muzika baroka uz Bahov koncert broj 3. 

Za kraj smo ostavili koncert jedne hrvatske pop zvezde. Toni Cetinski je pevač koga ne treba posebno predstavljati i koji je veoma poznat srpskoj publici. Toni će nastupiti u petak, trinaestog marta u Sava Centru sa početkom od 20:30 časova. Ulaznice su u prodaji na blagajni Sava Centra i prodajnim mestima Eventima. Ako želite da izvedete svoju lepšu polovinu na koncert ovog romantičara sa prelepim ljubavnim pesmama, ili ako želite sa svojim drugaricama da uživate u muzici koja osvaja srca, dođite i družite se sa Tonijem, sigurno će vam ulepšati veče. Ukoliko dolazite u Beograd posebno zbog ovog spektakla, naši apartmani na dan Novi Beograd su idealno rešenje za vas. 

Želimo Vam lep provod gde god izašli za vikend, ne sumnjamo u vaš odabir, mi smo tu samo da sugerišemo na najtraženije događaje. Bez obzira da li dolazite sada ili to planirate u budućnosti, naši Beograd apartmani na dan će sigurno zadovoljiti sve vaše potrebe za udobnim i jeftinim smeštajem. 

07 Sep 2021
Apartmani Rakoč - najbolja ponuda stanova za izdavanje na raznim lokacijama naše prestonice. Pogledajte ponudu i pronađite savršen prostor za odmor.
17 Jun 2021
Predstavljamo vam sve najvažnije informacije o vakcinaciji protiv korona virusa i iznajmljivanju smeštaja sa popustom za vreme vakcinacije.