Apartmani koje ne želite da iznajmite

Blog / Apartmandžije

 • Sadržaj
 • Apartmani su nešto u šta se uvek mora ulagati kako biste bili među najboljima i prema svakom apartmanu se treba ophoditi kao da će ga iznajmiti neko od članova Vaše porodice. Da biste očekivali najbolju uslugu u drugim oblastima, morate je pružiti i u oblasti kojom se vi bavite. Tako imate nekoliko kategorija apartmana, ali kako postoje dobri apartmani bilo bi apsurdno živeti u ubeđenju da se ne može dogoditi izdavanje veoma loših apartmana.

  Čuvajte se lažnih firmi

  Veliki je broj onih koji su podnosili tužbe protiv svojih stanodavaca zbog lošeg stanja apartmana, nakon što su uplatili depozit na stan, samo na osnovu fotografija postavljenih na njihovom zvaničnom sajtu. Nisu retki slučajevi takozvanih "fantom firmi" koje postoje samo na sajtovima, a kada uplatite depozit na apartman, ili jednostavno naručujete nešto putem interneta, to nikada ne dobijete. Na veliku žalost onih koji posluju fer i zakonski, ovakvi slučajevi ulivaju nepoverenje po sve online kupce i zakupce. Zbog ovakvih slučajeva ispaštaju svi oni koji se bave online oglašavanjem ili njihov posao zahteva online uplate i rezervacije.

  Dobro se informišite

  Takođe imate slučajeve ulepšavanja, odnosno fotošopiranja apartmana, tako da na sajtu dobijete jednu, a uživo sasvim drugu verziju istog apartmana. Neverovatno je kakve sve prostorije se izdaju i nazivaju apartmanima. Na fotografijama nećete videti da je krevet bušan, da vodokotlić u toaletu ne radi ili da je klima uređaj pokvaren. Postoje mnoge nadležne institucije za ovakve slučajeve, ali je svakako bolje biti obazriv na vreme, nego se kasnije raspravljati po sudovima i mukotrpnim ročištima. Da biste sebi uštedeli vreme, novac, ali i živce, dobro se informišite i razmislite kome to poklanjate svoje poverenje.

  Odreagujte na neadekvatne uslove

  Slično kao da pokušavate da se naviknete da ignorišete smrad kanalizacije, boravak u apartmanu koji nema ispravnu ventilaciju može da utiče i na Vašu psihu stvaranjem nervoze i mučnine. Neki ljudi će radije pretpeti boravak na takvom mestu nekoliko dana nego da se raspravljaju u nedogled oko povraćaja novca. U tom slučaju, korist ima samo osoba koja je Vama izdala takav apartman i koja će zbog toga što ne reagujete sutra isti apartman izdati nekom drugom. Mnogi od apartmana će gubiti svoje klijente čak i ako je apartman besprekorno čist, ali smrad kanalizacije će nadjačati sve ostalo. Znajte da ne možete očekivati da neko drugi boravi na mestu na kom Vi ne biste mogli. Ovaj problem se može rešiti, a ukoliko imate odličan apartman, ne dozvolite da zbog jednog ovakvog problema gubite klijente i dobijate loš marketing.

  Ocena korisnika

  Postoje apartmani koji će već na prvi pogled dati utisak nečistoće i aljkavosti. Ukoliko su u kupatilu korozirale cevi a nalaze se preko pločica, to će sigurno na prvi pogled delovati veoma degutantno i odbijaće klijente. Takođe i zarđali lavabo ili tuš mogu biti veoma odbojni za korišćenje. Preveliki kamenac unutar wc šolje nikome neće stvoriti prijatan utisak tokom korišćenja. Isto važi i za zapušenu sudoperu koja će samo stvoriti dodatne probleme svakome ko bude bio prinuđen da je koristi. Kupatilo i kuhinja moraju biti najčistije prostorije u svakom apartmanu. Naravno tu je i spavaća soba koja mora imati čistu posteljinu i udoban krevet. Nikome neće biti udobno da spava na krevetu koji je godinama star i sa dotrajalim dušekom ili federima. Svako ko traži apartman želi mesto gde će moći da odmori, da pojede obrok i istušira se bez problema. Ovo su neke od najosnovnijih potreba klijenata koje svako mora da ima u vidu kada izdaje apartman. Bez dobre usluge ne može ni da bude dobra reakcija, kao ni ocena svakog ko je bio korisnik određenog apartmana.

  Redovna dezinsekcija, dezinfekcija i deratizacija

  Još jedan od velikih problema koji nikako ne želite da se dogodi Vama je da iznajmite apartman u kom nije izvršena dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija. Neke od čestih situacija o kojima su mnogi nezadovoljni korisnici govorili su i te da im se događalo tokom boravka u nekom apartmanu da ugledaju miša ili pacova. Takođe su u mnogim apartmanima prijavljeni veliki brojevi bubašvaba, mrava ili nekih drugih insekata koji boravak nikako ne mogu da učine prijatnim. Ove tri mere predostrožnosti i obezbeđivanja apartmana se moraju vršiti makar jednom godišnje kako ne biste dolazili u situaciju da čak budete i prijavljeni za izdavanje apartmana koji preti da širi zarazu. Svaki apartman bi i mogao da bude bez interneta ili kablovske televizije, ali ono što je osnovno za boravak u njemu treba da bude zadovoljeno.

  Zbog svega navedenog, naši apartmani zadovoljavaju sve kriterijume dobrog ugostiteljstva i do sada nikada nismo imali žalbe na naše usluge. Vodimo se tom parolom da izdajemo smeštaj u kom bismo i mi voleli da boravimo, a ni ponuda stan na dan Beograd nije izuzetak od tog pravila, i to naši klijenti prepoznaju. Zbog toga Vas i upozoravamo da dobro proverite apartmane koje želite da iznajmite, ne samo u Beogradu, već i ostalim gradovima, ali i zemljama. Ovakvih prevara ima svuda u svetu, zato ne želite da neki od takvih apartmana bude Vaše mesto boravka ni na dan.

   

  12 Oct 2020
  Ovo elitno naselje gradiće se u 3 velike faze, od kojih će samo prva imati pet teških i zahtevnih etapa. Glavni cilj Beograda na vodi jeste da Beograd postane v
  29 Sep 2020
  Restorani Zlatibor nude veliku ponudu najboljih restorana na Zlatiboru sa svim vrstama kuhinja. Svakako naša preporuka je da posetite restorane domače kuhinje