share with friends

Prilikom iznajmljivanja apartmana mnoge agencije nude i dodatne usluge koje goste navode da se vraćaju. U poslednje vreme radili smo na tome da sklopimo saradnju sa različitim poslodavcima kako bismo Vam pružili upravo te dodatne usluge i bili u mogućnosti da Vam preporučimo samo najbolje, jer smo se samo sa takvima dogovarali o saradnji.

Sve preporuke koje dobijete od naših agenata u vezi sa određenim restoranima, kafićima ili dešavanjima u Beogradu biće potpuno proverene i pouzdane. A koje su to ostale dodatne usluge koje pružaju neki od apartmana u svetu, gde je i veći ekonomski standard, ali i potražnja za ovim stvarima ubrzo ćete saznati. 

Lični šofer

U nekim svetskim apartmanima, mnogi klijenti ne žele da voze po gradu, naročito ako se u tom gradu nalaze prvi put. Zbog toga mnoge agencije za izdavanje apartmana nude i mogućnost unajmljivanje ličnog šofera ili kola sa šoferom. Ukoliko dolazite svojim kolima svakako će manje koštati, a u slučaju da želite da iznajmite vozilo sa vozačem to će biti nešto skuplje. Ova usluga se u zavisnosti od agencije drugačije i naplaćuje, tako da ne postoji fiksna cena. 

Maser

Mnogi klijenti žele opuštanje nakon napornog i dugog dana te prilikom rezervisanja apartmana žele da znaju postoji li i ova vrsta usluge u sklopu rezervacije. Neki od apartmana imaju poseban deo za relaksaciju, što je više karakteristika hotela, ali veliki broj apartmana sarađuje sa profesionalnim maserima i fizioterapeutima koji honorarno na zahtev klijenata vrše i ove usluge. Cena takođe varira od apartmana do apartmana, ali i vrste masaže.

Frizer i kozmetičar

Kao što je slučaj sa prethodnom stavkom, tako i mnogi klijenti žele odgovarajući tretman. Ova usluga se uglavnom pokazala kao pun pogodak, jer mnoge gošće apartmana nemaju vremena ili jednostavno ne žele da obiđu ceo grad kako bi pronašli najbolji frizerski salon ili najbolji manikir. Cene ovih usluga nisu mnogo više u odnosu na standardne, tako da Vam se svakako isplati, osim ako ne želite da se sami pobrinete za angažovanje nekog drugog frizera i kozmetičara.

Vodič

Mnogi žele vodiča koji će ih kroz grad provesti na potpuno drugačiji način od onoga kako ste inače navikli da obilazite gradske znamenitosti. Određeni gosti apartmana žele vodiča koji će ih voditi u obilazak najboljih klubova u gradu, kafana, kafića, barova, mesta koja nisu karakteristična za istoriju grada, već njegov urban način života. Tako će želeti da znaju i koja su mesta najbolja za okupljanje mladih, koji domaći alkohol treba probati, pa čak i žele odlazak na neku lokalnu privatnu žurku kako bi najbolje upoznali ljude u tom gradu. Ukoliko želite da osetite vibracije mesta u kom se nalazite, najbolje je da pronađete sami osobu koja će Vas provesti po mestima koja su manje poznata, ali omiljena među sugrađanima.

Kuvar

Ovo je veoma specifična usluga, s obzirom na to da apartmani poseduju kuhinju. Naime, možete iskoristiti kuvara kog obezbeđuje apartman po dodatnoj ceni, a on će Vam pripremiti neke od najboljih obroka ili ukoliko imate posebne zahteve ispoštovati i Vaše želje. Kod određenih apartmana postoji odvojen kuhinjski prostor pa Vam se nakon pripreme hrana dostavlja u sobu, dok kod nekih apartmana kuvar dolazi direktno u Vaš apartman kako bi pripremio jelo.

Sa razvijanjem tržišta, velikom potražnjom i stvaranjem novih uslova za posao, tako se širi i interesovanje za ulaganje u isto. Neke od ovih usluga nude i stanovi na izdavanje u Beogradu koje možete iznajmiti preko agencija. Međutim, kada želite samo odmor i mesto gde ćete imati krov nad glavom onoliko dana koliko Vam je to potrebno, apartmani i bez dodatnih usluga su i više nego odlično rešenje.